کد خبر: 1382109
تاریخ انتشار : ۱۲ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۸:۵۷

مراسم بزرگداشت اساتید سینمای ایران برگزار شد

گروه هنر: مراسم یادبود و بزرگداشت اساتید بنام سینمای ایران، جمشید مشایخی، محمدعلی کشاورز، علی نصیریان، داود رشیدی و عزت‌الله انتظامی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، آیین نکوداشت مرحوم علی حاتمی و جمشید مشایخی، عزت‌الله انتظامی، محمدعلی کشاورز، داود رشیدی و علی نصیریان با حضور مسئولان سینمایی و جمعی از هنرمندان شب گذشته 12 اسفندماه در سینما فرهنگ برگزار شد. در ابتدای این جلسه جعفری جلوه در سخنانی اظهار کرد: ‌به آیین سپاس از کسوت و مرام و هنرمندی پیر و جوان خوش‌ آمدید، آیین اساتید عرصه‌های برتر هنر، تئاتر و سینما. پنج مرد راه‌های دور سالیان تجربه‌های سترگ، عزت‌الله انتظامی، جمشید مشایخی، محمدعلی کشاورز، علی نصیریان و داود رشیدی که علی‌رغم سختی‌های حضور اینجا در جمع ما حاضرند.

وی افزود: این محفل، محفل سپاس و افروختن چراغ راه است محفل دل سپرده به سینمای ملی، سینمای اصیل ایرانی، سینمای متعهد، سینمای شرقی، دینی و ایرانی، سینمای امید و امشب یادکردی نیز هست از او مردی چراغ راه مرحوم علی حاتمی که می‌گفت آیین چراغ خاموشی نیست. فروزنده‌‌ باشید در عرصه‌های فرهنگ هنر ایران عزیز اسلامی.

علی حاتمی؛ سعدی سینمای ایران

پس از سخنان جعفری جلوه تصاویری در پاسداشت مرحوم علی حاتمی پخش شد، همچنین اساتیدی چون؛ عزت الله انتظامی، داود رشیدی، منوچهر اسماعیلی، علی نصیریان، ناصر طهماسب ... درباره این کارگردان فقید سخن گفتند. پس از پخش این تصاویر مسعود جعفری جوزانی نیز در سخنانی بیان کرد: حاتمی را باید سعدی سینمای ایران نام نهاد. روزی یکی از این افراد خام‌دست می‌گفت فیلم‌های او کند هستند و چقدر شیر آب‌انبار و چلچراغ باید ببینیم از این حرف بغضم گرفت چرا این نادان‌ها نمی‌فهمند اینها بچه‌های ما هستند و اگر به بیراهه رفتند فرزندان ما هستند.

وی اداامه داد: سینما پدیده مدرن است که نمی‌شود آن را تغییر داد. نکته دیگر اینکه اگر بخواهیم حاتمی را با کسی در سینما مقایسه کنیم آن فرد تنها کورساوا است، زیرا آن فیلمساز هم از آیین و فرهنگ ژاپن سخن می‌گفت.

جوزانی تاکید کرد: حاتمی لنزش را انتخاب می‌کند اما یک اتفاق دیگری در می‌اندازد. در کارهای حاتمی ریز محتوا، فرهنگ آشنای ایرانی است. در کارهای حاتمی با یک عکس علی حاتمی می‌توانید به ایرانی بودن آن اقرار کنید.

این کارگردان اضافه کرد: هنگامی که از حاتمی سخن می‌گویم تنها از یک فرهنگ محصور در جغرافیای ایران حرف نمی‌زنیم، بلکه درباره فرهنگ بزرگ ایران سخن می‌گویم که دایره مخاطبانش فراتر از مرزهاست. در ضمن علی حاتمی تنها متعلق به خانواده‌اش نیست، بلکه برای همه است. در انتهای سخنانم نیز آرزو می کنم که سینمای ایران، بار دیگر فردی همانند علی حاتمی را به خود ببیند.

در ادامه این مراسم بعد از پخش تصاویری دیگر در پاسداشت حاتمی، توسط جعفری جلوه، رضا داد و جوزانی از لیلا حاتمی تجلیل شد. لیلا حاتمی پس از دریافت تابلوی خوشنویسی استاد میرخانی اظهار کرد: خیلی مفتخرم که در شب بزرگداشت اساتید بازیگری اینجا هستم. نزدیکی من به بازیگری از کودکی شروع شده است، کودکی که خیلی وقت‌ها در کنار بزرگان بازی و آنها را نگاه می‌کرد و شاهد کار و زندگی آنها از نزدیک بود. این را هم باید بگویم که موقعیت من استثنایی بود و نعمتی که از آن بهره بردم خیلی‌ فراتر از جایگاه من به عنوان بازیگر است و این که به عنوان دختر پدرم اینجا ایستاده‌ام برای من بسیار با ارزش است.

ویژگی ایرانی بودن سینمای حاتمی

دیگر سخنران این مراسم امین تارخ بود که گفت: سعی کردم حرف نزنم و متنی را نوشتم تا بلکه حق شاگردی علی حاتمی ادا شود. آقای جوزانی مطلبی را عنوان کردند که چه شد کج‌‌راهه رفتیم؛ خیلی‌ از ماها دلمان برای خودمان می‌سوزد و من هم دلم برای خودم می‌سوزم چرا که من سینما را با بیضایی آغاز کردم و با مهرجویی، کیمیایی و حاتمی ادامه دادم. نکته دیگر اینکه در سینمای ایران فقط یک سینما داریم و آن مربوط به علی حاتمی است که هر مخاطبی از هر گوشه جهان با دیدنش متوجه ایرانی بودن آن می‌شود.

تارخ پس از این سخنان کوتاه متن خود را قرائت کرد. در ادامه مراسم محمد معتمدی به همراه گروهش به اجرای دو قطعه موسیقی از آثار علی حاتمی پرداختند.

تجلیل از اساتید بازیگری

پس از سخنرانی‌ها نوبت به مراسم تجلیل از اساتید بازیگری رسید. در گام اول از محمدعلی کشاورز تجلیل شد. این مراسم با تصاویر ویدیو کنفرانسی که از منزل وی گرفته می‌شد برگزار شد و این بازیگر نیز با تشکر از برگزار کنندگان این مراسم حاتمی را فیلمسازی عاشق فرهنگ ایران عنوان کرد که با وی برای اولین بار در هزاردستان همکاری کرده است.

تجلیل دیگر مربوط به استاد مشایخی می‌شد که توسط مسعود کیمیایی و داریوش فرهنگ این بخش انجام شد. مشایخی نیز در سخنانی کوتاه بیان کرد: علی حاتمی وقتی زنده بود تجلیل نشد، اما هم اکنون که از دنیا رفته است این یادبودها برگزار می‌شود. در ادامه از علی نصیریان هم توسط امین تارخ و یدالله صمدی تقدیر شد و وی نیز از زحمات بنیاد سینمایی فارابی تجلیل کرد و یاد مرحوم علی حاتمی را گرامی داشت.

بخش دیگر این مراسم به تجلیل از داود رشیدی اختصاص یافت که توسط داریوش ارجمند و سید جمال ساداتیان انجام شد. درضمن آیین پاسداشت پایانی این مراسم به استاد انتظامی اختصاص یافت که به دلیل بیماری، در مراسم حضور نداشت. امین حیایی، گلاب آدینه، عبدالرضا اکبری، بیژن امکانیان، ابراهیم فروزش، حبیب اسماعیلی، منوچهر اسماعیلی، عبدالحسین مختاباد، حمید فرخ‌نژاد، علی‌رضا خمسه، محمدرضا شریفی‌نیا، پولاد کیمیایی، نیلوفر خوش خلق و ... از جمله هنرمندان حاضر در مراسم بودند.

captcha