کد خبر: 1376648
تاریخ انتشار : ۲۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۶
رئیس اتحادیه پارلمان‌های بین‌الملل:

یکپارچه‌سازی اجتهادها از ضرورت‌های کشورهای اسلامی است/ مذاکره؛ تنها راه حل بحران سوریه

گروه بین‌الملل: بی‌تردید نیاز به دیدگاه‌های جدید و یکپارچه‌سازی اجتهادها برای توسعه پایدار در کشورهای اسلامی یکی از ضروریات دوره کنونی است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از محل برگزاری نهمین کنفرانس اتحادیه بین‌المجالس اسلامی، رازی، رئیس اتحادیه پارلمان‌های بین‌الملل در نخستین روز آغاز این همایش گفت: این اتحادیه به عنوان عضو ناظر در اتحادیه پارلمان‌های اسلامی شرکت دارد. احساس شخصی من این است که باید به اعضای اتحادیه در شرایط بسیار حساس کنونی کمک کنیم تا بتواند به مسیر خود ادامه دهند.

رازی در ادامه افزود: بی‌تردید نیاز به دیدگاه‌های جدید و یکپارچه‌سازی اجتهادها برای توسعه پایدار در کشورهای اسلامی یکی از ضروریات دوره کنونی است. اتحادیه پارلمان‌های بین‌المللی قبل از یونسکو و سازمان ملل، فلسطین را به عنوان عضو رسمی پذیرفته است. ما در این اتحادیه مسئله فلسطین را نیز دنبال می‌کنیم و بر این عقیده‌ایم که تنها راه‌حل موجود برای حل مشکل این کشور مسیر گفت‌وگو و مذاکره است و راه‌حل نظامی به هیچ‌وجه کارساز نیست.


رئیس اتحادیه پارلمان‌های بین‌الملل عنوان کرد: مردم سوریه در شرایط بسیار سختی به‌سر می‌برند و ما از همه طرف‌ها می‌خواهیم که برای حفظ حقوق شهروندان سوری مسیر مذاکره را در پیش بگیرند.  شایسته نیست که کشوری اسلامی با قدمتی چند هزار ساله را به حال خود واگذاریم و ملت سوریه را در این شرایط بحرانی تنها رها کنیم. گفت‌وگوها باید واقع‌گرایانه باشد.
رازی بیان کرد: در عرصه بین‌الملل نیز شاهد توافقات خوبی بودیم که مهمترین آن‌ها توافق ایران با 1+5 در ژنو بود. این توافق آغازگر مرحله جدیدی در مناسبات بین‌المللی است و از همه کشورها می‌خواهیم که به مسیر مذاکره برای حل مسائل ادامه دهند.
وی همچنین تصریح کرد: یکی دیگر از مسائلی که باید به آن توجه شود، درخواست‌های شهروندان است. جهان تغییرات بسیاری کرده است و شهروندان خواستار حقوق شهروندی بیشتری هستند. زنان و جوانان احساس می‌کنند که نقش زیادی در تحولات سیاسی و اجتماعی در جهان به‌ویژه در کشورهای اسلامی ندارند و باید برای حل این مشکل چاره‌ای اندیشید.

رازی گفت: براساس آخرین آمارها، در پارلمان‌های جهان فقط 21/7 درصد زنان حضور دارند که رقم بسیار کمی است.  در برخی کشورهای اسلامی در سال‌های اخیر شاهد تحولات خوبی بودیم که می‌توان به الجزایر، مراکش، عربستان و تونس اشاره کرد.

رئیس اتحادیه پارلمان‌های بین‌الملل در پایان عنوان کرد: به نمایندگی از اتحادیه پارلمان‌های بین‌الملل از رؤسای پارلمان‌های اسلامی می‌خواهم که در نشست آتی پارلمان‌های بین‌المللی که در سال 2015 برگزار خواهد شد، شرکت و برای توسعه فعالیت‌های مشترک با ما همکاری کنند.

captcha