به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام مجید قربانعلی، کارشناس قرآنی در برنامه «برهان» روز شنبه، 26 بهمنماه با استناد به آیات 83 و 86 سوره مبارکه یوسف به این مسئله میپردازد که آیا جزع و فزع حضرت یعقوب در دوری از حضرت یوسف با صبر ایشان منافات دارد؟
خداوند در آیه 83 سوره مبارکه یوسف میفرماید: قَالَ بَلْ سَوَّلَتْ لَکُمْ أَنفُسُکُمْ أَمْرًا فَصَبْرٌ جَمِیلٌ عَسَى اللّهُ أَن یَأْتِیَنِی بِهِمْ جَمِیعًا إِنَّهُ هُوَ الْعَلِیمُ الْحَکِیمُ؛ [یعقوب] گفت[ چنین نیست] بلکه نفس شما امرى[ نادرست ] را براى شما آراسته است پس[ صبر من] صبرى نیکوست امید که خدا همه آنان را به سوى من[ باز] آورد که او داناى حکیم است.
در آیه 86 سوره مبارکه یوسف هم آمده است: قَالَ إِنَّمَا أَشْکُو بَثِّی وَحُزْنِی إِلَى اللّهِ وَأَعْلَمُ مِنَ اللّهِ مَا لاَ تَعْلَمُونَ؛ گفت من شکایت غم و اندوه خود را پیش خدا میبرم و از[عنایت] خدا چیزى میدانم که شما نمیدانید.
در تعریف لغوی جزع باید گفت: جزع در لغت به دو معناى بریدن و بىصبرى کردن آمده است. هرچند برخى، معناى اصلى آن را بریدن و قطع کردن دانسته و معناى دوم را به آن برگرداندهاند، به این گونه که انسان جزع کننده از تداوم صبر و طمأنینه دست برداشته، آن را قطع مىکند. در هر صورت، مسلم آن است که جزع کردن در مصیبت به معناى بیتابى است و این بیتابى هر گونه که آشکار شود، جزع به شمار مىرود.
برنامه برهان روزهای زوج به سردبیری و تهیهکنندگی مونا توسلی ساعت 11:35 به همت گروه فرهنگ و اندیشه رادیو قرآن بر روی موج اف ام ردیف 100مگاهرتز پخش میشود.