کد خبر: 1380894
تاریخ انتشار : ۰۹ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۰
آیت‌الله خاتمی عنوان کرد:

اقتصاد مقاومتی؛ باطل‎السحر تحریم‎ها/ انتقاد از سکوت مجامع بین‌المللی در قبال کشتار مسلمان افریقای مرکزی

گروه سیاسی: آیت‌الله خاتمی در خطبه دوم نماز جمعه این هفته تهران گفت: اقتصاد مقاومتی یعنی هیچ امیدی به دشمنان نداریم که بیایند تحریم‌ها را بردارند؛ اقتصاد مقاومتی باطل‎السحر همه تحریم‎هاست.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) آیت الله سیداحمد خاتمی، عضو مجلس خبرگان رهبری، امروز، 9 اسفند در خطبه دوم نماز جمعه این هفته تهران، نمازگزاران را به رعایت تقوای الهی دعوت کرد و گفت: قرآن کریم، لازمه خردورزی را تقوا می داند و اگر کسی می خواهد رفتار خردمندانه داشته باشد، بداند که در سایه بندگی خدا و تقوا به دست می آید.
وی با اشاره به موضوع اقتصاد مقاومتی بیان کرد: ما در آغاز انقلاب، شعاری کلیدی داشتیم با عنوان «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی»؛ سخن این است که این استقلال در عرصه فرهنگی شکل گرفت، در عرصه سیاسی هم به استقلال سیاسی رسیدیم، زیرا بحمدالله کشوری مستقل و متکی به آرای مردم عزیز داریم.
آیت الله خاتمی افزود: در مورد استقلال اقتصادی هم بحمدالله از اول انقلاب تاکنون گام های بلندی برداشته شده است، اما واقعیت این است که هنوز گام های بلندتری باید برداریم تا به آن برسیم.
وی ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی را گامی در راه رسیدن به استقلال کامل اقتصادی خواند و گفت: بهترین فصل برای اجرای اقتصاد مقاومتی اکنون است، چرا که نیروی انسانی ورزیده و متخصص فراوان داریم تعبیر میلیون ها متخصص، گزاف نیست؛ در طول این 35 سال زیرساخت ها فراهم شده است و از جهت سرمایه‌ها و نفت و گاز، ما روی هم رفته در دنیا اول هستیم، که با این زمینه ها می توانیم به اقتصاد مقاومتی برسیم.
خطیب جمعه تهران قابلیت اتکا در مصاف با دشمنان، اتکا به دانش بومی، عدالت‌محور بودن، درون‌زا بودن و برون‌گرا بودن را ویژگی‌های اقتصاد مقاومتی برشمرد و تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی یعنی هیچ امیدی به دشمنان نداریم که بیایند تحریم‌ها را بردارند، زیرا نه اگر تحریم ها را برداشتند ایران گلستان می شود و نه اگر برنداشتند، کشورمان ویران می شود؛ اقتصاد مقاومتی باطل السحر همه تحریم هاست.
وی ادامه داد: خوشبختانه رؤسای قوا لبیک‌گویی خوبی به این بحث داشتند و امیدواریم این لبیک گویی ادامه داشته باشد، ضمن آنکه در این هفته صداوسیما و رسانه های مکتوب نیز فراوان در این مورد مطلب ارائه کردند.
آیت‌الله خاتمی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: متأسفانه موج اسلام هراسی و اسلام ستیزی در دنیا از سوی استکبار سریع شده است و دلیل آن هم موج خیزش اسلامی در حال گسترش است؛ آن ها می بینند که اسلام، دلها را جذب کرده است و به عنوان یک قدرت در مقابلشان ظاهر می شود.
وی تأکید کرد: البته منظور اسلام ناب محمدی است نه اسلام آمریکایی که حکام مرتجع در منطقه از آن دم می زنند و غربی‌ها هم از این اسلام، خوششان می آید و نگرانی از آن ندارند، بلکه آنها از اسلامی می‌ترسند که ایران پایگاه آن است.
خطیب جمعه تهران با اشاره به اینکه رسانه‌های دیداری و شنیداری غرب، دائم در اسلام‌هراسی می‌دمند، گفت: غرب، برای تروریست‌های آدم کش سوریه سلاح می فرستد؛ امریکا دقیقاً بعد از مذاکرات ژنو 2 کمک به معارضان سوریه را تسریع کرده و عربستان هم مرتب نیرو می فرستد، اما که همان طور که دیدیم  ارتش سوریه آن ها را به درک واصل کرد.
وی دو هدف غرب از ارسال این سلاح ها را مسلمان مسلمان‌کشی و زشت جلوه دادن چهره اسلام بیان و در مورد بحران بحرین ابراز کرد: در بحرین، اقلیتی بر اکثریت حکم می‌رانند و اجازه نفس کشیدن به آن ها نمی‌دهند؛ سه سال است تظاهرات مسالمت‌آمیز مردم را با گلوله پاسخ می دهند و خود حاکمیت بحرین اعتراف می کند که وابسته به امریکا است.
آیت‌الله خاتمی مسئله آفریقای مرکزی را یادآور شد و گفت: در آفریقای مرکزی که 30 درصد مسیحی و 15 درصد مسلمان هستند، مسیحیان تندرو را به جان مسلمانان انداخته‌اند که وحشیانه می کشند، تکه تکه می کننند و می‌سوزانند.
وی افزود: مسیحیان تندرو وارد یک روستای شده اند و 70 نفر از زنان، کودکان و پیران را قتل عام کرده‌اند، اما سازمان‌های بین‌المللی در برابر این نسل کشی ساکتند؛ یک سازمان اعلام کرده است اگر به همین منوال پیش رود، تا چند روز آینده دیگر مسلمانی در آفریقای مرکزی باقی نمی‌ماند.
خطیب جمعه تهران گفت: غربی ها خوب می‌دانند رژیم صهیونیستی، منفورترین رژیم نزد مسلمانان است، اما مصر هستند به هر مناسبت ذلیلانه بروند و سران این رژیم غاصب و جلاد را ملاقات کرده و ابراز ادب و احترام کنند؛ معاون وزیر خارجه امریکا و مرکل با رفتن به اسرائیل و ارائه گزارش آن به مسلمانان در حقیقت می‌گویند ما شمشیر را برای شما از رو بسته ایم.
وی تصریح کرد: این نزاع، علیه اسلام است و آنچه خنده دار است این که دولت جنایتکاری مثل امریکا که زندان‌های گوانتامو و دیگر زندان های مخفی اش در دنیا برپاست، و آدم کشی‌هایش در افغانستان و عراق بر هیچ کس پوشیده نیست، دم از حقوق بشر می‌زند؛ اینها با اسلام طرف هستند و به فضل خدا ایران اسلامی با تمام قدرت در برابر تمام دنیای استکبار ایستاده است.
آیت‌الله خاتمی در بخش دیگری از خطبه دوم هفته نماز جمعه تهران گفت: اسلام، جان و ستون فقرات انقلاب ماست و به تعبیر امام راحل، تمام مقصد ما مکتب ماست؛ از اول انقلاب کسانی با قلم زهرآگینشان به اسلام تاختند و طی این چند ماه هم روزنامه ای ولایت مولا علی(ع) را زیر سؤال برد و روزنامه دیگری حکم قصاص را غیر انسانی خواند؛ این قلم ها مصداق همانی است که امام علی(ع) بیان کرد: «خدایا! پناه بر تو از قلم ها» که شبهه‌پراکنی‌شان از هر ویروسی خطرناک‌تر است.
وی با ابراز تشکر از قوه قضائیه به خاطر ورود به موقع و توقیف روزنامه هتاک در تذکری خطاب به هیئت نظارت بر مطبوعات تأکید کرد: شما باید این کار را می‌کردید، باید بلافاصله تشکیل جلسه می‌دادید و لغو امتیاز می‌کردید؛ حال که این کار را نکردید، دست کم باید بیانیه می‌دادید و از قوه قضائیه حمایت می‌کردید.
خطیب جمعه تهران در ادامه گفت: از وزارت ارشاد هم همین انتظار است؛ وزارت ارشاد اسلامی است، طوری عمل کنید که این پسوند زیبنده شما باشد؛ اجازه نشر کتب فاسد در شأن وزارت ارشاد نیست و آن ها که فکر می‌کنند، فضا چنان باز شده است که می شود به مقدسات اهانت کرد، بدانند گذشت آن روز که مسئولین وقت از شما حمایت می‌کردند، امروز، مردم تا آخرین قطره خون پای مقدسات ایستاده اند و اجازه هتاکی به هیچ کس نمی‌دهند.
وی وحدت را از ضروریات جامعه عنوان و تصریح کرد: هیج کس منکر وحدت نیست، اما از جمله عواملی که وحدت‌شکن است به کار بردن الفاظ متشابه است که همین الفاظ متشابه، یک جنگ علیه مولا علی(ع) به راه انداخت؛ شعار «لا حکم الا للله» شعار حقی بود که خوارج از آن سوءاستفاده کردند تا علی(ع) حاکم نباشد.
آیت‌الله خاتمی گفت: هیچ کس منکر نیست که افراط و تفریط، امری نکوهیده است، اما مشخص کنید افراطی از دید شما چیست؟ ما به صراحت با توجه به مبانی مقام معظم رهبری می گوییم که فتنه‌گران سال 88 تندرو افراطی بودند که متأسفانه بعضی از آن ها دارند سخاوتمندانه پست می گیرند، از سوی دیگر، کسانی را که  غیرتمندانه جلوی آن ها ایستادند و نگذاشتند کودتایشان به بار نشیند، افراطی می‌خوانند و نیز بعضی از شماهایی را که مرگ بر امریکا می‌گویید و آن‌هایی را که در سال های حماسه و شرف از خونشان مایه گذاشتند، افراطی می‌خوانند؛ اگر فکر می‌کنید با افراطی خواندن غیرتمندان دینی می‌توانید آن ها را منزوی کنید، اشتباه می‌کنید، زیرا آن ها رهنمودهایشان را فقط و فقط از رهبر معظم انقلاب می گیرند و هیچ‌گاه تحت تأثیر جو رسانه ای شما قرار نخواهند گرفت.
عضو مجلس خبرگان رهبری در پایان با یادآوری اینکه برادران و خواهران ما در بحرین مظلوم هستند و پناهی ندارند و رسانه های دنیا خبر مظلومیت آن ها را پوشش نمی دهند، چند جمله در این باره به زبان عربی خطاب به مسلمانان عالم ایراد کرد.

بر اساس این گزارش آیت‌الله خاتمی در خطبه اول نماز با دعوت نمازگزاران به تقوای الهی گفت: انشاءالله زندگی خود را با تقوا تنظیم کنیم تا سعادت این جهانی و آن جهانی را بدست آوریم.

وی در ادامه بحث خود در خطبه‎های اول با موضوع «سبک زندگی اسلامی» با استناد مجدد به آیه آخر سوره مبارکه فتح به تشریح معنای فراز «رحماء بینهم» در عرصه حاکمیت و مردم پرداخت و اظهار کرد: در حکومت دینی هم حاکمان باید نسبت به مردم «رحماء بینهم» باشند و هم مردم نسبت به حکومت.
آیت‎الله خاتمی با ذکر مقدمه‎ای، مراد از حاکمیت را مجموعه اجزای یک حکومت از قوه مجریه، مقننه و قضائیه و دیگر دستگاه‎هایی که در نظام اسلامی جنبه حاکمیتی دارند، عنوان کرد و گفت: از بزرگی که بیشترین مسئولیت را دارد، تا آن کس که تنها دو نفر زیر مجموعه اش هستند، در حیطه حاکمیت قرار می‎گیرند.
وی در مورد انواع رابطه حکومت‌ها با مردم بیان کرد: رابطه ظلم و دیکتاتوری که محصول کودتاست و چون حاکم زور دارد، مردم باید به او چشم بگویند، رابطه حزب سالاری و خاندان سالاری و رابطه به اصطلاح دموکراسی که حاکمیت اکثریت بر اقلیت است، سه نوع رابطه مردم با حکومت هاست.
خطیب جمعه تهران گفت: ولی نوع رابطه مردم با حاکمیت در نظام اسلامی رابطه محبت است؛ در نظام اسلامی مردم به حاکمانشان عشق می ورزند، ضمن آنکه انتخابشان می کنند و شاهد آن هم راهپیمایی امسال 22 بهمن است که جمعیت شرکت‌کننده یک برابر و نیم از سال پیش بیشتر بود و این هیچ تفسیری ندارد جز رابطه محبت مردم با حکومت و بالعکس.
وی ادامه داد: از نگاه دین باید رابطه حاکمان با مردم باید محبت‌آمیز باشد، در این باره در عهد ـ که «عهدنامه» غلط است و «عهد» درست است ـ امیر مؤمنان علی(ع) خطاب به مالک می گوید: «از صمیم جانت مردم را دوست داشته باش».

وی قربان صدقه مردم رفتن را کار رایج همه حاکمان ولو جبارترین آن ها خواند و در ادامه به بیان جلوه های واقعی محبت حاکمان به مردم پرداخت و تصریح کرد: اولین جلوه محبت به مردم در دسترس آن ها بودن است؛ مسئول نباید جوری برخورد کند که انگار در برج عاج نشسته است و شأنش بالاتر از آنست که با مردم صحبت کند و فرمانداران، استانداران و مدیرکل ها باید برنامه ای بگذارند برای دیدارهای چهره به چهره.
خطیب جمعه تهران گفت: امام علی(ع) به یکی از فرماندارانش می نویسد: «با مردم مستقیماً سخن بگو»؛ اگر گفت و گوی رو در رو به دلایلی، امکان پذیر نیست، دستگاهی تعریف شود که مردم درد دل هایشان را بگویند و اولین شخصیتی که در تاریخ، صندوق پیشنهادات و انتقادات تعبیه کرد، مولی الموحدین امیر المؤمنین علی(ع) است، زیرا که معتقد بود حاکم باید در دسترس مردم باشد.
وی جلوه دوم محبت میان مردم و حاکمیت را قانونمداری برشمرد و اظهار کرد: قانونمداری نسبت به همه و تساوی در برابر قانون یعنی نور چشمی برای حاکمان نباید مطرح باشد و هرکس تخلف کرد، ولو نزدیک ترین نزدیکان حاکم، او را تحویل قانون بدهد؛ در این باره امام علی(ع) می فرمایند که ما وظیفه داریم حکم خدا را در مورد افراد اجرا کنیم چه به ما دور باشند چه نزدیک، به عنوان مثال، قنبر که خادم مولا است و در راه عشق او به شهادت رسید، وقتی مأمور شد حد بر کسی جاری کند و اشتباهاً سه تازیانه زیاد زد، مولا گفت: قنبر! باید قصاص شوی و همین فردی که تازیانه خورد باید سه تازیانه بر تو بزند؛ این به این معناست که حکومت، نور چشمی ندارد و همه مردم نور چشم حکومت هستند.
آیت الله خاتمی از عدالت محوری به عنوان سومین جلوه محبت میان مردم و حکومت یاد کرد و گفت: اجرای عدالت باید برای حاکم مطرح باشد، یعنی رانت خواری چه از نوع اقتصادی و چه از نوع سیاسی اش نباشد؛ امیر مؤمنان علی(ع) می فرمایند: کسی که مسئول می شود به عدالت عمل کند، که خدا مسئولیتش را حفظ می کند، یا در جای دیگر فرموده اند: کسی که عادلانه عمل کند، مردم کمکش می کنند و نیاز به اعوان و انصار ندارد.
عضو مجلس خبرگان رهبری در پایان خطبه اول تأکید کرد: فقر و نداری برای مردم قابل است، اما تبعیض برایشان گزنده است.

captcha