کد خبر: 1381462
تاریخ انتشار : ۱۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۶
منتظمی عنوان کرد:

سوءتفاهم؛ علت عدم برپایی بخش هالیوودیسم در جشنواره فجر/ برگزاری در دوره‌های بعدی

گروه هنر: دبیر اسبق بخش هالیوودیسم در جشنواره بین‌المللی فیلم فجر گفت: برخی سوءتفاهمات مانع برگزاری این بخش در جشنواره سی‌و دوم شد که خوشبختانه با صحبت‌هایی که انجام شد این مشکلات برای دوره‌های بعدی برطرف شده است.

غلامرضا منتظمی، دبیر اسبق بخش هالیوودیسم جشنواره فیلم فجر در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان مطلب فوق اظهار کرد: من دبیری سه دوره بخش هالیوودیسم را در جشنواره بیست‌و‌نهم، سی‌ام و سی‌ویکم برعهده داشتم، اما متاسفانه به دلیل برخی سوءتفاهمات این بخش در دوره اخیر برگزار نشد که با صحبت‌هایی که انجام شد این تصور منفی از بین رفته و امیدوارم از سال بعد شاهد برگزاری مجدد این رویداد باشیم.

وی درباره چرایی برگزاری این بخش گفت: در اواخر دهه هفتاد میلادی انقلابی در جهان روی داد که ماهیتش بر مبنای دین شکل گرفته بود. این انقلاب به رهبری یک پیشوای دینی (امام خمینی) توانست دنیا را تحت تاثیر خود قرار دهد. این وضعیت در شرایطی بود که تمام ماهیت غرب بر مبنای اصول غیر دینی شکل گرفته بود. با این توضیح سینمای ایران نیز به برکت انقلاب اسلامی ماهیتی پیدا کرد که در آن اخلاقیات حرف اول را می‌زد؛ سینمایی که در سراسر جهان از آن به عنوان هنری اخلاقی نام می‌برند.

نگاه مثبت اندیشمندان غربی به انقلاب و سینمای ایران

منتظمی تاکید کرد: گفته فوق تنها یک ادعا نیست، بلکه تمام اندیشمندان و هنرمندان غرب روی اخلاق‌مدار بودن سینمای ایران صحه گذاشته‌اند. برای مثال به سخنان «میشل فوکو» فیلسوف برجسته غرب اشاره می‌کنم که گفته «انقلاب ایران پاسخ جهان معنوی به دنیای غیر دینی است». در این راستا سینما مامور است که پیام رسان این انقلاب باشد. برگزاری جشنواره افق نو و هالیوودیسم نیز در راستای رسیدن به این خواسته بود.

دبیر بخش هالیوودیسم جشنواره فجر ادامه داد: دلیل دیگری که برای برگزاری بخش هالیوودیسم می‌توان متصور شد این بود که سینماگرانی که در سراسر جهان علاقه‌مند هستند در این حوزه کار کنند محلی برایشان وجود ندارد که کارشان را در آنجا به نمایش بگذارند. به نوعی می‌توان گفت که فریادشان نشنیده می‌ماند، اما برگزاری چنین بخشی به آنها فرصت داد تا کارشان دیده شود و به واسطه همین دیده شدن شرایطی فراهم آید تا فیلم‌ها در جهان نیز مورد توجه قرار گیرد.

گرایش علوم انسانی به سمت آموزه‌های غربی

وی با اشاره به اینکه برخی علوم ما به سمت فرهنگ غرب در حال حرکت است، گفت: متاسفانه درعلوم انسانی ما آموزه‌هایی مورد توجه قرار می‌گیرد که بخشی عمده‌ای از اصول خود را از آموزه‌های غربی وام می‌گیرد؛ در کلام دیگر ما با تدریس و تحصیل این علوم به اشاعه تفکر غرب در کشورمان کمک می‌کنیم، پس برگزاری چنین رویدادی بازگشایی پنجره جدیدی است که به فیلمسازان ایرانی کمک می کند تا بفهمند تمام غرب آن چیزی نیست که به ما معرفی می‌شود، بلکه لایه‌ دیگری از هنرمندان روشنفکر نیز در غرب وجود دارند که برخلاف سیاست‌های آنجا فکر می‌کنند.

منتظمی اذعان کرد: برگزاری این جشنواره همچنین یک سرمایه‌گذاری مناسب و بلند مدت است که می‌تواند در آینده برای ما تبعات بسیار مثبتی داشته باشد، زیرا مسلم بدانید جریان روشنفکری و آزاده‌ای که در همایشی چون هالیوودیسم مورد حمایت قرار می‌گیرد تا بیست سال آینده بسیار از کرسی فکری غرب را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد. نکته دیگر اینکه من به وضوح شاهد برخی گرایشات انقلابی در بین فیلمسازان خارجی حاضر در همایش هالیوودیسم بودم که به مدد برگزاری این رویداد حاصل شده بود.

بخش هالیوودیسم پرهزینه نیست

این کارشناس سینمایی در پاسخ به این ادعا که برگزاری این بخش هزینه‌ای کلان بر سینما تحمیل می‌کند، توضیح داد: اینگونه نیست، زیرا کسانی که در این جشنواره حضور داشتند بسیار کم توقع بودند که حتی حاضر بودند در شرایطی کاملا معمولی در جشنواره حضور داشته باشند، بنابراین اینگونه نبود که هزینه‌های برگزاری این بخش بالا باشد، حتی باید بگویم که این بخش از همایش‌‌های داخلی جشنواره نیز رقمی بالاتر به خود اختصاص نداده بود.

captcha