فریبا کلانتر، دبیر جشنواره محیط زیست و سیره رضوی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: استفاده از آیات، روایات و احادیث موجود که برگرفته از بهترین کلام ناب الهی است بهترین راه برای احیای فرهنگ حفاظت از محیط زیست طبیعی است.
وی افزود: آموزههای دینی مرتبط با پاسداشت از محیط زیست و منابع طبیعی که در کتاب الهی قرآن و در دین مبین اسلام مورد تاکید قرار گرفته است، میتواند مردم و جامعه دلسوز برای منابع طبیعی را آگاه و در هدایت افراد به سوی راه درست نگهداری از منابع طبیعی یاری رساند.
کلانتر در ادامه خاطر نشان کرد: اهمیت حفاظت از محیط زیست از دیدگاه ائمه اطهار(ع) را باید برای مردم از طرق مختلف مانند تبلیغات محیطی، بیان در خطبههای نماز جماعات و اطلاع رسانی از سوی رسانهها نهادینه کرد و با انتقال این آموزهها به فرزندان و آیندهسازان کشور آنان را حامی و دوستدار منابع طبیعی و محیط زیست تربیت کنیم.
تعامل بین حوزههای علمیه و سازمان محیط زیست
دبیر جشنواره محیط زسیت و سیره رضوی تاکید کرد: باید تعامل بین حوزههای علمیه و سازمان محیط زیست افزایش پیدا کند و این دو نهاد در راستای آموزش طلاب در زمینه محیط زیست و انتقال مطالب ضروری در این زمینه به عموم مردم گامهای خوبی را برداشته و راه ورود آموزههای دینی را برای نگهداری از محیط زیست در بین افکار مردم هموار کنند.
این کارشناس محیط زیست در ادامه با بیان اینکه استفاده از آیین دینی در همه امور راهگشای مشکلات است بیان کرد: هم اکنون مسایل زیست محیطی دارای اهمیت خاص و حساسیت در جامعه شده است و باید علمای جامعه، مبلغان، ائمه جمعه و جماعات به این عرصه وارد شده و توجه بیشتری به آن داشته باشند.
مهمترین چالشهای مطرح در امر محیط زیست
کلانتر فرهنگسازی عمومی در راستای حفاظت از محیط زیست را از الویتهای کاری مراکز آموزشی معرفی کرد و گفت: اگر کودکان و نوجوانان را در بخش آموزش و حفاظت از محیط زیست با آموزههای مذهبی آشنا کنیم در آینده نزدیک شاهد نسلی حامی محیط زیست خواهیم داشت.
وی اظهار کرد: آلودگیهای زیست محیطی و تخریب این نعمت الهی از مهمترین چالشهای مطرح در امر محیط زیست است که باید روحانیت و مردم و مسئولان در حل این مشکلات ورود پیدا کنند.
کلانتر گفت: مشارکتهای مردمی و همکاری تشکلهای زیست محیطی نقش مهمی در مقابله با بحرانهای پیشرو دارند.