به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، آئین سیاسی عبادی نماز جمعه، دوم اسفندماه در جهرم و با حضور پررنگ نمازگزاران و به امامت امام جمعه موقت این شهر، حجتالاسلام والمسلمین محمد اسماعیل مصلینژاد برگزار شد.
خطیب موقت جمعه جهرم در خطبه اول، با اشاره به آیه 29 سوره فتح که میفرماید « مُّحَمَّدٌ رَّسُولُ اللَّهِ وَالَّذِینَ مَعَهُ أَشِدَّاء عَلَى الْکُفَّارِ رُحَمَاء بَیْنَهُمْ ...» از ویژگیهای مؤمنین به رسول الله(ص) که با کفار، خشن و سرسخت هستند ولی در میان خودشان اهل محبت و دلسوزیاند، سخن گفت و در مورد ویژگی دوم مطالبی بیان کرد.
وی گفت: این دسته از مؤمنان در جامعه دینی، به فکر هم هستند و زیرپای هم را خالی نمیکنند، همدیگر را تضعیف نمیکنند و نسبت به هم مهربانند.
خطیب جمعه جهرم با اشاره به سخنان بزرگان دین، از جمله عبادات بزرگ را زیارت آقا اباعبدالله الحسین(ع) که اشک بر مصیبت و قدمهایی که برای زیارت آن حضرت برداشته میشود، همچنین برگزاری مجالس تعزیه برای امام حسین(ع) که دارای ثواب ویژه است، ذکر کرد و عبادت بزرگ دیگر را خدمت به خلق الله خواند.
مصلینژاد خدمت به خلق را دارای وسعت در جامعه ذکر کرد و گفت: برخی خدمات متوجه مسئولان است که بایستی صادقانه و به گونهای که عزت مردم حفظ شود و به مردم خدمت کنند. بخش دیگر نیز متوجه مردم در جامعه است که حریمهای همدیگر را مراعات کنند، به هم احترام گذاشته و تکریم کنند و حوائج یکدیگر را برطرف کنند. کمک به همنوع و خدمت به خلق را امتحانی الهی برشمرد و با اشاره به روایتی در کتاب اصول کافی مرحوم کلینی از امام صادق(ع)، کسانی که در رفع حوائج دیگران همت میکنند را محبوبترین بندگان به سوی خداوند ذکر کرد و افزود: اهل بیت(ع) فرهنگ خدمت به خلق الله را در رفتار و اعمال خود به ما آموختند.
وی در بیان روایتی دیگر از امام صادق(ع) ابراز کرد: کسی که در رفع حاجت برادر مسلمان خود تلاش کند، خداوند به دست او حاجت برادر مسلمانش را برآورده میکند.
مصلینژاد با یادآوری روایتی از امام حسین(ع) که رفع حاجات و نیازمندی بندگان از نعمات الهی است، مسئولان اداری را کسانی برشمرد که میتوانند نیاز مراجعان را برطرف کنند و شامل این نعمت الهی شوند. نبایستی از تکریم ارباب رجوع، خسته شد و اظهار دلتنگی کرد چون که نعمتها تبدیل به نقمت شده و شخص در زندگی دچار عذاب و مشکل میشود.
وی با اشاره به روایات اسلامی، پاداش خدمت به خلق و رفع مشکل از مسلمانان را پاداشی معادل یک حج و یک عمره و دوماه اعتکاف در مسجد الحرام عنوان کرد و ابراز کرد: همه اینها به «رحماء بینهم» برمیگردد.
خطیب موقت جمعه جهرم در ادامه خطبه دوم با اشاره به آیه 17 سوره مبارکه کهف، روز بزرگدشت خواجه نصیر طوسی و روز مهندس را یادآور شد و گفت: از جمله چیزهایی که در جامعه اسلامی مهم است، شکل دینی داشتن خدماتی است که به جامعه چه به صورت عمومی و چه تخصصی عرضه میشود که بایستی دارای زیرساختی بر اساس آموزههای دین بوده و بیمحتوای از خداوند و بیروح نباشد.
امام جمعه موقت جهرم از جمله نیازهای اولیه حیطههای تخصصی همچون مهندسی، پزشکی و سایر علوم تخصصی و خدمات در این زمینهها را دینی شدن زیرساختهای آنها برشمرد و مطالبی در این زمینه ایراد کرد.
وی مسئول بودن متخصصان مسلمان در مقابل دو رسول که رسول ظاهری یعنی پیامبر و اولاد طاهرینش(ع) و رسول باطنی که عمل به آنچه به سرحد یقین میرسد و تبدیل به علم میشود و واجب بودن عمل به آن را متذکر شد و گفت: این نیز حجت خداست.
مصلینژاد به عنوان نمونه، کم کاری در پروژههای تخصصی توسط متخصصین اسلامی را موجب مؤاخذه در آخرت به خاطر عمل نکردن به حجت باطنی، ذکر کرد.
وی لزوم ایجاد زیرساختهای دینی برای جامعه تخصصی در جامعه اسلامی را مورد تأکید قرار داد. همچنین از وجود بسیاری از علوم و رشته های تخصصی که در قرآت و عترت اشارات رمزگونه به آنها شده را خاطرنشان کرد و خواستار رمزگشایی از این نکات و ارائه آن به جهانیان توسط متخصصین مربوطه و به اسم قرآن و عترت شد.
خطیب جمعه جهرم در ادامه به تشریح آیهای از سوره کهف پرداخت و از وجود نکات تخصصی از اصول مهندسی در این آیه اشاره کرد.
وی از وجود بسیاری آیات و صدها روایت که میتوان از آنها اصول موضوعهای مختلف علوم را استخراج و تولید علم کرد، سخن گفت و یکی از بندهای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی که رهبری اخیراً آن را در زمینه اقتصاد دانش بنیان ابلاغ کردهاند را خاطرنشان کرد و گفت: ما به برکت اهل بیت(ع) در تولید علم، غنی هستیم.
حجتالاسلام مصلینژاد ابراز کرد: برای رسیدن به این افق دو چیز لازم است که ابتدا واکاوی دقیق متون قرآن و عترت است که تحقیقی تمام عیار نیاز دارد که این نیاز را بایستی حوزه علمیه با علومی که آنجا خوانده میشود، برطرف کند.
وی تربیت جدی متخصص در این عرصه را مورد تأکید قرار داد و گفت: درسهای حوزه دانستنی و فهمیدنی است تا خواندنی. سپس بایستی متخصصین تربیت شده در حوزه، علوم اسلامی را به دانشگاهها آورده و به جهانیان عرضه کنند.
مصلینژاد در پایان رونق حوزه را به برکت امام زمان(عج) خواند و با اشاره به زمان ثبت نام جدید حوزههای علمیه و توصیه به والدین برای فرستادن فرزندان مستعد خود به حوزه، از وجود علما و حوزویانی از جهرم که در سطح کشور و حتی بینالمللی درخشیدهاند سخن گفت و یادآور شد: عرصه برای علم باز و زمینه برای توسعه و خدمت به عرصه علم که سرباز کم دارد، فراهم است.