کد خبر: 1379909
تاریخ انتشار : ۰۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۵

جشنواره هنرجویان کارآفرین 10 اسفند برگزار می‌شود

گروه هنر: مشاور هنری وزیر ارشاد گفت: جشنواره هنر جویان کارآفرین در 10 شاخه سینما، عکاسی، گرافیک، معماری، نقاشی، مدل لباس، موسیقی، گریم، مقالات کتب دانشگاهی و داستان نویسی 10 اسفندماه برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری جشنواره آثار و تولیدات دانشجویی فرهنگ و هنر «هنرجویان کار آفرین» به همت موسسه آموزش عالی علمی - کاربردی فرهنگ و هنر با حضور حمید شاه آبادی مشاور هنری وزیر ارشاد و رئیس موسسه آموزش عالی عملی کاربردی، عباد رضا اسلامی معاون اجرایی موسسه و دبیر جشنواره، فرزانه دبیر علمی جشنواره امروز 6 اسفند ماه در کانون فرهنگی فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.

در ابتدای این نشست شاه آبادی اظهار کرد: این موسسه قابلیت خاص فراوانی دارد که در دهه اخیر بخش‌هایی از مهارت‌های آن به نمایش گذاشته شده است، اما آن گونه که باید جامعه با کاربردهای این موسسه آشنا نیست. بنابراین سعی داریم با برگزاری این جشنواره فرهنگی هنری معرف بهتری برای موسسه آموزش عالی باشیم.

وی افزود: این موسسه در دو بخش دولتی و غیر دولتی فعال است پس ضروری است که وزارت ارشاد توجه بیشتری به دانش آموختگان این موسسه داشته باشد. دانش آموختگان این موسسه سعی می‌کنند با کارهای هنری خود مهارت‌هایشان را هر چه بهتر در معرض نمایش بگذارند.

فعالیت دو بخش قرآنی در موسسه آموزش عالی

شاه آبادی اعلام کرد: 97 موسسه در 183 رشته در موسسه آموزش عالی مشغول به کار هستند که هر یک از این بخش‌ها متخصصان خاص خود را تربیت می‌کند. دو رشته کارشناسی قرآنی نیز در میان این 183 بخش وجود دارد که سعی می‌کند با مهارت‌های خود مُبلغ مفاهیم و مضامین قرآنی باشد.

مشاور هنری وزیر ارشاد ادامه داد: دیگر دلیلی که ما را مصمم کرد این جشنواره را برگزار کنیم موضوع اشتغال‌زایی بود؛ ظرافت‌های کارآفرینان این موسسه با زبان هنری بهتر به جامعه معرفی شود. رسانه‌ها هم به عنوان پایگاه اطلاع رسانی باید ما را در رسیدن به این خواسته یاری کنند.

بخش‌های شرکت کننده در جشنواره

وی بخش‌های هنری‌های جشنواره را چنین معرفی کرد: جشنواره در ده شاخه هنری برگزار می‌شود. سینما، عکاسی، گرافیک، معماری، نقاشی، مدل لباس، موسیقی، گریم، مقالات کتب دانشگاهی و داستان نویسی شاخه‌های مختلف این جشنواره را تشکیل می‌دهند، در ضمن 1400 اثر هم در این جشنواره حضور خواهند داشت.

شاه آبادی در پاسخ به این پرسش ایکنا که در این جشنواره توجه به مضامین دینی و قرآنی چه جایگاهی دارد، گفت: بخش ویژه‌ای تحت عنوان آثار قرآنی در جشنواره وجود ندارد، اما بسیاری از کارهای ارائه شده در این حوزه هستند؛ کارهای قرآنی و دینی که تنها با دغدغه هنرمندان جوان آن شکل گرفته و هیچ گونه سفارشی در کار نبوده است.

وی در ادامه این گزارش به تعداد غرفه‌ها اشاره کرد و گفت: 18‌1غرفه برای این جشنواره در نظر گرفته شده است که بخش‌های دولتی و غیر دولتی هر کدام به فراخور آثارشان تعدادی از این غرفه‌ها را دارا هستند. همچنین جشنواره دارای بخش‌های جنبی نیز هست، نکته دیگر این که در این رویداد هنری کارگاه‌های نیز با حضور اساتید فن برگزار خواهد شد.

اساتید برجسته در هیئت داوران

پس از سخنان شاه آبادی، اسلامی معاون اجرایی جشنواره هم بیان کرد: هیئت داوران جشنوار از اساتید مختلف بخش‌های هنری شکل گرفته است که می‌توان در این حوزه به اساتیدی چون سعید ثابت، فریدون کسرائی، مرتضی گودرزی دیباج، بهرام کلهر نیا، خدیجه کاظمی، فرخ الدین فرخ الدینی، قربان علی پور مرادیان، سهیلا قیاسی، حسن دولت آبادی اشاره کرد.

وی اضافه کرد: برای کارگاه‌ها نیز سعی شده که از اساتید برجسته بهره برده شود که تا به حال با نادر مشایخی و آرتو نظری برای کارگاه‌های موسیقی و معماری توافقات لازم به عمل آمده است. در ضمن درصدد هستیم که زمینه حضور دیگر اساتید را نیز فراهم کنیم.

اسلامی درباره زمان اجرا جشنواره گفت: شنبه این هفته (10 اسفند ماه) این رویداد هنری آغاز خواهد شد و تا (17 اسفند ماه) ادامه خواهد داشت. نکته قابل ذکر این است که در روز اختتامیه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی حضور خواهد داشت تا این حضور تشویق و حمایتی برای این جشنواره باشد.

فرزانه دبیر علمی جشنواره هم در سخنان تصریح کرد: با وجود این که این جشنواره یک رویداد دانشجویی است باید گفت: که کیفیت آثار بالا در خور تعجب است این مهم نشان می‌دهد که در صورت توجه به جوانان هم می‌توان به رشد فرهنگ و هنر کمک کرد هم اینکه در زمینه اشتغال‌زایی می‌توان قدم‌های تاثیر گذاری برداشت.

توجه به مضامین دینی در جشنواره

وی درباره توجه به مضامین ارزشی چنین گفت: هنر کشورمان اگر توانسته برای خود جایگاهی در جهان کسب کند به مدد پرداختن به آموزه‌های اسلامی بوده است بنابراین در این جشنواره نیز نگاه به آموزه‌های ارزشی و دینی جایگاه ویژه‌ای داشته است. این ادعا را می‌توان با مشاهده کارهای عرضه شده در جشنواره به وضوح مشاهده کرد.

وی در پایان گفت: این جشنواره نخستین دوره خود را برگزار می‌کند، بنابراین شاید کاستی‌های نیز وجود داشته باشد. اما مسلماً در دوره‌های بعد برطرف خواهد شد. در انتها امیدوارم تمام کسانی که علاقه‌مند به این حوزه هستند مرا در برگزاری جشنواره یاری رسانند.

captcha