علی آشتیانیپور، تهیهکننده سینما در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه نباید با یک اشتباه سهوی تمام امتیازات یک سریال نادیده گرفته شود، اظهار کرد: از نگاه من سریال «سرزمین کهن» به لحاظ ساختار و کیفیت فنی کاری سخت و قابل قبول بود که توانسته به مقاطع مختلفی از کشورمان بپردازد، البته مسلما این کار ضعفهایی هم دارد، اما آنچه این روزها درباره این سریال مطرح میشود مسلما اشتباهاتی عمدی نیست، چون همگی با کمال تبریزی آشنا هستیم و از ارادت وی به انقلاب و نظام هم خبر داریم.
وی افزود: به عقیده من اگر بخواهیم فیلمساز را مجبور کنیم که آن گونه که ما میخواهیم فیلمسازی کند، دیگر نباید انتظار داشته باشیم که آن اثر از تاثیرگذاری لازم بهره برده باشد، حتی باید گفت با این رویکرد به نوعی خود را مقابل هجمههای فرهنگی شکست خورده بدانیم، چون در شرایطی که شبکههای ماهوارهای و ضد انقلاب روز به روز دایره خود را در حال وسیعتر کردن هستند ما خود برای خودمان محدودیت ایجاد میکنیم.
تهیهکننده فیلم سینمایی «بیداری رویاها» اضافه کرد: پیشنهاد من این است که شرایطی بهگونهای فراهم شود که به واسطه آن آستانه صبر مردم بالا رود نه اینکه بخواهیم با اقدامات تحریکآمیز باعث به وجود آمدن چنین فضایی شویم، چون در چنین شرایطی دیگر هیچ فیلمسازی جرئت نمیکند به قومیتها بپردازد و کارها تنها در تهران خلاصه خواهد شد. برای مثال من فیلمنامهای در دست داشتم که به قومیت کرد میپرداخت، اما با وضعیتی که پیش آمده صلاح نمیدانم دست به ساخت چنین کاری که هزینههای بسیاری طلب میکند بزنم.
دامن زدن به اختلافات قومی پوششی برای ضعفها
آشتیانیپور تاکید کرد: اعتقاد دارم برخیها با دامن زدن به اختلافات تنها در پی مخفی کردن کمکاریهای خود هستند. البته این گفتهها به معنای توجیه اشتباهات پیش آمده نیست، اما وقتی ما فیلمساز و سیمای خود را میشناسیم نباید چنین اشتباهاتی را به معنای فاجعه قلمداد کنیم.
وی یادآور شد: مسئله دیگر این است که مگر میشود کاری تولید کرد که تمامی بخشها از آن راضی باشند، چون در هر صورت هر کاری با هر کیفیتی که تولید شود ممکن است مورد انتقاد بخش خاصی قرار گیرد، بنابراین باید اجازه داد کار پخش شود سپس هر انتقادی که به کار وارد است، مطرح شود تا در دیگر آثار خطاهای مورد نظر انجام نشود؛ اقدامی که اگر مورد توجه قرار نگیرد مسلم بدانید هیچ نتیجهای در بر نخواهد داشت، به ویژه اینکه این سریال کار یک فیلمساز خوب کشورمان است که پرونده کاریش برای همه ما روشن است و به هیچ وجه نمی توان انگ ضد ایرانی بودن زد.
اجازه فعالیت را از فیلمسازان نگیریم
وی با بیان اینکه نباید راه کارکردن را به روی سینماگران بست، توضیح داد: جدا از تمام توضیحات فوق، وقتی رئیس سازمان و کارگردان فیلم بابت برخی اشتباهات سهوی سریال از مردم عذرخواهی میکنند، چرا باید باز هم تبلیغات منفی نسبت به این کار انجام داد، آیا این رفتار باعث نمیشود که دیگر هیچ کس جرئت نزدیک شده به قومیتها را نداشته باشد، آیا اگر در سالهای بعد فیلمسازی بخواهد به برخی وقایع انقلاب اشاره کند باید منتظر حمله قومیتها باشد؟
آشتیانیپور در پایان اظهار کرد: احساس من این است که مردم به خودی خود مشکلی با هم ندارند، همانگونه که در تهران قومیتهای مختلف به خوبی در کنار هم زندگی میکنند، اما بعضی افراد هستند که با شیطنتهای خود سعی میکنند به اختلافات قومی دامن زنند. در پایان سخنانم باید بگویم تمامی ما ایرانی هستیم که دینمان اسلام است؛ همین خصیصه نیز سبب شده ایران اسلامی در مقابل تمامی هجمهها ایستادگی کند، اما متاسفانه برخیها با شیطنتها خود میخواهند که به اختلافات قومی دامن بزند تا ضعفهای خود را پوشش دهند.
این اولین باری هم نیست که صدا و سیما به بختیاری ها توهین شدید می کند حرکت مردم بختیاری نمونه بارز حرکت مدنی ایرانیان در طی 30 ساله گذشته بود.