به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج، از آغاز فعالیت رسمی هیئت پزشکی حج و زیارت در مدینه منوره، تاکنون بیش از 120 هزار زائر ایرانی از خدمات پزشکی در مدینه منوره استفاده کردهاند.
روزانه حدود هزار و 500 تا هزار و 700 زائر ایرانی به درمانگاههای مستقر در مدینه منوره مراجعه میکنند، که این آمار در برخی ایام نوسان دارد و تا حدود دو هزار نفر نیزمیرسد.
تا کنون ۱۶۶ زائر ایرانی در مدینه بستری شدهاند که ۱۴۴ نفر مرخص و تنها دو نفر هنوز در بستری هستند. البته حدود ۳۵۰ زائر ایرانی در بیمارستانهای عربستان نیز بستری و پس از بهبودی از بیمارستان مرخص شدهاند.
طبق آمار بدست آمده حدود ۱۰۵ هزار نفر تاکنون به درمانگاههای مدینه مراجعه داشتهاند و ۳۱ هزار نفر نیز از خدمات مختلف پزشکی بهره گرفتند که این آمار در مجموع بیش از ۱۲۰ هزار نفر را شامل میشود.
مرکز پزشکی حج وزیارت در مدینه منوره از ۲۶ آذر ماه فعالیت خود را با سه مرکز درمانی به صورت رسمی آغاز کرده است و همزمان با افزایش آمار زائران تعداد مراکز درمانی به پنج مرکز افزایش یافت.
مراکز درمانی در مناطق مختلف شهر مدینه منوره و در محلهایی که زائران ایرانی بیشتر تجمع دارند، فعالیت خود را ارائه میکنند که یکی از آنها هتل صافی الیاس است.
این درمانگاه به صورت شبانهروزی به زائران ایرانی خدمات پزشکی ارائه میکند که افزون بر پزشکان عمومی، پزشک متخصص داخلی و زنان نیز در این مرکز فعال است.
در درمانگاه حضرت رسول اکرم(ص) هتل صافی الیاس تیم فوریتهای پزشکی و پنج آمبولانس مستقر است که کار انتقال زائران از هتل به محل درمانگاه و بیمارستانهای سعودی را برعهده دارند.
افزون براین داروخانه درمان حضرت رسول اکرم(ص) هتل صافی الیاس حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ قلم داروی عمومی و تخصصی وجود دارد، همچنین تزریقات بانوان زائر و آقایان به صورت جداگانه توسط کادر پزشکی در این درمانگاه انجام میشود.
دومین مرکز درمانی زائران ایرانی در هتل مراج طیبه و سومین درمانگاه در هتل جوهره رشیده، چهارمین درمانگاه در هتل بدرالحمدیه و پنجمین درمانگاه در موده الواحه مستقر است.