کد خبر: 1381910
تاریخ انتشار : ۱۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۳
حجت‌الاسلام شهیدی:

دانشگاه امام خمینی(ره) بستر اجرای فرمایشات مقام معظم رهبری شود

گروه جهاد و حماسه: رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: دانشگاه علمی ـ کاربردی امام خمینی(ره) باید بستری برای اجرای فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر پررنگ شدن فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه باشد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام و المسلمین سیدمحمدعلی شهیدی‌محلاتی، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در مراسم تجلیل از دانش‌آموختگان مرکز علمی و کاربردی امام خمینی(ره) و آئین تجلیل از کارکنان خانواده شهید این دانشگاه، به تشریح ابعاد زندگی انسان پرداخت و گفت: زندگی هر کسی دشواری‌ها و سختی‌های مختص خود را دارد، مهم این است که بدانیم برای چه به دنیا آمده‌ایم.

خلقت انسان با هدف معین و مدون

وی ادامه داد: آدمی با اهداف مشخص و مدون پای در روی کره زمین گذاشت. خَلق انسان دارای اهداف مشخص و والایی است که تمامی انسان‌ها باید آن را درک کنند. نباید با ناامیدی به دنیا بنگریم. باید سعی کنیم حقایق هستی را بشناسیم.

حجت‌الاسلام شهیدی‌محلاتی با تأکید بر اینکه بشر برای ماندن در این دنیا خَلق نشده است، تصریح کرد: با توجه به روایات متعدد، دنیا پل عبور است، اما این نیز بدین معنا نیست که به دنیا آمده‌ایم که فقط از این پل عبور کنیم. همچنین خداوند انسان را به خاطر اینکه نیازمند بود، نیافرید. لذا باید با دید گسترده‌تری به این موضوع نگریست.

رسیدن به کمال، اصلی‌ترین هدف از خلقت بشر

وی افزود: آیات الهی در قرآن کریم، با بیان اینکه کار خدا به هیچ وجه، عبث و بیهوده نیست، تأکید دارد که خداوند نیازمند مخلوقات خود نیست. آنچه از آیات استنباط می‌شود این است که رسیدن به کمال، اصلی‌ترین هدف از خلقت بشر است.

رئیس بنیاد شهید با اشاره به اینکه کمال متعلق به همه موجودات است، اما انسان با تکیه بر عقایدش، از جایگاه ویژه‌ای برخودار است، اظهار کرد: کمال انسان منوط به استفاده از قدرت تعقل خویش است. هر که از این نعمت الهی بهره ببرد، می‌تواند راه سعادت و کمال را طی کند و هر کسی که از این امر غافل شود، به زوال روی خواهد آورد.

وی یادآور شد: راه کمال در بشریت به دو نحو اختیاری و اجباری است. صورت اجبرای کمال به این شکل است که هر کسی که به دنیا می‌آید، رشد کرده و به مرور زمان سنین مختلف را طی می‌کند و در نهایت نیز از دنیا می‌رود. هیچ گریزی از این مسیر برای بشر نیست، اما انسان یک کمال اختیاری نیز دارد که می‌تواند با تکیه بر معنویات و قدرت تعقل به آن دست بیابد.

رئیس بنیاد شهید با بیان اینکه، ایمان، عمل شایسته و تعقل، ابزارهای رسیدن به کمال در انسان است، گفت: خداوند پیامبران را فرستاد تا انسان به کمال برسد. جامعه ایثارگری کشور نیز با تمامی توان در این راه قدم برداشتند و راه و روش سعادت اخروی و دنیوی را ترسیم کردند. آنها باعث تدوام انقلاب شدند و ما نیز تا ابد مدیون آنها هستیم.

لزوم ترویج ارزش‌های ایثار و شهادت در جامعه

حجت‌الاسلام شهیدی یادآور شد: دانشگاه علمی کاربردی امام خمینی(ره) باید بستری برای اجرایی شدن فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر پررنگ شدن فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه باشد. نباید هدف از تحصیل در این دانشگاه مدرک باشد، بلکه باید دانشجویان و اساتید این دانشگاه در راه ترویج ارزش‌های ایثار و شهادت قدم بردارند.

وی اذعان کرد: مقام معظم رهبری همیشه بر لزوم ترویج ارزش‌های ایثار و شهادت در جامعه تأکید دارند. مرکز علمی و کاربردی امام خمینی(ره) نیز که وابسته به بنیاد شهید است، باید در این مسیر قدم برداشته و با بهره‌گیری از علم و داشته‌های علمی، این فرهنگ را در جامعه پررنگ‌تر کند.

حجت‌الاسلام شهیدی با اشاره به اینکه بنیاد شهید به عنوان سازمان برتر در کشور مطرح است، گفت: مرکز علمی کاربردی امام خمینی(ره) نیز باید به عنوان مرکز علمی برتر در کشور مطرح باشد. کسانی که در این مرکز به تحصیل علم مشغول یا کارمند و استاد هستند، باید از لحاظ علمی و اعتقادی در عالی‌ترین سطح ممکن باشند.

وی ادامه داد: دانشجویانی که از این مرکز فارغ‌ا‌لتحصیل می‌شوند باید ویژگی‌های بارز و خاصی از جمله اعتقادات دینی، تعهد به دین مبین اسلام، انقلاب اسلامی و اصل ولایت فقیه و خدمت به فرهنگ ایثار و شهادت را داشته باشند.

captcha