به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین علیرضا حسینپور، معاون فرهنگی دانشگاه اصولالدین دزفول در جلسه درس اخلاق که پنجشنبه، اول اسفندماه در جمع طلاب سطح دو و سه در مدرسه علمیه الزهرا(س) دزفول برگزار شد، گفت: طلاب و روحانیون با توفیق الهی و عنایت خاص حضرت بقیةاللهالاعظم(عج) جهت تبیین معارف الهی انتخاب شدهاند و این موهبتی بسار گرانبها و ارزشمند است که باید قدر آن را دانست و از این بابت شکرگزار به در درگاه آستان قدس الهی باشیم.
وی اظهار کرد: تقدم تهذیب بر تعلیم از واجبات علمآموزی، خصوصاً علوم معرفتی و اسلامی است که بنا به فرمایش خداوند سبحان که میفرماید «و یزکیهم و یعلمهم الکتاب والحکمه» در این آیه شریفه تقدم تزکیه بر تعلیم از باب تقدم مقدمه واجب بر ذی المقدمه آمده که خود از واجبات است، زیرا بنابر قول مشهور علما و اندیشمندان مقدمه واجب هم واجب است.
حجتالاسلام حسینپور بیان کرد: پس اگر بگوئیم طلبالعلم فریضه است با شرط تقدم تزکیه واجب است یعنی طالب علم اول باید آئینه دل و ذهن را از رذائل پاک و فضائل را جایگزین رذائل کند تا مقدمه واجب که همان تزکیه است حاصل شود، پس از آن سراغ ذی المقدمه که علمآموزی واجب است برود. در غیر این صورت علم حجاب اکبر میشود و علم بدون تهذیب نفس باعث «فساد عالِم و عالـَم» فساد میشود.
این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه با اشاره به سیره علما سلف در تهذیب نفس اشاره کرد و گفت: شیخ مفید که بنیانگذار بسیاری از علوم از جمله علم اصول است. از جانب حضرت ولیعصر(عج) به عنوان برادر خطاب شده و امام در باره ایشان دعا میفرماید «خداوند متعال تو را با چشمی که هیچ وقت خواب نمیرود محافظت بفرماید». این عالم بزرگ شیعه فقط از راه مجاهده با نفس به این مقام عالی نائل شد.
وی افزود: یک شب شیخ مفید در عالم رؤیا میبیند حضرت زهرا(س) حسنین(ع) را جهت علمآموزی درب منزلش آورده. صبح به فکر فرو میرود که این چه خوابی بود من دیدم، نزدیک ظهر خانمی دو تا فرزند نوجوانش را میآورد نزد شیخ مفید و درخواست میکند که فرزندانش که دو سلاله پاک زهرا به نام سید مرتضی و علم الهدی هستند به شاگردی بپذیرد.
حجتالاسلام حسینپور در ادامه این داستان، بیان کرد: شیخ مفید قبول میکند و این دو نوجوان بسیار زیبا در جلسه درس حاضر میشوند و شیخ مفید از خوف فتنه به این دو نوجوان نگاه نمیکند. پس از گذشت چند سال شخصی از شیخ مفید میپرسد «سید مرتضی که دارای محاسن است شاگرد شماست» در پاسخ میگوید «شاگردم هست ولی نمیدانم که محاسن دارد یا نه، زیرا در طول سالیانی که درس آمده من به چهرهاش نگاه نکردهام» و ثمره تهذیب نفس این عالم بزرگ شیعه تربیت عالمانی بزرگ همانند شیخ طوسی، شیخ انصاری و امام(ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران است و طلاب علوم دینی هم اگر میخواهند مثمرثمر واقع شوند باید به تهذیب نفس بپردازند.