کد خبر: 1380703
تاریخ انتشار : ۰۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۴:۵۴
حجت‌الاسلام سعیدی عنوان کرد:

همراهی با ولایت‌فقیه؛ رمز ماندگاری پیشتازی روحانیون

گروه جهاد و حماسه: نماینده ولی‌فقیه در سپاه با بیان اینکه در طول تاریخ شیعه، روحانیون همیشه پیشتاز بوده‌اند، تبعیت از ولی‌فقیه و جریان‌شناسی را رمز ماندگاری این پیشتازی عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، کنگره شهدا و ایثارگران روحانی استان تهران در قالب «مبلغان آسمانی» امروز پنجشنبه، 8 اسفندماه با حضور آیت‌الله العظمی نوری‌همدانی از مراجع عظام تقلید و آیت‌الله ری‌شهری، رئیس ستاد کنگره شهدا و ایثارگران روحانی، حجت‌الاسلام و المسلمین سعیدی، نماینده ولی‌فقیه در سپاه، هدایت‌الله جمالی‌پور، فرماندار ویژه شهرری، علیرضا مهدوی شاهرودی، مشاور فرهنگی استاندار و مدیرکل روابط عمومی و اموربین الملل و جمع کثیری از طلاب و روحانیون استان تهران در مصلای حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) برگزار شد.

2800 شهید؛ دین شهرری به انقلاب بود که پرداخت شد
در آغاز این مراسم صابر خراسانی به شعرخوانی پرداخت و پس از آن جمالی‌پور به ایراد سخن پرداخت و به بُعد تاریخی شهرری اشاره کرد و گفت: این شهر با بیش از 7 هزار سال سابقه یکی از قدیمی‌ترین شهرهای جهان محسوب می‌شود همچنین در بُعد مذهبی، پس از مسهد و قم سومین شهر استراتژیک شیعه در ایران است و در زمینه صنعتی و کشاورزی نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. همچنین این شهردر دفاع مقدس شهرری 2 هزار و هشتصد شهید، 6 هزار جانباز و پانصد آزاده تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.
در بخش دیگری از این مراسم مهدوی به قرائت پیام استاندار تهران پرداخت که در بخشی از این پیام آمده است: «تاریخ همواره صحنه مجاهدت بزرگانی بوده که از نام خد در راه حفظ راه حق گذشته‌اند که این بذل جان در راه حفظ اسلام عزیز بسیار اهمیت دارد.
علم و عالم در بیان نورانی قرآن جایگاه ویژه‌ای دارد و ارزش‌ آن تا آنجا است که جهاد علمی بیشتر از جهاد جان در راه خدا ارزشمند می‌شود. علمای شهید از بصیرت دین و فرجام سرخ الهی برخوردار هستند و با این بذل نفس تاریخ را مدیون خود کرده‌اند.
حضور گسترده علما در جبهه‌ها علاوه بر دلگرمی رزمندگان باعث شد جبهه‌ها به قطعه‌ای از بهشت تبدیل شود. در طول تاریخ و در هیچ صحنه‌ای روحانیون از وظیفه خود غافل نبوده‌اند و کوتاهی نکرده‌اند.»
حامد شاکرنژاد، قاری بین‌المللی کشورمان نیز با حضور در این مراسم به قرائت آیاتی چند از کلام‌الله مجید پرداخت که باعث ایجاد شور در میان حاضران شد.

تجلیل از شهدا در واقع تکریم و تجلیل از همه ارزش‌ها و خوبی‌ها است
حجت‌الاسلام و المسلمین فخری نماینده ولی‌فقیه در سپاه سید‌الشهدا(ع) نیز در این مراسم سخنان کوتاهی ایراد کرد و با بیان اینکه تا پیش از برگزاری این مراسم با همه 110 خانواده شهیدان روحانی استان تهران دیدار انجام شده است، گفت: شهدا ذخایری هستند که عظمت و امنیت امروز ما را تضمین کرده‌اند و تجلیل از شهدا در واقع تکریم و تجلیل از همه ارزش‌ها و خوبی‌ها است.

روحانیون؛ در تاریخ تشیّع همیشه پیشتاز بوده‌اند
در بخش دیگری از این مراسم حجت‌الاسلام و المسلمین سعیدی به بررسی نقش روحانیت در طول تاریخ دوران غیبت پرداخت و با بیان اینکه روحانیون شیعه همیشه پیشتاز بوده‌اند، گفت: در طول عمر شیعه روحانیون در راه ترویج و پاسداری از گفتمان نبوی و علوی، آنچه در توان داشته است را به صحنه آورده؛ از شیخ طوسی گرفته تا آیت‌الله بروجردی و دیگر مراجع و بزرگان.

نماینده ولی‌فقیه در سپاه ادامه داد: سرانجام در دوره معاصر ثمره تلاش‌‌ها و مجاهدت‌هایی که بیش از هزار سال به طول انجامید در قالب انقلاب اسلامی به ظهور رسید و حکومتی بر مبنای حکومت نبوی و علوی و فقه جعفری در این کشور شکل گرفت.
حجت‌الاسلام سعیدی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پیشتازی روحانیون در صحنه‌های دویست‌ سال اخیر تاریخ ایران، عنوان کرد: نکته اینجاست که پیشتازی قراردادی نیست و برای حفظ آن رعایت الزاماتی ضروری است. تا پیش از انقلاب اسلامی حضور و فعالیت‌های روحانیون بی‌نظیر و بسیار مطلوب است اما در دوران انقلاب اسلامی اوضاع متفاوت است.

همسویی با ولی‌فقیه؛ راز تداوم پیشتازی روحانیون
وی گفت: با حضور و وجود ولی‌ فقیه، همسویی و همراهی با رهبری، ضروری است. رهبری در رأس هرم مدیریتی نظام است و اگر این همسویی وجود نداشته باشد، دچار تضاد و پارادوکس می‌شویم. رهبر معظم انقلاب(مد ظله العالی) دیدگاه‌ها و نظراتی دارند که اتفاقاً خیلی هم روشن است.

گسترش مرزهای تقابل با دشمن از ساحل مدیترانه تا آمریکای جنوبی
حجت‌الاسلام سعیدی ادامه داد: مواضع رهبر معظم انقلاب(مد ظله العالی) روشن است. مقابله با آمریکا و اسرائیل در مواضع رهبری، هم پایه‌های اعتقادی دارد و هم استراتژی و امنیتی؛ دفاع از فلسطین نیز به همین شکل است و همین ویژگی‌ها  را دارد. امروز تقابل ما با اسرائیل در مرزهای خودمان نیست بلکه به سواحل مدیترانه کشیده شده است و مرزهای ما در تقابل با آمریکا نیز گسترش یافته است و به اذعان مقامات آن کشور حتی در آمریکای جنوبی نیز حضور ایران محسوس است.

همه درگیری‌های حق و باطل نرم‌افزاری بوده‌ است
وی همچنین بر ضرورت جریان شناس بودن روحانیون تأکید کرد و گفت: اگر روحانیون درست تحلیل نکنند، به اشتباه می‌افتند. نباید فراموش کنیم که همه درگیری‌های حق و باطل نرم‌افزاری بوده‌ است؛ از هابیل و قابیل گرفته تا امروز. ابتدا گفتمان بوده است و در مرحله بعد به خشونت کشیده شده است. روحانیون ما باید متوجه تفاو بین گفتمان نبوی و اموی باشند همان‌طور که بین گفتمان امام خمینی(ره) و تکنوکرات‌های تفاوت جدی وجود دارد.
آیت‌الله العظمی نوری‌همدانی در این مراسم با بیان اینکه در زمان ما انقلابی به وقوع پیوست که قله‌های جهان را درنوردید و یک انقلاب جهانی شد، اظهار کرد: بر ما لازم است این جریان را تجزیه و تحلیل کنیم و از آن درس بگیریم؛ انقلاب اسلامی آنقدر با عظمت است که کلام امیرالمومنین(ع) در زمان تصدی خلافت، بر این انقلاب نیز صدق می‌کند.
وی ادامه داد: روزی که حضرت علی(ع) خلافت را پذیرفت در مقابل مردمی که در آینده تبدیل به «ناکثین» و «قاسطین» و «مارقین» می‌شدند فرمودند: «این اتفاق(انتخاب ایشان برای خلافت) معیارها را تغییر خواهد داد و بسیاری از انحرافات قبلی را زیر و رو خواهد کرد.» انقلاب اسلامی نیز همین‌ وضع را بوجود آورد و بسیاری از ساختارهای و زیرساخت‌های قبلی را از بین برد.
این مرجع عالی‌قدر تشیّع در ادامه به بررسی ابعاد انقلاب اسلامی در دو وجه ایجابی و سلبی پرداخت و گفت: اولین بُعد این انقلاب تأسیس یک حکومت و نظام اسلامی است. بعد از پیامبر(ص) و امام علی(ع) به طور کلی نظام حکومتی تغییر کرد. طبق دستور اسلام در رأس حکومت پیامبر(ص)، معصوم و یا نماینده آنها باید قرار بگیرد که امروز ما شاهد این وضع در جمهوری اسلامی ایران هستیم اما پس از امام علی(ع) این وضع ادامه نیافت و سلطه‌ درونی همراه با استگبار خارجی از ادامه آن جلوگیری کردند.
آیت‌الله العظمی نوری‌همدانی با بیان اینکه امروز اگر از امام معصوم هم راجع به اداره حکومت و نظام سؤال کنیم همین شیوه را می‌فرمایند، عنوان کرد: در سوره «نساء» نیز بر اطاعت از خدا، پیامبر و اوالامر تأکید شده است. بُعد دوم تحولی که انقلاب اسلامی برپا کرد در حوزه فرهنگ بود.
وی افزود: سلطه‌گران چندین قرن بر این کشور حکومت داشتند و فرهنگ ما را آن‌طور که خودشان دوست‌ داشتند تنظیم کرده‌ بودند و مردم ما را مجبور کرده‌ بودند به فرهنگ غرب با دید یک فرهنگ عظیم نگاه کنند. با انقلاب، لازم شد تا فرهنگ غرب از کشور خارج شود و فرهنگ اسلامی جای آن را بگیرد و این مهم اکنون بر عهده مربیان و معلمان است تا بر اساس فرهنگ اسلامی برنامه‌ریزی کنند.
این مرجع عالی‌قدر تشیّع با بیان اینکه در میان آیات قرآن، برخی به عنوان سنت‌های الهی آمده است، ادامه داد: علوم اسلامی ما باید بر اساس سنت‌های الهی پایه‌گذاری شود؛ «انّ اللَّه لا یغیّر ما بقوم حتّى یغیّروا مابأنفسهم» و « وَاعْتَصِمُواْ بِحَبْلِ اللّهِ جَمِیعًا وَلاَ تَفَرَّقُواْ» از جمله این سنت‌ها است که اساس برنامه‌ریزی فرهنگی ما را باید شکل دهد.
وی در بیان تحول‌های دیگری که با انقلاب اسلامی رخ داده است، به تحول بنیان‌های سیاسی اشاره کرد و ادامه داد: با انقلاب اسلامی مدیریت کلان مملکت در دست کسانی است که بر اساس عدالت رفتار می‌کنند. امام‌ علی(ع) در این‌ باره می‌فرمایند: «نور چشم گردانندگان مملکت، عدالت است» همچنین امام صادق(ع) می‌فرمایند: «مردم به 3 چیز محتاج هستند: امنیت، عدالت و فراوانی نعمت».
آیت‌الله العظمی نوری‌همدانی دیگر تحول بنیانی که با انقلاب اسلامی بوجود آمده را، تحول در حوزه‌های اجتماعی دانست و گفت: با این انقلاب بنیان اجتماعی مردمی که زیر پای استبداد بودند، تغییر کرده است و آزادی و استقلال بوجود آمده است.

captcha