کد خبر: 1379529
تاریخ انتشار : ۰۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۴:۰۰
حجت‌الاسلام‌ واشیان بیان کرد:

استخراج نظریه‌‌پردازی‌های طبی از قرآن؛ شاه کلید رفع مشکلات نظام سلامت

گروه سلامت: مسئول کمیسیون فقه و حقوق پزشکی جامعةالمصطفی(ص) العالمیه با اشاره به تدوین نظام سلامت از دیدگاه قرآن و عترت، گفت: در این نظام چون تاکید فراوانی بر حوزه پیشگیری وجود دارد بدین منظور راهکارهایی جلوگیری از بیماری‌ها را ارائه می‌دهد.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین عباسعلی واشیان، مسئول کمیسیون فقه و حقوق پزشکی جامعةالمصطفی(ص) العالمیه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) اشاره به تدوین نظام سلامت از دیدگاه قرآن و عترت به منظور سوق نظام سلامت موجود به سمت نظام سلامت مطلوب، عنوان کرد: در نظام سلامت فعلی غالب کار درمان محوری و درمان پذیری است تا توجه به بهداشت و حوزه پیشگیری.
حجت‌الاسلام واشیان ادامه داد: ولی ازآیات قرآن هزار و 260 آیه استخراج شده که مربوط به حوزه سلامت است و از بین این آیات نیز ¾ یا به تعبیری بیش از 75 درصد مباحث مربوط به حوزه پیشگیری و بهداشت بوده است.
نظریه‌ پردازی‌های طبی قرآن می‌تواند شاه کلید رفع مشکلات آینده نظام سلامت باشد
وی اضافه کرد: این نظام سلامت در حوزه‌های کلان می‌تواند فرضیه سازی، نظریه سازی و تولید نوآوری‌ در حوزه نظام سلامت موجود داشته باشد، طوری که حتی به رویکردهای که آینده نظام سلامت در پی آن است دست پیدا کند. به طور مثال مباحثی که نظریه‌ پردازی‌های طبی قرآن دارد می‌تواند شاه کلید رفع مشکلات آینده نظام سلامت از قبیل بروز بیماری‌های نوپدید و صعب العلاج و میل این مباحث به سمتی که از این وضعیت متشنجی که هم اکنون در آن قرار گرفته نجات پیدا کند.

تاکید فراوان نظام سلامت از دیدگاه قرآن و عترت بر حوزه پیشگیری
مسئول کمیسیون فقه و حقوق پزشکی جامعةالمصطفی(ص) العالمیه افزود: در نظام سلامت از دیدگاه قرآن و عترت چون تاکید فراوانی بر حوزه پیشگیری وجود دارد بدین منظور در بحث‌های تغذیه‌ای، بهداشت روان، سلامت محیط زیست و... راهکارهایی ارائه می‌دهد که اگر نظام سلامت موجود از آن راهکارها استفاده کند مطمئنا نتیجه آن پیشگیری از بروز و توسعه بیماری‌های مختلفی از قبیل سرطان‌ها خواهد بود.
لزوم ورود فعالان حوزه دین و طب به این بخش
حجت‌الاسلام واشیان گفت: فعالیت در این حوزه به دلیل فضای میان رشته‌ایش نیازمند کسانی است که در دو حوزه دین و طب تحصیلات و تجربه داشته باشند، صرف اینکه محلی تابلویی زده باشد که ما فلان کار را انجام می‌دهیم، نمی‌تواند ما را به این هدف برساند بدین منظور نیاز است که همچون اعضای تشکیل دهنده یک پازل که اگر یکی از این قطعات آن نباشد نمی‌توانیم تصویر روشنی از کل آن پازل را  شناسایی کنیم پس باید تمامی کسانی که داعیه این را دارند که می‌خواهند از قرآن، عترت، دین و علوم وحیانی نسخه علاج پذیر سیستم موجود را به دست بیاورند باید دور هم جمع شوند تا آغاز این فعالیت در یک کشور شیعی رقم بخورد.
مسئول کمیسیون فقه و حقوق پزشکی جامعةالمصطفی(ص) العالمیه بیان کرد: سپس هر کسی بنا به علم و تشخیص خودش برداشت شخصیش را از آن آنچه که درک کرده ارائه می‌کند و به دلیل اینکه امور به دست متخصص میان رشته‌ای سپرده شده او نیز به اقتضای فهم خود می‌تواند آن گره را باز کند.
حجت‌الاسلام واشیان اظهار کرد: در مرحله پژوهش محوری نهادهای تاثیرگذار در حوزه پژوهش این محتوا را تولید می‌کنند و سپس این موضوع دست مایه‌ای برای دستگاه‌های اجرایی می‌شود که قبلش برای اینکه یک رویه اجرایی و قانونی پیدا کند در قالب یک پروتکل می‌تواند به مجلس برود و پس از بررسی کمیسیون بهداشت و درمان و دریافت مجوز وارد وزارت بهداشت تا عملیاتی شود.
وی عنوان کرد: پس از آن وزرات بهداشت مسئول اجرایی کردن موارد مختلفی است به طور مثال در حوزه تغذیه شاخص سلامت چیست؟ این آیتم‌ها ذکر می‌شود و سپس همچون ارزیابی استانداردهای یک بیمارستان که به آن درجه می‌دهند یا نمره ای که به سطوح مختلف علمی می‌دهند در اینجا نیز ارزیابی می‌کنند که سلامت موجود تغذیه جامعه اسلامی چه نمره‌ای می‌گیرد و اگر قرار باشد حوزه تغذیه قرآنی شاخص‌هایش این باشد در این صورت سلامت موجود تغذیه جامع ما چقدر است، چقدر انحراف دارد و چگونه می‌تواند به کیفیت نزدیک به صد درصد برسد.

captcha