به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، شاپور محمدی، معاون وزیر اقتصاد و دارایی بیان کرد: وقف یک مکانیزم باز توزیع اختیاری است که مردم به دلخواه و به اختیار خود، منابعی را در جامعه وقف میکنند تا همنوعشان از این منابع بهرهمند شوند و توزیع درآمد عادلانهتر شود.
وی با اشاره به اینکه وقف حتی در کشورهای مسیحی هم به عنوان نهادی قدیمی و شناخته شده، رواج دارد، افزود: کارکردهای وقف به جذب منابع، مدیریت و تخصیص موقوفات بستگی دارد.
محمدی با اشاره به گستره فعالیتهای وقف بیان کرد: دانشگاههایی مانند هارواد با اعطای بورسیه تحصیلی به دانشجویان از همین رویه بهره میبرند و دانشگاه تهران نیز موقوفهای در شهرستان خدابنده دارد که در راستای فعالیتهای این دانشگاه وقف شده است.
وی با اشاره به اینکه وقف از طریق دانشگاهها، میتواند در تولید دانش ورود داشته باشد، افزود: بازدهی و شیوه مدیریت موقوفات یکی از نقاط برجسته و مهم در مدیریت امور وقفی است و ما در این زمینه نیازمند فرهنگسازی بهتری هستیم.
معاون اقتصادی وزارت قتصاد و دارایی افزود: البته ممکن است برخی اشتباهات و کاستیها در شناسایی و اجرای نیات موقوفات در گذشته باعث شده باشد که عدهای نسبت به این نهاد کم تمایل شوند اما اغلب مردم وقف را به عنوان یک نهاد شرعی و اقتصادی قبول دارند و باید اشاره کرد که نهاد وقف، سرمایه اجتماعی را نیز در جامعه تقویت میکند.
محمدی تصریح کرد: اگر منابع وقفی را در جریان نقدینگی قرار دهیم، با در نظر گرفتن نرخ تورم میتوان از ماحصل درآمد و هزینه، در خرید سهام، ملک و ... استفاده کرد. با این رویه میتوان به عدم توقف و خسارت ارزش موقوفات امیدوار بود.