کد خبر: 1377703
تاریخ انتشار : ۰۲ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۳:۳۱
مرادخانی تأکید کرد:

رسیدن به توسعه متوازن؛ هدف اصلی دولت در عرصه فرهنگ و هنر

گروه هنر: معاون هنری ارشاد گفت: از آغاز فعالیت فرهنگی و هنری دولت تدبیر و امید روال کاری بر اساس توسعه متوازن یعنی پیشبرد و گسترش همه عرصه‌های هنری به یک میزان بوده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) مراسم اختتامیه بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی «موسیقی فجر» شب گذشته پنجشنبه اول اسفند با حضور علی جنتی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدرضا باهنر؛ نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی، احمد مسجدجامعی؛ رئیس شورای اسلامی شهر تهران، علی مرادخانی؛ معاون هنری ارشاد  و جمعی از مسئولان، هنرمندان و پیشکسوتان عرصه موسیقی در تالار وحدت برگزار شد.
علی مرادخانی، معاون هنری ارشاد در این مراسم برگزاری جشنواره «موسیقی فجر» توسط گروهی از فرهیختگان و کارشناسان موسیقی را یکی از نقاط قوت آن ارزیابی کرد و گفت: وقتی شخص دبیر جشنواره یعنی حسن ریاحی خود سازنده سرود مقدس جمهوری اسلامی ایران است که مایه مباهات همگی ماست، مسئولیت جشنواره نیز که به وی واگذار شود به جهت تجربیات ارزنده ایشان و گروه اجرایی، در این عرصه راهگشا خواهد بود.
وی گفت: از آغاز فعالیت فرهنگی و هنری دولت تدبیر و امید قول این مسئله را داده بودیم که روال کاری براساس توسعه متوازن در همه سطوح فرهنگی و هنری کشور به پیش رود و حال که در این مراسم یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز حضور دارند درخواست می‌کنیم که توجه ویژه‌ای به این امر و برنامه‌های تدارک دیده شده داشته باشند.
معاون هنری ارشاد هنر موسیقی را یکی از وجوه مؤثر پرداخت فرهنگی برای جلوگیری از دچار شدن جوانان به آسیب‌های اجتماعی برشمرد و گفت: در این عرصه شاهد بروز و ثبوت جوانان جویای نام و زبده‌ای هستیم که همگان شاهد هستند چون همه وجودشان عجیین با هنر ناب موسیقی است لذا از همه آسیب‌های احتمالی مصون هستند.
مرادخانی هنر موسیقی را یکی از بی‌حاشیه‌ترین هنرها دانست و گفت: باید سعی شود ژانر و گونه و سبک خاصی از موسیقی از هیچ رویدادی حتی جشنوراه «موسیقی فجر» حذف نشود و به گونه‌ای سعی در استفاده شایسته از آن داشته باشیم.
وی تصریح کرد: گسترش موسیقی، تأکید بر نوعی از موسیقی که به باورها و عرف ایرانی نزدیک است موجب خواهد شد تا نگاه جهانیان به ما نیز متفاوت شود و در این عرصه نسل جوان گنجینه‌ای است که در اختیار داریم که باید با هدایت اساتید در مسیر درست و اصولی برای تعالی موسیقی تربیت و راهنمایی شوند.
معاون هنری ارشاد با اشاره به اینکه حوزه معاونت هنری تنها محدود و محصور در موسیقی نمی‌شود، گفت: باقی هنرها از جمله تجسمی و هنرهای نمایشی نیز از قابلیت‌هایی نظیر موسیقی برخوردار هستند که باید از آنها استفاده درست و اصولی شود.
مرادخانی تأکید کرد: در بودجه 93 طرحی جامع به مجلس پیشنهاد شده است که به عرصه گوناگون هنری جنبه کاربردی‌تری داده شودو مثلاً از رشته‌های مرتبط با هنرهای تجسمی در فضاسازی معابر، خانه‌ها و ابنیه استفاده شود که به نوعی نماد فرهنگی ایران اسلامی است و موجب هویت‌بخشی به آن می‌شود که البته این موضوع را نیز در عرصه موسیقی و هنرهای نمایشی نیز می‌توان تعمیم داد.
پیش از سخنرانی علی مرادخانی، حسن ریاحی؛ دبیر بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی «موسیقی فجر» در سخنان کوتاهی گزارشی در مورد روند برگزاری جشنواره ارائه کرد و گفت: این جشنواره از اسفند سال گذشته آغاز شد و از اردیبهشت امسال با انتصاب دبیر اجرایی کار خود را رسماً آغاز کرد.
وی گفت: استقبال خوبی از این جشنواره به عمل آمد که در مجموع 112 گروه متقاضی بخش رقابتی و جنبی بودند که البته در مرحله اول 259 گروه و هنرمند در رشته‌های مختلف گزینش شدند و در نهایت 24 گروه در بخش اجرایی و 165 هنرمند در بخش آهنگسازی به جشنواره راه یافتند.
ریاحی ادامه داد: امسال در بخش پژوهش علاوه بر نشست و کارگاه به پخش فیلم‌های مستند ایرانی و خارجی اقدام کردیم که خوشبختانه با استقبال خوبی از سوی مخاطبان و هنرمندان مواجه شد.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد: همراهی هنرمندان و دولتمردان بتواند موجب بالندگی هر چه بیشتر هنر موسیقی و پربارتر شدن جشنواره‌های سالهای آتی «موسیقی فجر» شود.
این گزارش حاکی است در این مراسم با اهدای تندیس، دیپلم افتخار و جایزه نقدی از دو پیشکسوت موسیقی یعنی فریماه قوام صدری و اردوان کامکار با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تجلیل شد.
اسامی برگزیدگان بخش‌های مختلف جشنواره «موسیقی فجر» نیز به شرح زیر اعلام و از آنها تقدیر شد:
کلاسیک غیر ایرانی
با اهدای تندیس، لوح تقدیر و جایزه نقدی مشترکاً از هادی رحمانی و عرفان وکیلی هر دو از تهران تقدیر شد.
در این بخش هیئت داوران هیچ گروهی را مستحق رتبه اول و سوم ندانست و جایزه رتبه دوم شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی را به رامیار بهزادی و مظفر نویدی از کرج برای گروه نوازی «مجلسی رسا» اهدا کرد.
کلاسیک ایرانی
در این بخش مشترکاً از کوروش متین و مجتبی حبیبی هر دو از تهران با تندیس جشنواره، لوح تقدیر و جایزه نقدی تقدیر شد.
جایزه رتبه سوم گروه نوازی این بخش به گروه «ردیف»  به سرپرستی محمدجواد صانعی از کاشان اهدا شد و گروه «شمسا» به سرپرستی نیما بطحایی از تهران رتبه دوم را از آن خود کرد و رتبه اول نیز نصیب گروه «سرشک» به سرپرستی یحیی علوی از مشهد شد.
پایان‌نامه
جایزه این بخش شامل تندیس، لوح تقدیر و جایزه نقدی مشترکاً به نیلوفر کریمی و علیرضا اکبرپور هر دو از کرج اهدا شد.
بخش ویژه
جایزه  این بخش شامل تندیس، لوح تقدیر و جایزه نقدی که اختصاص به موسیقی حماسی داشت به کیوان علایی از مشهد اهدا شد.
اجرای موسیقی توسط رامیز قلی اف از آذربایجان، اجرای موسیقی گروه ژیوار، تکنوازی گیتار حمید ایرانشاهی و اجرای موسیقی به خوانندگی محمد اصفهانی و ... از جمله بخش‌های دیگر این جشنواره بود.

captcha