کد خبر: 1381132
تاریخ انتشار : ۱۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۲
دبیر علمی انجمن اقتصاد اسلامی تشریح کرد:

فعالیت‌های انجمن اقتصاد اسلامی حوزه در سال 92

گروه اقتصاد: انجمن علمی اقتصاد اسلامی حوزه به عنوان یکی از قدیمی‌ترین نهادهای علمی فعال در عرصه اقتصاد اسلامی، فعالیت‌هایی نظیر برپایی همایش «اخلاق اقتصادی» را در راستای ترویج اقتصاد مقاومتی صورت داده است.

سعید کریمی، دبیر علمی انجمن اقتصاد اسلامی حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، در رابطه با عمده فعالیت‌های این مرکز در راستای تحقق شعار حماسه سیاسی حماسه اقتصادی، اظهار کرد: در جلسات هیئت مدیره که دوهفته یکبار تشکیل می‌شود، مباحثی در خصوص تحقق حماسه اقتصادی مورد بررسی قرار گرفت. علی‌رغم مشکلات مربوط به کسری بودجه، در سال جاری انجمن اقتصاد اسلامی حوزه با برپایی همایش ملی اخلاق و اقتصاد اسلامی و اعطای جایزه ویژه شهید صدر با موضوع اقتصاد اسلامی تلاش کرد تا در راستای تحقق اهداف مربوط به حماسه اقتصادی اقداماتی را صورت دهد.

اخلاق اقتصادی؛ موضوع مغفول در تحقق حماسه اقتصادی
دبیر علمی انجمن اقتصاد اسلامی در رابطه با اهداف برگزاری همایش «اخلاق و اقتصاد اسلامی» گفت: همانطور که عنوان شد، در جلسات مربوط به هیئت مدیره انجمن قرار شد تا همایش اخلاق و اقتصاد اسلامی برگزار شود، چراکه اعضای هیئت مدیره جدای از مباحث مربوط به تحریم‌ها و مشکلات بیرونی اقتصاد، به مسائل مربوط به رشد اخلاق در اقتصاد نیز توجه داشتند. مباحثی نظیر پرهیز از اسراف، تبذیر و کم‌فروشی مواردی بودند که در عرصه اخلاق اقتصادی مغفول مانده است و نیاز مبرم به بررسی و کارآمدکردن آن احساس می‌شد.
وی در ادامه افزود: همایش اخلاق و اقتصاد اسلامی 28 آذر با مشارکت بیش از 20 مرکز علمی حوزوی و دانشگاهی در سالن همایش‌های موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در شهر مقدس قم برگزار شد. بیش از 10 مقاله تخصصی و دو میزگرد علمی در حوزه اقتصاد اسلامی در این همایش ارائه شد که از جمله این مباحث می‌توان به میزگرد تخصصی میزگرد چالش‌های اخلاقی در بانکداری اسلامی با حضور حجج اسلام آقایان نظری، موسویان و محمدجواد توکلی و همچنین میزگرد با عنوان سیاست‌گذاری اخلاق و اقتصادی با حضور حجج اسلام آقایان سید‌حسین میرمعزی، سیدهادی عربی و علی نعمتی برگزار شد.

حلقه بهره و ربا در انجمن اقتصاد اسلامی
عضو انجمن اقتصاد اسلامی حوزه در رابطه با دیگر فعالیت‌های انجمن در سال جاری گفت: همچنین از سلسله نشست‌های علمی انجمن، دو جلسه نقد کتاب نیز با عنوان شاخص اسراف و معیارهای آن و جلسه نقد کتاب منابع طبیعی از منظر اسلام، تالیف حجت‌الاسلام فراهانی‌فرد برگزار شد.
کریمی با اشاره به اینکه حلقه‌های علمی در انجمن اقتصاد اسلامی فعال هستند تاکید کرد: حلقه بهره و ربا یکی از این حلقه‌هاست که از سوی اندیشمندان انجمن اقتصاد اسلامی حوزه در سال 91 برپاشده و جزء نشست‌های علمی پربار انجمن نیز است. در زمینه مشارکت‌های علمی نیز ما جلسه علمی اقتصاد ایران و ژاپن را داشتیم که آقای نوشینو در این نشست مقاله خود را ارائه داد و محمدجواد توکلی، عضو هیئت‌علمی موسسه امام خمینی(ره) به عنوان دبیر علمی جلسه به ارزیابی مقاله پرداختند.

اقتصاد مقاومتی در بستر اقتصاد اسلامی محقق می‌شود
وی در ادامه در خصوص فعالیت‌های انجمن در راستای اقتصاد مقاومتی و سیاست‌های کلی مربوط به آن گفت: از آنجا که فعالیت‌های مربوط به انجمن در راستای اقتصاد اسلامی است و اقتصاد مقاومتی نیز تا حد زیادی در انطباق کامل با اقتصاد اسلامی است، لذا اکثر فعالیت‌های علمی انجمن علی‌الخصوص در سه سال اخیر حول محور تبیین اقتصاد مقاومتی است. نمونه بارز آن نیز فعالیت‌های حجت‌الاسلام والمسلمین احمدعلی یوسفی، رئیس سابق انجمن در راستای تدوین مسائل راهبردی مربوط به اقتصاد مقاومتی است.
کارشناس مسائل اقتصاد اسلامی افزود: به باور اعضای تحقق سیاست‌های ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب در راستای اقتصاد مقاومتی، نیازمند بررسی آن در چارچوب اقتصاد اسلامی است. چراکه در اقتصاد اسلامی ما موضوع ریاضت اقتصادی را نداریم و اقتصاد مقاومتی نیز به معنای ریاضت اقتصادی نیست. از این‌رو می‌توان با انطباق شرایط و بررسی‌های مربوط به اهداف اقتصاد مقاومتی و مباحث نظری آن را تبیین کرد. مسائلی نظیر بودجه‌ریزی اسلامی، سیاست‌های حمایتی تولید در اسلام و موضوعاتی از این دست در این مباحث گنجانده شده و همچنان مورد بررسی است.

captcha