به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی جشنواره جهانی جایگاه قرآن کریم در هنر ایران، پیام آریایی دبیر این جشنواره گفت: برپایی نمایشگاه این جشنواره در ابوظبی امارات، گام نخست برای آغاز به کار پروژه جهانی جایگاه قرآن کریم در هنر ایران بود و در گام بعدی علاوه بر کشورهای اسلامی در کشورهای اروپایی نیز این اکسپو برگزار میشود.
وی ادامه داد: این پروژه فعالیتی است بینالمللی که توسط بخش خصوصی با مجوز و همراهی نهادهای فرهنگی، هنری و قرآنی کشور به صورت گسترده در دایره جهانی به نشر دستاوردهای فرهنگی هنرمندان ایرانی خواهد پرداخت.
آریایی با اشاره به برگزاری جشنوارههای فاخر هنری تصریح کرد: در دوره حاضر که تجلی هنر ناب و اصیل ایرانی کمرنگتر از جلوه آن در بلندای قلههای جلال و شکوه سدههای گذشته است، میتوان با برگزاری جشنوارههایی فاخر در سطوح عالی، هنر اصیل ایرانی با دیگر با حضور و همکاری اساتید و هنرمندان این مرز و بوم توان خویش را باز یافته و قدم در راه درخششی دوباره گذارد.
دبیر جشنواره جایگاه قرآن کریم در هنر ایران با اشاره به حضور چشمگیر مقامات ارشد فرهنگی و دینی امارات از جمله وزیر فرهنگ و جوانان این کشور در این نمایشگاه افزود: این اکسپو، بازتاب وسیعی در رسانههای دیداری و مطبوعات امارات داشته است و کانالهای تلویزیونی امارات در ابوظبی، دبی و شارجه با پخش گزارشی از مراسم افتتاح نمایشگاه، گزارش مبسوطی از نمایشگاه و مصاحبه خبرنگاران خود با هنرمندان شرکت کننده ایران پخش کردند؛ شیخ نهیان بنمبارک آلنهیان، وزیر فرهنگ و جوانان نیز با گفتوگو با تلوزیون ابوظبی از هنر ایرانیان تجلیل و نمایشگاه را از حیث آثار ارائه شده، استثنایی توصیف کرد.
مدیر مؤسسه فرهنگی آراد در مورد دلایل طراحی این پروژه جهانی تأکید کرد: این اکسپو فرصت و امکان مناسبی برای معرفی فرهنگ و هنر کشورمان و ظرفیتها و قابلیتهای هنر و هنرمندان امروز فراهم میآورد و با معرفی و ارائه آثاری که برگرفته از قرآن، فرهنگ و تاریخ ایرانی اسلامی است میتواند نقش مؤثری در معرفی فرهنگ و هنر ما داشته باشد.
وی گفت: با اعتقاد به این اصل که هنر شکافنده مرزها و نزدیککننده افکار است لازم است که امروز با زبانی مؤثر که میتواند زبان هنر اصیل ایرانی باشد به ترویج بیش از پیش مفاهیم بلند قرآن در بستری مشترک میان تمام فرهنگها، اعم از مسلمان یا غیرمسلمان در قالب فعالیتهای فرهنگی بپردازیم.
آریایی در پایان افزود: انواع روشهای کتابت، نگارش، خطاطی، تذهیب، تشعیر، طراحی، صفحهآرایی، کاغذسازی، جلدسازی، صحافی، سراجی، هنرهای روی چوب و فلز، انواع روشهای چاپ سنتی و سایر صنایع دستی مستظرفه گوشهای از گستره هنرهای ایرانی در خدمت قرآن است که باید بیش از پیش به آن توجه کرد.
یادآور میشود، نمایشگاه «جایگاه قرآن کریم در هنر ایران» به عنوان نمایشگاهی منحصر به فرد از آثار هنرمندان تراز اول کشور چندی پیش در یکی از معتبرترین فضاهای نمایشگاهی امارات متحده عربی و در قصرالامارات شهر ابوظبی از سوی مؤسسه فرهنگی آراد برگزار شد.