کد خبر: 1378078
تاریخ انتشار : ۰۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۵

لازمه وحدت، خویشتن‌داری و احترام به عقاید مذاهب اسلامی است

گروه اجتماعی: مدرس دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه گفت: در دین مبین اسلام به خویشتن‌داری و احترام متقابل به عقاید مذاهب اسلامی، برای جلوگیری از هرگونه درگیری که باعث خدشه‌دار شدن دنیای اسلام شود، توصیه شده است.

پرویز علی‌اصل، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان‌ غربی، گفت: خویشتن‌داری و احترام متقابل به عقاید مذاهب اسلامی و چه بسا پیروی از تقریب مذاهب به‌عنوان عمل پسندیده اسلامی برای جلوگیری از هرگونه درگیری که باعث خدشه‌دار شدن دنیای اسلام شود، توصیه شده است.

وی افزود: پس باید همواره این مسئله را مورد توجه قرار دهیم که اختلاف دو طایفه سنی و شیعه در فروع دین بوده و در اصول دین اسلامی هیچ اختلافی با یکدیگر ندارند چون همه مسلمانان کعبه و قرآن کریم را مورد پذیرش قرار داده‌اند.

وحدت، شعار اساسی انقلاب اسلامی است

وی عنوان کرد: خوشبختانه جهان اسلام به‌تدریج به این حقیقت پی برده و تأکید تقریب مذاهب اسلامی از سوی مراجع شیعه برای همین منظور بوده است برای همین یکی از شعارهای اساسی انقلاب اسلامی وحدت بین مسلمانان بوده است پس مسلمانان عالم باید با یک پیوند برادرانه زندگی کنند.

علی‌اصل گفت: منظور از وحدت بین مسلمانان این نیست که شیعه و سنی از مذهب خود دست برداشته و به مذهب دیگری اعتقاد یابند بلکه موضوع اصلی در وحدت این است که همه مسلمانان از شیعه و سنی باید بدانند که یک نقطه مشترک یا اختلاف در بین آنها وجود دارد.

این دکترای تاریخ، فرهنگ و تمدن ملل اسلامی ادامه داد: پس مسلمانان باید به همان نقاط مشترک تمسک جویند و با توجه به اینکه در دنیا بیش از یک میلیارد و 200 میلیون نفر مسلمان وجود دارد که نقطه اشتراک آنها دین است و تقریباً تمامی آنها در منطقه خاورمیانه زندگی می‌کنند.

به گفته وی، خاورمیانه یک نقطه راهبردی است یعنی بسیاری از پیامبرانی که دارای کتاب هستند در این منطقه ظهور کرده‌اند چون این منطقه رابطه شرق و غرب بوده است چون افکار الهی در این منطقه رشد می‌کرد و به سرعت در سایر نقاط جهان پراکنده می‌شود.
منطقه خاورمیانه هم عامل وحدت و هم تفرقه است

علی‌اصل افزود: پس، از زمان‌های گذشته عمیق‌ترین تمدن‌ها و فرهنگ‌ها در این منطقه ریشه گرفته‌اند بنابراین منطقه خاورمیانه هم می‌تواند تمدن‌ساز و هم عامل وحدت و یا تفرقه باشد.

این مدرس دانشگاه ادامه داد: زمانی دین مبین اسلام پرچمدار علم بود و خود تمدن تولید می‌کرد چون مسلمانان با یکدیگر متحد بودند اما در دنیای امروز یک دشمنی‌های اساسی با خود اصل اسلام پیدا شده، دشمنی که نه با شیعه و نه با سنی رابطه خوبی نداشته و با اصل اسلام مخالف است.

این دکترای تاریخ، فرهنگ و تمدن ملل اسلامی گفت: پس مسلمانان باید راهکارهایی را نشان دهند که جمهوری اسلامی به‌سوی اتحاد دارد چون اگر به‌سمت اتحاد و انسجام حرکت نکند با بسیاری از مشکلات عدیده رو به رو می‌شویم.

سامی
|
-
|
۱۳۹۳/۰۳/۱۵ - ۱۰:۰۳
0
0
نظر یک بعدی و تک محوری بود.
captcha