به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مجید عباسی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، امروز چهارشنبه 7 اسفندماه، در همایش بینالمللی «بیداری اسلامی و بسیج جهانی مستضعفین» که در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در حال برگزاری است، با اشاره به مسئله گفتمان بیداری اسلامی و نگرانی امنیتی رژیم صهیونیستی گفت: از زمانی که بیداری اسلامی در کشورهای عربی منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا شکل گرفت، یکی از سوالات این بوده است که بیداری اسلامی چه تأثیری بر امنیت رژیم صهیونیستی داشته است.
این کارشناس مسائل بینالملل افزود: آغاز این بیداری به گونهای بود که دولتهای نزدیک به رژیم صهیونیستی سقوط کردند.
عباسی با اشاره به دو راهبرد اسرائیل در منطقه از زمان تأسیس تاکنون عنوان کرد: راهبرد اول دکترین محور پیرامونی است و رژیم صهیونیستی تلاش میکند، محاصرهای که اعراب در اطراف این رژیم شکل دادهاند را بشکند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در مورد راهبرد دوم گفت: راهبرد دیگر نفوذ در کشورهای اسلامی و عربی و تضعیف آنها از طریق ایجاد اختلافات درونی است.
عباسی افزود: در سال 2013 کنفرانسی در اسرائیل برگزار شد که در آن گروهی از مردم، رهبران دینی و سران نظامی شرکت کردند و این کنفرانس در راستای نفوذ در کشورهای اسلامی بود و در بیانیه پایانی این نکته را مورد تأکید قرار دادند که باید میان اهل سنت و شیعیان شکاف ایجاد کرد و به نوعی به دنبال این بودند که محور شیعی ـ سنی را در منطقه رودرروی یکدیگر قرار دهند.
وی با اشاره به برخی تأثیرات بیداری اسلامی بر امنیت رژیم صهیونیستی گفت: بعد از وقوع بیداری اسلامی، اسرائیل از توسعه اسلامگرایی هراس دارد، دولتهای همپیمان اسرائیل در منطقه تضعیف شدهاند، قراردادهای صلح به ضرر این رژیم سست شده و محور مقاومت تقویت شده و بیداری اسلامی امیدی را برای مردم فلسطین ایجاد کرده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با ذکر اینکه شکلگیری اسرائیل مبتنی بر اشغالگری بوده است، عنوان کرد: لذا ایجاد صلح با کشورهای منطقه برای این رژیم اهمیت فراوانی دارد و آنها بعد از معاهده کمپ دیوید مذاکرات صلح را ادامه دادند.
این کارشناس مسائل بینالملل افزود: انقلابی که در مصر رخ داد، پیمان کمپ دیوید را با چالش روبرو کرد و فارغ از اینکه چه دولتی در مصر برسرکار آید، روند سازش با مشکل روبرو شده و رژیم صهیونیستی به شدت از آینده مصر نگران است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه رکن دوم سازش اردن است، گفت: رژیم صهیونیستی چندان به اوضاع اردن خوشبین نیست، مراکز راهبردی این رژیم معتقد هستند که وضع اردن مناسب نیست و این پتانسیل وجود دارد که مردم علیه دولت قیام کنند.
همچنین در این همایش مسعود شهرامنیا، عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان با اشاره به روند بیداری اسلامی گفت: در سال 2011 این بیداری تحولااتی را ایجاد کرد که آغاز آن بحران مشروعیت در کشورهای عربی بود و منجر به اعتراضات گسترده مردمی شد.
وی با تقسیم کشورهای عربی به کشورهای ثروتمند و جمهوریهای انقلابی عنوان کرد: برخی کشورهای عربی نفتخیز و ثروتمند هستند و برخی اگرچه پیشینه انقلابی دارند اما نوع رژیم آنها استبدادی بوده است و این دو گروه کشورها از نظر ماهیتی تفاوتی با یکدیگر ندارند و استبدادی هستند.
در این همایش موضوعاتی چون تفکر بسیجی، بیداری اسلامی و نظامسازی، بیداری اسلامی و فقه حکومتی مذاهب اسلامی، آسیبشناسی و آیندهپژوهی بیداری اسلامی، نظام سلطه و بیداری اسلامی و بیداری اسلامی و تحولات راهبردی منطقه مورد بررسی اساتید دانشگاه قرار گرفت.