حجتالاسلام محمد اصغری، عضو هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان ارومیه در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، عنوان کرد: خداوند در سوره مبارکه «بقره» انسانها را به سه طایفه مؤمنان، کافران و منافقان تقسیم کرده است و در همین راستا کافران با مسلمانان مشکل خاصی ندارند چون هر دو یکدیگر را میشناسند اما منافقان با جنگ نرم به سراغ اسلام و مسلمانان آمدهاند.
وی افزود: برای مثال منافقان با جنگ نرم خویش فرهنگ جوامع مسلمان را تغییر داده و فرهنگ خود را تحمیل و جایگزین فرهنگ اسلامی و الهی کردهاند.
حجتالاسلام اصغری ابراز کرد: پیامبر اکرم(ص) جهاد اکبر را برای مقابله با جنگ نرم دشمن مطرح فرمود چون از سایر جهادها دشوارتر است و در این راستا جهادهای دیگر فیزیکی بوده و انسان آن را میبیند و برای مقابله با آن برنامهریزی میکند در حالیکه در جنگ نرم، دشمن دیده نمیشود و برنامه فرهنگی پایهگذاری میکند و ممکن است که پس از صد سال فرهنگ ملتی را تغییر دهد.
این مدرس دانشگاه عنوان کرد: دشمنان در جنگ نرم با انوع و اقسام راهها و شیوهها وارد میشوند و احتمال دارد که انسان احساس نکند که آنها با ما وارد جنگ شدهاند این در حالی است که خود به خود لباس انسان و زبان گفتاری وی را تغییر میدهند.
وی اظهار کرد: ممکن است کسی اهل نماز و مسائل عبادی ـ اعتقادی باشد اما با جنگ نرم دشمن آنها را ترک کند بنابراین نحوه مقابله با جنگ نرم دشمنان استکباری این است که دشمنان با هر حربهای وارد شدند، مسلمانان نیز با همان حربه و روش به مقابله با آنان برخواسته و منفعل نباشند تا بتوانند به پیروزی در مقابل دشمن دست یابند.
وی ادامه داد: دشمن در جنگ نرم کاری میکند که جوامع متوجه دشمنی آنها نمیشوند برای مثال شیطان رجیم وقتی به سراغ حضرت آدم(ع) رفت و ایشان از گندم ممنوعه تناول کرد در آنجا اولین حرفی که شیطان به حضرت(ع) گفت این بود که من آمدهام تا تو را نصیحت کنم بنابراین دشمن در ابتدا از باب نصیحت و دوستی وارد شده تا انسان متوجه نشود اما بعد خود را در گودی فساد میبیند.
حجتالاسلام اصغری اظهار کرد: برای مثال هم اکنون برخی کلمات خارجی و بیگانه وارد فرهنگ ایرانی شده است در حالیکه دشمن هیچگاه بهصورت مستقیم آن را به ما ایرانیان تحمیل نکرده است اما فرهنگی بهمیان جامعه آورده است که خودمان خود به خود از آن کلمات استفاده میکنیم و این در حالی است که خود دشمن از کلمات فارسی در زبان روزمره خود استفاده نمیکنند.
این مدرس حوزه و دانشگاه بیان کرد: از سوی دیگر با نگاهی به مراسم عروسی و جشنی که هم اکنون برگزار میشود و مقایسه آن با پنجاه سال گذشته، متوجه میشویم که این مراسم تا چه حد تغییر یافته حال آنکه برگزاری چنین مراسمهایی را در دانشگاهها و مراکز علمی آموزش ندیدهایم بلکه دشمن با برنامهریزی خود ما را بهسمت برپایی جشنهایی که تضاد با دین اسلام دارد رهنمون ساخته است پس بیتفاوتی به آداب و فرهنگ خودی از شگردهای دشمن در جنگ نرم است.