به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، محمدجواد ایروانی، معاون دفتر مقام معظم رهبری و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، امروز، نهم اسفندماه، در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه این هفته تهران طی سخنانی به تببین سیاستهای اقتصاد مقاومتی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب و نقش آن در پیشرفت و توسعه ایران اسلامی پرداخت و گفت: یکی از دغدغههای مهم معظم له در سالیان اخیر توجه به وضعیت اقتصادی مردم، سامان دهی و برنامه ریزی در حوزه توانمندسازی ساخت اقتصاد ایران و آحاد جامعه در زمینه اقتصادی بوده است.
این عضو مجمع نشخیص مصلحت نظام یادآور شد: از سال 1387 که ایشان آن مقطع را سال نوآوری و شکوفایی نام گذاری و سال بعد آن را نیز به عنوان حرکت به سوی اصلاح الگوی مصرف انتخب کرده بودند اتفاقات خوبی آغاز شده که باید تکمیل شود.
ایروانی با بیان اینکه واژه اقتصاد مقاومتی برای نخستین بار در سال همت مضاعف و کار مضاعف از سوی مقام معظم رهبری طرح موضوع شده بود، اظهار کرد: بدین منظور سیاستهای کلی در این راستا تدوین و از سوی ایشان ابلاغ شد. نظام جمهوری اسلامی برای رسیدن به اهدف عالیه خود برنامه ریزی راهبردی و اساسی دارد که با محوریت قانون اساسی و سیاستهای کلی توسط مقام معظم رهبری تصویب و ابلاغ میشود.
وی عنوان کرد: از نظر حقوقی سندهای سیاست کلی پایین دست سند قانون اساسی و بالا دست تمام قانون گذاریها، آیین نامهها و دستورالعملهاست. بنابراین سند سیاستهای کلی خط دهندگی به مسیر آینده را روشن میکند. این سیاستها الزامآور است و برای به ثمرنشستن تدوین شده و تمامی قوا و دستگاههای حاکمیتی مخاطب این سیاستها هستند تا رشد پایدار را به دست آوریم.
معاون دفتر مقام معظم رهبری، اقتصاد مقاومتی را یک ابتکار عمل آگاهانه، آینده نگر و پیشرفت محور دانست و گفت: این مقوله درجه تاب آوری اقتصاد را بالا میبرد تا دشمن طمع کمتری به آسیب زدن در این حوزه به کشور ما داشته باشد.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: همانگونه که حضور حداکثری مردم در حوزه سیاسی باعث شد تا نظام مردم سالاری دینی ما در حوزه سیاسی مستحکم شود مطمئنا در حوزه اقتصادی نیز حضور حداکثری مردم که سیاست نخست در این سند است باعث میشود اقتصاد کشور قویتر و مستحکمتر باشد.
معاون دفتر مقام معظم رهبری با تاکید بر اینکه با تسهیلگری اقتصاد مقاومتی از سوی دولت و بخشهای مختلف شاهد مردمی شدن اقتصاد خواهیم بود، تصریح کرد: قدرت هر نظامی حاکی از قدرت اجزای آن که آموزههای دینی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی به عنوان مولفهها و اجزای تشکیل دهنده قدرت هر نظامی شناخته میشود.
وی ادامه داد: نخستین داشته کشور ما جمعیت آن است که در همه جای دنیا به عنوان یک مولفه قدرت شناخته میشود، ما در ابتدای انقلاب 120 هزار دانشجو داشتیم با وجود اینکه جمعیت کشور در حال حاضر دو برابر شده ولی تعداد دانشجویان ما به بیش از 25 برابر رسیده است و سرعت رشد علمی ما 11 برابر جهان است.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: اقتصاد ایران به شهادت آمارهای بانک جهانی هفدهمین است و در مجموع دخایر نفت و گاز به اولین صاحب این منابع دست پیدا کردهایم که در این سند نیز فرایض عظمیی برای توسعه صنعت نفت و گاز دیده شده است.
ایروانی ادامه داد: در حوزه کشاورزی نیز با وجود اینکه مصرف دوبرابر جمعیت داریم ولی صادرات ایران نیز بسیار قابل توجه است و تا نزدیک 88 درصد محصولات ما از داخل تامین میشود در حزوه صنایع لبنی نیز که همواره واردکننده بودهایم، امروز به نقطهای رسیدهایم که مارک و برند محصولات ایران خواهان بسیاری در کشورهای مختلف دارد.
معاون دفتر مقام معظم رهبری صنعت سیمان، تولید و مصرف آن را یکی از شاخصههای بازسازی هر کشوری معرفی کرد و گفت: در سال 57 کشور هفت میلیون سیمان تولید و دو میلیون نیز وارد میکرد ولی هم اکنون تولیدات این صنعت از مرز 80 میلیون تن عبور کرده است که بخش کمی از آن را صادر و باقی آن را در کشور استفاده میکنیم که طبق برآورد صورت گرفته به پنجمین تولید کننده سیمان جهان تبدیل شدهایم.
وی با تاکید بر اینکه ایران به یکی از پنج سدساز بزرگ دنیا تبدیل شده است، عنوان کرد: در حوزه راهآهن نیز در اوایل انقلاب از چهار هزار کیلومتر خطوط ریلی بهرهمند بودیم که این رقم در شرایط فعلی به بیش از 10 هزار کیلومتر رسیده و توسعه راهها نیز نسبت به ابتدای انقلاب 33 برابر شده است.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به حوزه فعالیتهای نفتی نیز اشاره کرد و افزود: به دلیل بینالمللی بودن قیمت نفت، کاهش آن در بودجه تاثیرگذار است و افزایش آن نیز باعث رشد مصرف و تورم میشود که سه سال قبل با تصویب مقام معظم رهبری صندوق توسعه ملی ایجاد و بیش از 56 میلیارد دلار سرمایه دارد و هر سال یک سوم درآمدهای نفتی به این صندوق ریخته میشود که صرف وام دهی به بخش تولید میشود. براساس بررسیهای صورت در سال جاری تاکنون 42 میلیارد دلار واردات داشتهایم و در مقابل 37 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی که این رقم در سال 65 یک میلیارد دلار بود و حاکی از سالم شدن اقتصاد است.