به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، اولین سمینار واکسیناتورهای زائرین سراسر کشور صبح امروز پنجشنبه هشتم اسفندماه با حضور جمعی از واکسیناتورهای سراسر کشور، معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر، ﻣﻌﺎون اداره ﮐﻞ ﺑﻬﺪاﺷﺖ و درﻣﺎن ﺟﻤﻌﯿﺖ ﻫﻼل احمر و جمعی از پزشکان متخصص این حوزه در هتل لاله تهران برگزار شد.
سیدرضا رئیس کرمی، معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر در ابتدای این سمینار با اشاره به اینکه خدمات دهی به زائران حدود 40 سال است که بر عهده سازمان هلال احمر است، گفت: اکنون بیش از 200 مرکز در سراسر کشور خدمات مربوط به واکسیناسیون زائران را انجام میدهند.
آموزش محور تمامی برنامهها قرار گیرد
وی خواستار محور قرار دادن آموزش در تمام برنامهها شد و گفت: نباید به مسئله واکسیناسیون صرفاً به عنوان یک امر مهارتی نگاه شود. این بخش از جمله معدود حوزههایی پزشکی است که مردم با خوشحالی به آن رجوع میکنند و واکسیناسون مننژیت از اقدامات مهمی است که برای حجاج صورت میگیرد.
رئیسکرمی با تأکید بر اینکه به غیر از واکسیناسیون باید به امر آموزش زائران نیز ورود پیدا کنیم، گفت: زائران ما طی حج در معرض بیماریهای گوناگونی از نقاط مختلف دنیا قرار میگیرند و میتوان با آموزشهای ساده از بیمار شدن زائران پیشگیری کرد.
وی تصریح کرد: در همین خصوص لازم است آموزشهای لازم به نحوی که همه مردم توان یادگیری آن را داشته باشند تدوین و در اختیار حجاج قرار گیرد تا به سلامت آنها کمک شود.
زائران نباید ناقل بیماری به کشور شوند
معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر ادامه داد: باید تلاش شود زائران به دلیل مشکلات جسمانی معنویت حج را از دست ندهند و در بازگشت نیز به سلامت به کشور بازگشته و ناقل بیماریهای مختلف به درون کشور نباشند.
وی به در پیش بودن ایام نوروز و فعالیت بخشهای امداد و نجات و جوانان جمعیت هلال احمر اشاره و خواستار همیاری و کمک سایر بخشهای هلال احمر به این بخشها شد و گفت: ورود به حوزه بهداشت و درمان به ویژه آموزش عمومی را از سال اینده در دستور کار خود قرار دادهایم.
استفاده از ظرفیت زائران برای ارتقای سلامت جامعه و توسعه فرهنگ داوطلبی
سید احمد موسوی دبیر کل جمعیت هلال احمر نیز در این همایش ارتباط بیش از یک میلیون و 500 هزار زائر با هلال احمر از طریق دریافت خدمات واکسیناسیون را یک ظرفیت طلایی برای هلال احمر برشمرد و گفت: از این ظرفیت میتوان در حوزه آموزش، پژوهش، پیشگیری و درمان استفاده کرد.
وی ادامه داد: جمعیت یک میلیون و 500 هزار نفری زائران جمعیت کمی نیستند و میتوان از این ظرفیت برای ارتقای سلامت در کشور و توسعه فرهنگ داوطلبی هلال احمر استفاده کرد.
قویترین کشور ارائه کننده خدمات پزشکی به زائران در عربستان هستیم
ﭘﯿﻤﺎن ﭘﯿﺸﮕﺎﻫﯽ، ﻣﻌﺎون اداره ﮐﻞ ﺑﻬﺪاﺷﺖ و درﻣﺎن ﺟﻤﻌﯿﺖ ﻫﻼل احمر سومین سخنران این سمینار بود. وی با اشاره به اینکه از سال 1350 که هیچ مرکز منسجم درمانی در کشور عربستان وجود نداشت، بیمارستان شیر و خورشید ایران در عربستان دایر و پوشش کل مناسک حج را بر عهده میگرفت، گفت: از همان سال در مناسک حج یک کاروان پزشکی از ایران عازم عربستان میشد.
پیشگاهی با تأکید بر اینکه اکنون نیز قویترین کشور ارائهکننده خدمات پزشکی به زائران در عربستان هستیم، اظهار کرد: دایر بودن دو مرکز ثابت درمانی در مکه و مدینه و وجود درمانگاههای متعدد با سطوح مختلف خدمات دهی در عربستان با حضور متخصصان مختلف، خدماتی است که هیچ کشوری مانند ایران در حج ارائه نمیدهد.
«همهگیری بیماریهای واگیر در حج» عنوان مقاله دکتر رضوی، استاد بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران بود که در ادامه سمینار مطرح و سپس موضوع «اپیدمیولوژی مننژیت و معرفی انواع واکسن مننژیت» توسط دکتر زهرایی، دانشیار بیماریهای عفونی مرکز مدیریت بیماریهای واگیر مورد بررسی قرار گرفت.
در ادامه سمینار مقالههای «مننژیت چیست؟» و «آنفولانزا، اپیدمی و واکسنها» مطرح و «نکات قابل توجه در واکسیناسیون زائران» توسط اسمائیلی رئیس اداره بهداشت و پیشگیری هلال احمر برای واکسیناتورهای سراسر کشور تشریح شد.