منیره نوبخت، عضو شورای فرهنگی - اجتماعی زنان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به حقوق زنان در جامعه اسلامی اشاره کرد و گفت: نظر به اهمیت کانون خانواده، بانوان از موقعیت و حقوق ویژهای برخوردار هستند.
وی با بیان اینکه سنگین بودن مسئولیتها بار حقوقی بیشتری را به دنبال دارد، اظهار کرد: وقتی از مسئولیتهای مادران گفته میشود باید توجه داشت که این افراد در نقشهای شاغل، مادر و همسر نیز مشغول به فعالیت هستند و طبعا در برابر وظایف سنگینی که برعهده دارند، از حقوق بیشتری نیز باید برخوردار باشند.
نوبخت با بیان اینکه اسلام با نگاه دقیق خود به موجب سنگینی وظایف بانوان، برای آنان حقوق دقیق و جامعی متصور شده است، گفت: بانوان در شرایط مختلف اجتماعی و خانوادگی از حقوق متفاوتی برخوردار هستند.
وی به منشور حقوق و مسئولیتهای زنان که مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است و در آن سعی شده حقوق مختلف بانوان احصا شود اشاره و عنوان کرد: ولی بنا بر این سند هنوز بانوان از حقوق کامل خود بهرهمند نیستند چرا که منشور به طور کامل مورد توجه قرار نمیگیرد و اجرایی نمیشود.
دستورالعملهای اجرایی به منظور محقق کردن منشور حقوق زنان دیده نمیشود
نوبخت ادامه داد: با وجود گذشت چندین سال از تصویب این منشور هنوز به طور جدی دستورالعملهای اجرایی به منظور محقق کردن این منشور دیده نمیشود و این امر نشان از آن است که در کلیت نظام هنوز به دنبال استیفای کامل حقوق بانوان نرفتهایم.
این عضو شورای فرهنگی - اجتماعی زنان محتوای منشور حقوق و مسئولیتهای زنان را نیز دارای کاستیهایی برشمرد و گفت: در این سند نه تنها به حقوق بانوان بلکه در مقام شهروندی نیز بانوان حقوق متعددی دارند که در این سند بسیار سریع و گذار به آن اشاره شده است.
وی با بیان اینکه هم در زمینه حقوق خانواده نقایصی وجود دارد و هم در بهرهمندی زنان از حقوق اجتماعیشان تصریح کرد: منشور حقوق شهروندی که از سوی ریاست جمهوری تدوین شده است میتواند با نگاهی دقیق به حل این چالشها و رفع نقصانها بپردازد.
نوبخت در بخش دیگری از سخنان خود امنیت را از جمله حقوق بانوان برشمرد و گفت: ما نسبت به وضع موجود جوامع دیگر در زمینه امنیت زنان در جامعه، شرایط خوبی داریم اما نسبت به شرایط مطلوب که مد نظر جامعه اسلامی است فاصله وجود دارد.
وی در پایان یادآور شد: با وجود اینکه کلیت امنیت بانوان در جامعه ما از ضریب خوبی برخوردار است اما مواردی وجود دارد که از آن غفلت شده است، یکی از این موارد مزاحمتهای خیابانی است که باید برای آن مجازاتهای جدی در نظر گرفته شود و مصداق جرم شناخته شود.