به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در مراسم تجلیل از 60 روحانی که درسالن اجتماعات زندان مرکزی مشهد برگزار شد، شریفنژاد، مدیر زندان مرکزی، احد کریمی، فرمانده سابق انتظامی مشهد مقدس، حجتالاسلام لزگی، معاون فرهنگی زندان مشهد، علی محمدتقیزاده، تولیت موقوفات رضوان و شماری از روحانیون شاغل در بخشهای فرهنگی زندان مشهد حضور داشتند.
حجتالاسلام لزگی، مدیر فرهنگی و تربیتی زندان مرکزی مشهد گفت: اصلاح و تربیت منشور اصلی کار فرهنگی در مجموعه زندان مرکزی مشهد است.
وی در مراسم تجلیل از روحانیون فرهنگی زندان مشهد افزود: اداره فرهنگی زندان طرحهایی در جهت اصلاح زندانیان در بند در دست اقدام دارد که توسط روحانیون اجرایی میشود. همچنین توسط روحانیون فرهنگی اقامه نمازهای یومیه در زندان اجرا میشود.
مدیر فرهنگی و تربیتی زندان مرکزی مشهد گفت: براساس بررسیهای انجام شده اداره فرهنگی تنها ادارهای در استان است که در 23 مرکز نمازهای یومیه اقامه میکند. بررسیها نشان میدهد که به طور میانگین پنج هزار و 700 نفر در نمازهای یومیه زندان شرکت میکنند.
حجتالاسلام لزگی افزود: کلیه برنامههای فرهنگی توسط نخبگان دینی به اجرا در میآید و موفقیتآمیز بوده است. برگزاری حلقههای معرفت، مسابقات ورزشی و ورزش صبحگاهی در دستور کار بخش فرهنگی زندان قرار دارد.
وی حرکت تولیت موقوفات رضوان در کمک به امور زندان و آزاد کردن زندانی گفت: کمتر واقفی در استان داریم که متولی و واقف خودش باشد. دید مثبت تولیت موقوفات به آزاد سازی زندانیان جرایم غیرعمد حرکتی است که باید الگو قرار گیرد.
حجتالاسلام اشکوری، مسئول فرهنگی بند یک ویژه نوجوانان هم گفت: باید زمینه گسترش فرهنگ اسلامی در جامعه فراهم شود. حرکت تولیت موقوفات رضوان در گسترش زمینههای فرهنگی وامور زندان قابل تقدیر است و توجه به جوانان یک اصل حیاتی است که باید در اولویت قرار گیرد.
حجت الاسلام حسن قدیری، معاون فرهنگی موقوفات رضوان هم گفت: تولیت موقوفات رضوان به مؤلفه فرهنگی اجتماعی توجه ویژهای دارند. تولیت موقوفات رضوان 10 درصد از درآمدهای حاصله را وقف آزادسازی زندانیان و امور زندان کردند.
وی اظهار کرد: در مسائل فرهنگی هر کجا که کمبودی احساس شود آمادگی حضور در آن مقوله توسط موقوفات رضوان وجود دارد. تولیت موقوفات رضوان 10 درصد از عواید هتل مشهد و بابلسر خود را به امور زندانیان جرایم غیرعمد اختصاص داده است.
علی محمد تقیزاده، تولیت موقوفات رضوان ادامه داد: روحانیت نقش اصلی و اساسی در حفظ و صیانت از زندانیان برپایه دین و تقوا دارند. ارتقای بینش اعتقای فرهنگی و کمک به بنیان و خانواده از جمله مؤلفههایی است که توسط روحانیون فرهنگی در زندان دنبال میشود.
وی اظهار کرد: برنامهریزی و خط دهی برای ارتقای سطح معرفتی، بصیرتی و ترویج دینی مذهبی، ترویج و زنده نگهداشتن حسن نوعدوستی و انساندوستی از سیاستهای بخش فرهنگی محسوب میشود. روحانی در بندهای زندان به عنوان امام جماعت، مبلغ و مربی هستند و کمک بزرگی به ارتقای شاخصههای زندان در ابعاد فرهنگی میکنند.
وی بیان کرد: وظیفه این روحانیون آگاهی دادن، بصیرتافزایی، تلاش در جهت فرهنگسازی و کمک به یادگیری فرهنگی زندانیان است. کار فرهنگی در زندان از سختترین و سنگینترین مسئولیتها و مشاغل در جامعه است.
تقیزاده افزود: روحانی زندان کار ظریف و دشواری برعهده دارد و کسی که در این منصب قرار میگیرد باید به خوبی مراقب باشد. اسلام نگاه ویژهای به امور فرهنگی و فرهنگسازی دارد و برهمین اساس توصیه دینی زیادی دراین زمینه شده است.
وی تصریح کرد : هدف روحانیون فرهنگی زندان در نظام جمهوری اسلامی خدمت به مردم و استحکام بخشیدن به ارزشهای دینی در خانواده است. همه ما در کشور برای یک هدف کار میکنیم و آن اعتلای نظام جمهوری اسلامی است. همه ما باید سعی تلاش کنیم در نظام اسلامی اموری که محول میشود را به نحو شایسته انجام دهیم.
در پایان این مراسم از 60 روحانی با حضور حجتالاسلام تقیزاده تولیت موقوفات رضوان تقدیر و تجلیل شد.