کد خبر: 1376103
تاریخ انتشار : ۲۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۲
دبیر علمی جشنواره وب:

شناسایی مداوم فضای مجازی اولویت فعالان مذهبی باشد

گروه فضای مجازی: شلیله با اشاره به اصل تأثیرگذاری در فضای مجازی گفت: افرادی که در مبحث معارف اسلامی در فضای مجازی، فعالیت می‌کنند باید بر این نکته توجه داشته باشند که شناسایی مداوم این فضا را در اولویت کار خود قرار دهند.

شایان شلیله، دبیر علمی جشنواره وب ایران در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به قابلیت‌‌های خاص و ویژه فضای مجازی برای انتقال مفاهیم اسلامی و دینی از طریق ایجاد پایگاه‌های اینترنتی گفت: سایت‌های معارف اسلا‌می و سبک زندگی در شاخه‌های مختلف، امسال در جشنواره وب حضور داشتند. شاهد این بودیم که بسیاری از این سایت‌ها درصد کیفیت آنها نسبت‌ به گروه‌های دیگر بالاتر و قوی‌تر بوده است.

پایگاه‌های مذهبی به صورت همزمان نقش هدایتی و آموزشی داشته باشند

وی با اشاره به اینکه پایگاه‌های اینترنتی با موضوعات اسلام و قرآن باید به‌گونه‌ای باشد که بتواند تأثیر خودش را هم به صورت هدایتی و هم آموزشی بر مخاطب خود داشته باشد، گفت: افرادی که در هر حوزه‌ای مانند حوزه‌های اسلامی در فضای مجازی فعالیت می‌کنند باید بر این نکته توجه داشته باشند که اصل تأثیرگذاری بر روی مخاطب، نیاز به شناخت آن دارد. فعالان مذهبی باید این فضا را به‌درستی بشناسند و شناخت این فضا را در ابتدای هر فعالیت در اولویت آنها باشد.

مدیر پایگاه خبری وبنا اضافه کرد: اگر مدیران سایت‌های مذهبی، فضای مجازی را خوب بشناسند، می‌توانند آنچیزی را که می‌خواهند در این سایت‌ها به مخاطبان آموزش دهند و به راحتی، به صورت قابل قبولی انتقال داده و قطعاً اینگونه اگر باشد تأثیر خودش را هم برمخاطب خواهد داشت.

وی با تاکید بر اینکه آموزش و تربیت در فضای مجازی نیازمند شناخت صحیح از آن است و در این صورت است که محیط آن مناسب خواهد شد، افزود: فضای اینترنت، بستری است که می‌توان از آن خوب و یا بد استفاده کرد. این بستر مانند عمل چاقویی است که می‌برد و یا چاقویی که می‌تواند مفید باشد.

دبیر علمی جشنواره وب ایران در ادامه بیان کرد: اگر بتوان از فضای مجازی درست استفاده کرد و اطلاع‌رسانی درستی از این فضا به خانواده‌ها داد، در امر آموزش معارف اسلامی و سبک زندگی اسلامی، می‌تواند بسیار مفید و مؤثر باشد.

امر آموزش، اصل مهم در فضای مجازی است

شلیله تصریح کرد: حتی در دیگر موارد هم امر آموزش صدق می‌کند و می‌تواند در بخش‌هایی همچون اطلاع‌رسانی، کسب و کار، خرید و فروش مؤثر باشد و اگر به صورت درست اطلاع‌سانی شود، تأثیر مثبتی از خود نشان خواهد داد.

وی خاطرنشان کرد: اگر در بعضی از سایت‌های معارف اسلامی مشاهده می‌شود، آنچیزی نیست که ما می‌خواهیم و نتوانسته‌ است مخاطب را به خود جلب کند، بیشتر به این دلیل است که در بعضی از حوزه‌ها، خانواده‌ها و در بعضی از حوزه‌ها، بخش خصوصی و یا دولت، کم‌کاری‌هایی را داشته‌اند که باعث شده است این فضا آن فضایی نباشد که ما از آن انتظار داشته‌ایم.

بخش خصوصی؛ موفق در انتقال سبک زندگی اسلامی در فضای مجازی

دبیر علمی جشنواره وب ایران افزود: در چند سال گذشته، حرکت بخش خصوصی در فضای مجازی توانسته‌ است، تأثیر بسیار خوبی را در امر آموزش سبک زندگی اسلامی و همچنین معارف اسلامی بگذارد. هچنین توانسته است فضای مجازی را از یک محیط غیر حرفه‌ای به یک فضای کسب و کار خیلی جدی تبدیل کند.

captcha