کد خبر: 1381300
تاریخ انتشار : ۱۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۲
حجت‌الاسلام پهلوانیان:

مراکزی مشخص نامگذاری‌های سالانه را جهت کارکرد سینمایی دراماتیزه کنند

گروه هنر: سرپرست دانشکده صدا و سیمای قم گفت: شعار سال در سیما به شکل مطلوبی پرداخته نشده به ویژه در حوزه کارهای نمایشی که به شدت مغفول مانده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین احمد پهلوانیان، سرپرست دانشکده صدا و سیمای قم در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره جایگاه شعار سال در میان تولیدات سیما اظهار کرد: از نگاه من در برنامه‌های نمایشی سیما به ندرت می‌توان کاری را پیدا کرد که در آن محور و پیام شعار سال باشد، اما در برنامه‌های غیر نمایشی به ویژه برنامه‌های مستند و ترکیبی آثاری ساخته بودند که به صورت مستقیم و غیر مستقیم به شعار سال می‌پرداختند.

وی افزود: پیام امسال مقام معظم رهبری دو محور داشت؛ جهاد سیاسی و جهاد اقتصادی که در بخش اول، سیما را می‌توان فعال‌تر دانست، اما در جهاد اقتصادی کاری نبود که به شکلی ریشه‌ای این پیام را به صورت آگاهانه مورد توجه قرار دهد. این نقصان در شرایطی است که بسیاری از مشکلات اقتصادی پیش روی جامعه را، می‌توان با توجه دقیق به راهنمایی رهبر معظم انقلاب برطرف کرد.

سرپرست دانشکده صدا و سیمای قم درباره دلایل این کم توجهی‌ها گفت: متاسفم که بگویم در نهادها و سازمان‌ها کمتر به بیانات و گفته‌های مقام معظم رهبری که در قالب شعار سال مطرح می‌شود می‌پردازند، البته به صورت نشانه و شعاری این توجهات به چشم می‌خورد، اما این که به صورت روش و راهکار شاهد توجهات دقیق به شعار سال نیستیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود متذکر شد: ذکر این نکته ضروریست که سریال‌‌های نمایشی معمولا کارهای دیر بازده هستند، یعنی در سالی که شعاری خاص مطرح می‌شوند به آن موضوع توجه نمی‌کنند، اما در سال یا سال‌های بعد که شعارهای دیگر مطرح می‌شود به موضوعی که پیش‌تر مطرح شده، می‌پردازند. رویکردی اشتباه که سبب پایین آمدن قدرت تاثیرگذاری یک کار سینمایی یا تلویزیونی خواهد شد.

بیانات مقام معظم رهبری باید در هنر درماتیزه شود

پهلوانیان ادامه داد: من دلیل دیگری را هم برای نپرداختن به شعار سال در برنامه‌های نمایشی متصور هستم. آن نیز این است که بیانات مقام معظم رهبری که در قالب شعار سال مطرح می‌شود از سوی کارشناسان و فعالان به صورت نظری تئوریزه نمی‌شود؛ در کلامی دیگر بخش‌هایی باید وجود داشته باشند که بیانات دقیق و کارشناسانه رهبری را به صورت درماتیزه شده در اختیار کارگردان و فیلمسازان قرار گیرد.

این کارشناس در پاسخ به سؤال پایانی که آیا با دستور و بخش نامه می توان این موضوعات را در سیما رایج کرد، گفت: دستور العمل شاید بتواند در جاهایی به صورت ممیزی و محدود کننده بتواند مفید باشد، اما این که بتواند دستور العمل بتواند به عنوان محرک و ایجاد کننده تولیدات خاص عمل کند خواسته‌ای غیرممکن است.

captcha