کد خبر: 1376225
تاریخ انتشار : ۲۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۶

ایجاد بازار ثانویه برای اوراق مشارکت در سال 93

گروه اقتصاد: مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی با اشاره به اینکه در حال به نتیجه رسیدن با سازمان بورس برای ایجاد بازار ثانویه اوراق مشارکت هستیم، تاکید کرد: امیدواریم از سال آینده، بازار ثانویه این اوراق بانک مرکزی به بورس منتقل شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، سیدعلی‌اصغر میرمحمد صادقی، مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی، در خصوص لزوم تعبیه «بازار ثانویه» برای اوراق مشارکت، اظهار کرد: در مورد بازار ثانویه اوراق مشارکت، جلساتی را با مسوولان سازمان بورس برگزار کرده‌ایم و مایل هستیم، معاملات ثانویه این اوراق را به سمت بازار ثانویه بورس هدایت کنیم تا منابع بانک‌ها درگیر این موضوع شوند.
او با اشاره به اینکه در حال به نتیجه رسیدن با سازمان بورس هستیم، تاکید کرد: امیدواریم از سال آینده، بازار ثانویه اوراق مشارکت بانک مرکزی به بورس منتقل شود.
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی درخصوص عدم حراج اوراق مشارکت اضافه کرد: برخی از ناشران دولتی اوراق، تمایلی به انتقال اوراق به بازار سرمایه ندارند، زیرا قابلیت نقد شوندگی اوراق کم می‌شود درحالی‌که در بانک، اوراق به‌طور آنی نقد می‌شود، اما در بازار سرمایه به زمان نیاز دارد.
به گفته میرمحمد‌صادقی، مذاکرات بانک مرکزی با سازمان بورس برای تعبیه «بازار ثانویه خرید و فروش اوراق مشارکت در بازار سرمایه» در مرحله خوبی قرار دارد و احتمال دارد پس از نهایی شدن این مذاکرات، از سال آینده برای اوراق مشارکت، یک بازار ثانویه در بورس ایجاد شود.
افت بورس پیش از انتشار اوراق مشارکت بود
یادآور می‌شود، در روزهای گذشته با خبر اعلام انتشار اوراق مشارکت از سوی بانک مرکزی، برخی از فعالان و تحلیلگران بازار سرمایه کشور با اشاره به وضعیت نامناسب بورس، اقدامات این‌چنینی همانند انتشار اوراق مشارکت را باعث تضعیف بورس دانسته بودند.
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی درخصوص اثرات انتشار کنونی اوراق مشارکت بر تضعیف بازار سرمایه، می‌گوید: بازار سرمایه پیش از انتشار اوراق مشارکت با افت شاخص روبه‌رو شده بود.
این در حالی است که برخی دیگر از کارشناسان می‎گویند انتقادات نسبت به انتشار اوراق مشارکت، عمدتا وضعیت بخش‌هایی خاص از اقتصاد مثل بازار سرمایه را مدنظر قرار می‌دهد و ممکن است از یک دیدگاه کلان‌تر، ملاحظات دیگری نیز وجود داشته باشد. از جمله، مجموعه سیاست‌گذاران جدید اقتصاد کشور در چند ماه گذشته برای اجرای برخی از سیاست‌های ضروری در مقطع فعلی مانند اصلاح قیمت‌ها، با مانعی به نام «بالا بودن نرخ تورم» مواجه بوده است. از طرف دیگر، دولت قصد دارد طرح هدفمندی را در نیمه نخست سال بعد، اجراء کند که نیاز به شرایط تورمی مساعدی دارد تا افزایش تورم حاصل از این طرح، فشار بیشتری به اقتصاد وارد نکند. چنین ملاحظاتی در کنار افزایش معمول نقدینگی و تورم پایان سال و لزوم کنترل آن، احتمالا دیدگاه مدافع انتشار اوراق مشارکت را بیشتر تقویت خواهد کرد.

captcha