حجتالاسلام سیدحسین کوششی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با نمره فعالیت اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور گفت: اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور درمقایسه با گذشته یک حرکت اساسی زیربنایی را در هم حوزه برنامهریزی و هم چشمانداز و ظرفیتهایی که میتواند استفاده کند، آغاز کرده است.
وی اظهار کرد: تهیه ساختار و حرکتهای زیربنایی که در حال تنظیم است، کاری است که در گذشته به این صورت انجام نشده و از این جهت حرکت خوبی در حال انجام است، اما نسبت به عملیات کاری در سال جاری فرصت چندانی برای عملیات کاری وجود نداشت و اتحادیه درحال حاضر در حال برنامهریزی است.
فعالیت چندماهه هیئت مدیره جدید اتحادیه مؤسسات کشور را نمیتوان نمره دقیقی داد
وی با اشاره به اینکه از آذرماه عهدهدار فعالیتهای اتحادیه مؤسسات کشور شده است، افزود: با توجه به اینکه چند ماه از منصوب شدن بنده بهعنوان مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور نمیگذرد، نمیتوان نمره دقیقی به فعالیت یکساله اتحادیه داد، اما امیدواریم در سالهای آتی بتوان به فعالیتهای این اتحادیه نمره خوبی داد.
پراکندگی فعالیتها یکی از نقاط ضعف جامعه قرآنی
کوششی تصریح کرد: یکی از نقاط ضعفی که در جامعه قرآنی وجود دارد و اتحادیه نیز با آن درگیر است، پراکندگی در فعالیتهای قرآنی است، پراکندگی از جهت اینکه فعالیتهای قرآنی باید همهگیر باشد خوب و از این جهت که فعالیتها باید دارای برنامههای هدفمند باشد خوب نیست.
وی اظهار کرد: بحث منابع مالی که در سال جاری در بحث قرآن مناسب نبود و فعالیتهای قرآنی در کل کشور به دلیل شرایط مالی، کمبود منابع مالی، عدم تخصیص بودجه و ... حمایت چندانی نشد و کارهایی که در حوزه آموزش، پژوهش و ... قرآن صورت گرفت نیز حاصل تلاش خود مؤسسات و مراکز قرآنی بود.
ساماندهی فعالیتهای قرآنی کشور در سال آتی
کوششی در رابطه با برنامههای اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور در سال 93 گفت: یکی از برنامههای آتی این اتحادیه ساماندهی فعالیتهای قرآنی کشور در مناطق مختلف است که اتحادیه در نظر دارد تا با بهرهگیری از وضعیت مؤسسات قرآنی ساماندهی عمومی در بخشهای آموزشی، پژوهشی، تبلیغی و ترویجی مؤسسات و تشکلها و محافل و مجالسی و فعالیت اشخاص حقیقی در حوزه قرآن انجام دهد.
وی در ادامه اظهار کرد: راهاندازی کمیتههای تخصصی قرآن در استانها یکی دیگر از برنامههای اتحادیه مؤسسات کشور است که این کارگروه متناسب با شرایط استان در مباحث مختلف قرآنی آسیبشناسی و نیاز سنجی کرده و با توجه به نیاز مناطق به بومیسازی و ارائه فعالیتهای قرآنی خواهند پرداخت.
وی بیان کرد: جلسات لازم جهت اجرای این طرح در مرکز برگزار شده است و از سال آینده این جلسات با حضور نمایندگان اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور در استانها برگزار و کارگروهها و کمیتهها تشکیل میشود.
کوششی در پایان رابطه با اعضای این کمیتهها گفت: اعضای این کمیتهها میتوانند نیروهای قرآنی مؤسسات، فعالان قرآن، کارشناسان قرآنی و ... باشند.