کد خبر: 1380811
تاریخ انتشار : ۰۹ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۴
رضا توکلی:

فیلمنامه خوب مهم‌ترین شرط برای موفقیت یک فیلم دینی است

گروه هنر: یک بازیگر و کارگردان گفت: برای اینکه یک فیلم دینی با کیفیت ساخته شود در گام اول نیاز است که فیلمنامه‌‍‌ای خوب وجود داشته باشد.

رضا توکلی، بازیگر سینما و تلویزیون در گفت‌وگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) درباره اولین تجربه خود در سینما به عنوان کارگردان، اظهار کرد: «سگ‌های پوشالی» اولین فیلم من در مقام کارگردان است، بنابراین ممکن است کار ضعف‌هایی داشته باشد، اما سعی کردم برای اولین تجربه، تمام توانم را خرج کنم تا کاری درخور توجه ارائه دهم. نکته دیگر اینکه در کیفیت یک فیلم، مهمترین عامل فیلمنامه است سپس تیمی که تولید را بر عهده دارد می‌‎تواند به روی کیفیت تاثیر قابل توجهی داشته باشد؛ اتفاقی که معتقدم در حد یک فیلم اولی در «سگ های پوشالی» رخ داد.

نقش ارزش‌های دینی در اصلاح جامعه

وی افزود: در این فیلم من به برخی معضلات اجتماعی توجه داشتم که به نوعی قشر جوان درگیر آن است. در این میان سعی کردم به نقش ارزش‌های دینی در ایمن‌سازی جامعه نیز اشاره داشته باشم، زیرا معتقدم متعهد بودن به آموزه‌های دینی و اسلامی می‌تواند هر فردی را در مواجعه با پلشتی‌ها در امان نگاه دارد، البته تمام سعی من این بود که منظور خود را به شکلی مستقیم به بیننده ارائه ندهم، چون این نکته به وضوح ثابت شده که نگاه مستقیم به ارزش‌های دینی و اسلامی هیچگاه تاثیرگذاری لازم را به همراه نخواهد داشت.

وی درباره استقبال از فیلمش در گیشه گفت: فصل اکران مهم‌ترین عاملی است که سبب می‌شود یک فیلم در گیشه با موفقیت مواجه شود، البته مسلما کیفیت و جذابیت کار هم نقش مهمی ایفا می‌کند، اما فیلم من در ایام جشنواره فیلم فجر روی پرده رفت، بنابراین نباید انتظار داشت که در گیشه موفقیت قابل توجهی داشته باشد، البته تبلیغات شهری و تلویزیونی نیز امتیازی بود که اگر این فیلم از آن بهره می‌برد مسلما می‌‌توانست در گیشه موفق‌تر باشد. با این وجود فکر می‌کنم کارم توانسته کسانی را که به تماشای فیلم رفته‌اند را راضی نگاه دارد.

بازیگر سریال «سفر سبز» در پاسخ به این سؤال که چرا در سینمای ایران دیگر کمتر فیلمی به صورت مستقیم به موضوعات دینی و قرآنی می‌پردازد؟ گفت: دو دلیل را می‌توان برای این مسئله متصور بود؛ ابتدا اینکه در سینمای امروز بدون حمایت‌های دولتی نمی‌توان در این حوزه قدم برداشت، چون تهیه‌کننده بخش خصوصی قدرت ورود به این عرصه را ندارد، زیرا بیم آن را دارد که فیلم نتواند هزینه خود را برگرداند برای همین این دست فیلم‌ها باید حمایت شوند تا کارها  بتوانند تماشاگران لازم را جذب کنند. برای رسیدن به این خواسته نیز راهکاری پیشنهادی این است که مراکز دولتی که عنوان ارزشی و انقلابی نیز دارند برای کارمندان خود شرایطی را فراهم آورند تا بیننده این فیلم‌ها باشند.

لزومه ساخت فیلم‌های باکیفیت در ژانر دینی

توکلی ادامه داد: مسئله دیگر اینکه برخی از فیلم‌هایی که سعی می‌کنند به موضوعات دینی بپردازند نگاهی دقیق به موضوع ندارند، چون بدون کار تحقیقاتی ساخته شده‌اند، در صورتیکه فیلم‌هایی نظیر «طلا و مس»، «زیر نور ماه» و... فیلم‌هایی بودند که به واسطه غنای فکری توانستند در گیشه نیز با موفقیت رو‌به‌رو شوند، همچنین این دسته آثار توانستند جریان‌ساز باشند و به نوعی مخاطب را تحت تاثیر خود قرار دهند. نکته قابل ذکر در این بحث آثار مثال زده شده توسط فیلمساز و تهیه کننده‌ای تولید شده که در این زمینه دغدغه‌مند است، پس کارش نیز با تماشاگر ارتباط برقرار می‌کند.

وی در پایان بیان کرد: من به شخصه به موضوعات دینی در سینما علاقمند هستم. در این زمینه نیز فیلم‌ها و سریال‌ های بسیاری نیز به عنوان بازیگر در پرونده کاری خود دارم، اما برای اینکه بتوانم در عرصه کارگردانی هم عملکردی موفق داشته باشم باید در ابتدا یک فیلمنامه خوب در اختیارم باشد، سپس تهیه‌کننده و سرمایه گذاری که از کارم حمایت کنند، البته خودم طرح‌هایی که قابلیت فراوانی برای یک فیلمنامه داشته باشد، دارم که در صورت اجرایی شدن نسبت به نگارش فیلمنامه و ساخت آن اقدام خواهم کرد.

captcha