کد خبر: 1374974
تاریخ انتشار : ۲۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۳
در رادیو قرآن پاسخ داده می‌شود؛

آیا جزع و فزع حضرت یعقوب با صبر ایشان منافات دارد

خبرنگاران افتخاری/ امیرمحسن سلطان‌احمدی: برنامه «برهان» امروز، شنبه، 26 بهمن‌ماه در ادامه پاسخگویی به شبهات قرآنی با استناد به آیات قرآن به این مسئله پاسخ می‌دهد که آیا جزع و فزع حضرت یعقوب در دوری از فرزند با صبر ایشان منافات دارد؟

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)،  حجت‌الاسلام مجید قربانعلی، کارشناس قرآنی در برنامه «برهان» روز شنبه، 26 بهمن‌ماه با استناد به آیات 83 و 86 سوره مبارکه یوسف به این مسئله می‌پردازد که آیا جزع و فزع حضرت یعقوب در دوری از حضرت یوسف با صبر ایشان منافات دارد؟

خداوند در آیه 83 سوره مبارکه یوسف می‌فرماید: قَالَ بَلْ سَوَّلَتْ لَکُمْ أَنفُسُکُمْ أَمْرًا فَصَبْرٌ جَمِیلٌ عَسَى اللّهُ أَن یَأْتِیَنِی بِهِمْ جَمِیعًا إِنَّهُ هُوَ الْعَلِیمُ الْحَکِیمُ؛ [یعقوب] گفت[ چنین نیست] بلکه نفس شما امرى[ نادرست ] را براى شما آراسته است پس[ صبر من] صبرى نیکوست امید که خدا همه آنان را به سوى من[ باز] آورد که او داناى حکیم است.

در آیه 86 سوره مبارکه یوسف هم آمده است: قَالَ إِنَّمَا أَشْکُو بَثِّی وَحُزْنِی إِلَى اللّهِ وَأَعْلَمُ مِنَ اللّهِ مَا لاَ تَعْلَمُونَ؛ گفت من شکایت غم و اندوه خود را پیش خدا می‌برم و از[عنایت] خدا چیزى می‌دانم که شما نمی‌دانید.

در تعریف لغوی جزع باید گفت: جزع در لغت به دو معناى بریدن و بى‌صبرى کردن آمده است. هرچند برخى، معناى اصلى آن را بریدن و قطع کردن دانسته و معناى دوم را به آن برگردانده‌اند، به این گونه که انسان جزع کننده از تداوم صبر و طمأنینه دست برداشته، آن را قطع مى‌کند. در هر صورت، مسلم آن است که جزع کردن در مصیبت به معناى بی‌تابى است و این بی‌تابى هر گونه که آشکار شود، جزع به شمار مى‌رود.

برنامه برهان روزهای زوج به سردبیری و تهیه‌کنندگی مونا توسلی ساعت 11:35 به همت گروه فرهنگ و اندیشه رادیو قرآن بر روی موج اف ام ردیف 100مگاهرتز پخش می‌شود.

captcha