فاطمه رضایی، مدیرکل امور فرهنگی و فوقبرنامه دانشگاه پیام نور کشور در حاشیه رونمایی از نخستین پایگاه الکترونیکی نشریات دانشجویی در عسلویه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از بوشهر، اظهار کرد: فضای فرهنگی مجازی مناسب، نیاز ضروری دانشگاههای کشور است.
مدیرکل امور فرهنگی و فوق برنامه دانشگاه پیامنور کشور افزود: نخستین پایگاه الکترونیکی نشریات دانشجویی کشور در دانشگاه پیامنور رونمایی میشود.
وی ادامه داد: تعریف برنامههای مجازی برای دانشجویان مجازی از اولویتهای دانشگاه پیامنور است. بهرهمند شدن دانشجویان از فضای فرهنگی مجازی یکی از مسائلی است که کمتر به آن توجه شده است و در همین راستا دانشگاه پیامنور اقدام به راهاندازی پایگاه الکترونیکی نشریات دانشجویی و همچنین سامانه کرسیهای آزاد اندیشی کرده است.
رضایی در خصوص ضرورت راهاندازی پایگاه الکترونیکی نشریات گفت: در بحث نشریات سنتی و چاپی بعضا سلیقهای عمل میشد و برخی دانشجویان به حقوق خود دست پیدا نمیکردند همچنین به علت عدم نظارت کامل و صحیح سطح نشریات از نظر علمی و نوآوریها چندان جالب توجه نبود، همچنین انتشار این نشریات در سطحی بسیار محدود انجام میگرفت و این نشریات به دست فراموشی سپرده میشدند.
مدیرکل امور فرهنگی و فوقبرنامه دانشگاه پیام نور کشور یادآور شد: نظارت کامل بر نشریات دانشجویی، انتشار گسترده آن، امکان عضویت دانشجویان در کل نشریات این پایگاه و سرعت در اعطای مجوز از مزیتهای این پایگاه است.
وی تأکید کرد: امکان انتخاب نشریات برتر، نخبهپروری در نویسندگی، تقویت تولیدات تازه و مقابله با کپی از نقاط قوت این سامانه است.
راهاندازی نخستین سامانه انجمنهای علمی دانشگاهی در کشور
مدیرکل امور فرهنگی و فوق برنامه دانشگاه پیامنور درباره نحوه عضویت و اخذ مجوز و راهاندازی نشریات این پایگاه گفت: تمام فرمهای لازم برای عضویت در این پایگاه قرار گرفته است و اطلاعات دانشجو پس از درخواست مجوز از طریق سیستم آموزشی گلستان مورد بررسی قرار خواهد گرفت و پس از بررسی در شورای نظارت بر نشریات به آن مجوز داده خواهد شد.
رضایی اضافه کرد: نشریات پس از بارگذاری از طریق دانشجویان در این پایگاه به وسیله مرکز تحصیل دانشجو و استان محل تحصیل دانشجو مورد بررسی قرار میگیرند و رصد میشود و پس از تأیید انتشار داده خواهد شد، البته در صورتی که دانشگاهی در این خصوص تعلل ورزد این به معنای تأیید این نشریه است و آن منتشر میشود ولی بعد از این هم امکان رصد و بازنگری در این نشریات وجود دارد.
وی تشریح کرد: مجوز نشریات به انجمنهایی داده خواهد شد که دوره آموزشی نشریات دانشجویی را گذرانده باشند این کارگاهها در گام اول به صورت حضوری برای دانشجویان برگزار میشود اما در مرحله دوم به صورت مجازی و آنلاین برگزار خواهد شد.
رضایی افزود: امکان عضویت دانشجویان سایر دانشگاهها در این پایگاه نیز میسر خواهد شد و ایشان نیز میتوانند از برخی از امکانات این سایت بهره ببرند.
مدیرکل امور فرهنگی و فوق برنامه دانشگاه پیام نور، گامهای بعدی این پایگاه را توجه به وبلاگنویسان و جذب آنان به سامانه نشریات همچنین جذب اعضای هیئت علمی در این پایگاه دانست.
وی با بیان اینکه هیچ انجمن علمی دانشجویی بدون حضور استاد معنیدار نیست، افزود: نخستین پایگاه الکترونیکی نشریات دانشجویی کشور در عسلویه استان بوشهر راهاندازی میشود و برای نخستینبار در کشور سامانه انجمنهای علمی به ابتکار دانشگاه پیام نور راهاندازی خواهد شد.
رضایی هدف از راهاندازی این سامانه را سر و سامان دادن به وضع انجمنهای علمی، ایجاد انجمنهای قوی و نوآور و آبرومند از لحاظ علمی، شناخت نخبگان و نخبهپروری دانست.
وی خاطرنشان کرد: نمیتوان با عدم حضور فعال اساتید در انجمنهای علمی شاهد رشد و نمو بازدهی آنان بود و هیچ انجمن علمی نمیتواند بدون حضور استاد معنی یابد و پیشرفت کند.
رضایی تصریح کرد: یکی از اهداف ما برای راهاندازی سامانه انجمنهای علمی شناسایی اساتید فعال در این زمینه و همچنین تشویق دیگر اساتید از طریق اختصاص امتیازات فرهنگی برای ایشان است.
وی در پایان گفت: این سامانه تا اواخر فروردینماه سال 93 افتتاح خواهد شد.
یادآور میشود، رونمایی از نخستین پایگاه الکترونیکی نشریات دانشجویی دانشگاه پیامنور کشور به آدرس nashriyat.pnu.ac.ir چهارم اسفند 92 به میزبانی دانشگاه پیامنور استان بوشهر در عسلویه برگزار شد.