به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در حالی که در وین دور دیگری از مذاکرات ایران با گروه 1+5 در جریان است، در تهران نهمین اجلاس مجالس کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی آغاز شد؛ در وین هیئت دیپلماتیک کشورمان همه تلاشها را برای احقاق حقوق هسته ای ملت ایران و نیز پایان دادن به تحریمها انجام می دهد و در اجلاس تهران، روسا و هیئت های پارلمانی کشورهای اسلامی برای وحدت بیشتر امت اسلامی و رفع چالشها تلاش می کنند.
صبح امروز سه شنبه، 29 بهمن سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی میزبان روسای قوای سه گانه، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، دبیرشورای نگهبان، جمعی زیادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و روسا و اعضای هیئت های پارلمانی کشورهای اسلامی بود.
بعد از اجرای سرود جمهوری اسلامی توسط یک گروه ارکستر سمفونیک، کریم منصوری، قاری بین المللی به تلاوت آیات الهی پرداخت.
در این مراسم بعد از سخنرانی رئیس مجلس سودان، علی لاریجانی که ریاست این اتحادیه را از همتای سودانی خود تحویل گرفت، در سخنانی گفت: پیام این اجلاس همبستگی هرچه بیشتر جهت تحقق عدالت و پیشرفت است؛ همه مسلمانان از حنفی و حنبلی، مالکی و شافعی و جعفری همه خدای واحد را پرستش میکنند و به سوی یک قبله نماز میگزارند و کتاب آسمانی واحدی دارند و پیامبر واحدی را راهنمای خود میدانند.
رئیس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: امام خمینی(ره)، رهبر فقید انقلاب اسلامی بر پایه چنین اشتراکاتی در فرق اسلامی اصل وحدت امت را مهمترین رکن آینده ساز جامعه اسلامی میدانست.
همچنین در مراسم افتتاحیه حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی، رئیسجمهوری فقدان وحدت و انسجام و دوری از آموزههای پیامبر اکرم (ص) را دلیل ضعف کشورهای اسلامی عنوان کرد و گفت: تفسیر نادرست و اعتقاد به سرنوشت از پیشتعیین شده، فقدان کار جمعی و توقف در کارهای ذهنی و انتزاعی، ورود قدرتهای خارجی به امور کشورهای اسلامی، بیتفاوتی در برابر هجمههای مخرب فرهنگی و کاهش خودباوری و ضعف در ایمان و اراده این وضعیت ناگوار را برای کشورهای اسلامی به وجود آورده است تا نتوانیم با فکر و اهتمام و یکپارچگی مسائل خود را حل و فصل کنیم.
دیدارهای رئیس جمهور در حاشیه اجلاس
بنابراین گزارش، حجت الاسلام روحانی پس از پایان مراسم افتتاحیه نهمین اجلاس اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با پاندیکار امین حاجی مولیا، رئیس مجلس نمایندگان مالزی دیدار و در زمینه روابط دو جانبه، مسایل منطقه ای و بین المللی گفت و گو کرد.
همچنین رئیس جمهور در حاشیه این اجلاس در مورد مسائل منطقه و بحث تروریسم نیز با «سردار ایاز صادق»، رئیس مجلس پاکستان گفت و گو کرد.
بعد از مراسم افتتاحیه، نشست عمومی هیئت های پارلمانی وارد دستور کار انتخاب اعضای هیئت رئیسه اتحادیه برای دو سال آتی شد و با رای اعضا رئیس مجلس نیجر و رئیس مجلس مغرب به عنوان نواب رئیس اول و دوم از سوی اعضا برگزیده شدند.
پس از انتخاب اعضای هیئت رئیسه، محمود قلیچ، دبیرکل اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی به ارائه گزارش فعالیت دبیرخانه این اجلاس که در تهران مستقر است، پرداخت.
بنابراین گزارش در نوبت صبح سلیم الزعنون، رئیس مجلس ملی فلسطین، نبیه بری، رئیس مجلس لبنان، رئوف ابراهیمی، رئیس مجلس افغانستان، محمود قلیچ، دبیرکل اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، الفاتح عزالدین منصور، رئیس مجلس سودان، مرزوق الغانم، رئیس مجلس کویت، محمد ولد خلیفه، رئیس مجلس ملی الجزایر پیرامون مسائل جهان اسلام سخنرانی کردند.
در نهمین اجلاس مجالس کشورهای اسلامی، 28 رئیس مجلس، 48 هیئت پارلمانی و نمایندگان 17 سازمان و نهاد بین المللی شرکت کرده اند.
حضور هیئت های پارلمانی کشورهای اسلامی در جمع خبرنگاران
همچنین در طول برنامه صبح، برخی از روسای هیئت های پارلمانی کشورهای اسلامی با حضور در جمع خبرنگاران به سوالات مختلف آنها پاسخ گفتند.
در سالن اجلاس سران نمایشگاه دستاوردهای محققان کشور در حوزه فضایی در معرض دید میهمانان اجلاس قرار گرفته است و همچنین سازمان انرژی اتمی، وزارت امورخارجه و کتابخانه اسناد مجلس در این نمایشگاه دستاوردهای خود را در عرصه های مختلف به معرض نمایش عموم گذاشته اند.
در بخش دیگری از سالن اجلاس سران، نمایشگاه تصاویر دوره های مختلف مجلس شورای اسلامی و نیز دوره های مختلف مجلس ملی و نیز تصاویری از مشروطه خواهان تهران به نمایش درآمده است و اعضای پارلمانهای کشورهای اسلامی استقبال خوبی از این نمایشگاه داشتند.
در نوبت عصر نیز برخی دیگر از روسا و اعضای پارلمانهای کشورهای اسلامی سخنرانی خواهند کرد.
کمیته امور سیاسی و روابط خارجی، کمیته امور اقتصادی و محیط زیست، کمیته حقوق بشر، زنان و خانواده، کمیته امور فرهنگی و گفتگو و حقوقی و گفتگوی تمدنها و مذاهب و کمیته دائمی فلسطین، کمیته های این اجلاس هستند.