کد خبر: 1382331
تاریخ انتشار : ۱۲ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۰

محل تولد شهید باکری خانه فرهنگ می‌شود

خبرنگاران افتخاری/ اسماعیل بیگی: رئیس شورای شهر میاندوآب از تبدیل خانه محل تولد شهید باکری به خانه فرهنگ خبر داد.

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، قدرت مقتدری، رئیس شورای شهر میاندوآب از تبدیل شدن خانه محل تولد شهید باکری به خانه فرهنگ خبر داد.

وی با اعلام این خبر افزود: از آن‌جایی که شهرستان میاندوآب در مسیر اعزام کاروان‌های راهیان نور قرار دارد، در جهت ترویج  فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه خانه محل تولد شهید باکری تبدیل به خانه فرهنگ خواهد شد.

مقتدری با بیان اینکه این کار امسال انجام خواهد شد، اظهار کرد: در این راستا با واحد عقیدتی ــ سیاسی کارخانه قند وابسته به وزارت دفاع نیز هماهنگ شده‌ایم و درصددیم با ترمیم و فضاسازی زمینه انجام این کار را فراهم کنیم.

رئیس شورای شهر میاندوآب  در ادامه گفت: شهید باکری شخصیتی فرامنطقه‌ای است و افتخار داریم که میاندوآب زادگاه این شهید بزرگوار است و قصد داریم با نمایش تصاویر، خاطرات و زندگی‌نامه شهید باکری در جهت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه حرکت کنیم.

یادآور می‌شود، شهید باکری در سال 33 در شهرستان میاندوآب در یک خانواده مذهبی و با ایمان متولد شد. در دوران کودکی، مادرش را که بانویی باایمان بود از دست داد. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در ارومیه به پایان رسانید و در دوره دبیرستان همزمان با شهادت برادرش علی باکری به دست دژخیمان ساواک، وارد جریانات سیاسی شد.

پس از اخذ دیپلم با وجود آنکه از شهادت برادرش بسیار متأثر و متألم بود، به دانشگاه راه یافت و در رشته مهندسی مکانیک مشغول تحصیل شد. از ابتدای ورود به دانشگاه تبریز یکی از افراد مبارز این دانشگاه بود. او برادرش حمید را نیز به همراه خود به این شهر آورد.

شهید باکری در طول فعالیت‌های سیاسی خود، طبق اسناد محرمانه به دست آمده از طرف سازمان امنیت آذربایجان شرقی(ساواک)، تحت کنترل و مراقبت بود. پس از مدتی حمید را برای برقراری ارتباط با سایر مبارزان، به خارج از کشور فرستاد تا در ارسال سلاح گرم برای مبارزان داخل کشور فعال شود.

شهید مهدی باکری در دوره سربازی با تبعیت از اعلامیه حضرت امام خمینی(ره) در حالی که در تهران افسر وظیفه بود از پادگان فرار و به صورت مخفیانه زندگی کرد و فعالیت‌های گوناگونی را در جهت پیروزی انقلاب اسلامی نیز انجام داد.

بعد از پیروزی انقلاب و به دنبال تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عضویت این نهاد درآمد و در سازماندهی و استحکام سپاه ارومیه نقش فعالی را ایفا کرد. پس از آن بنا به ضرورت، دادستان دادگاه انقلاب ارومیه شد. همزمان با خدمت در سپاه، به مدت 9 ماه با عنوان شهردار ارومیه نیز خدمات ارزنده‌ای را از خود به یادگار گذاشت.

این فرمانده دلاور در عملیات بدر در 25 بهمن سال 63، به خاطر شرایط حساس عملیات، طبق معمول، به خطرناکترین صحنه‌های کارزار وارد شد و در حالی که رزمندگان لشکر را در شرق دجله از نزدیک هدایت می‌کرد، تلاش می‌کرد تا مواضع تصرف شده را در مقابل پاتک‌های دشمن تثبیت کند، که در نبردی دلیرانه، بر اثر اصابت تیر مستقیم مزدوران عراقی، ندای حق را لبیک گفت و به لقای معشوق نائل شد.

هنگامی که پیکر مطهرش را از طریق آب‌های هورالعظیم انتقال می‌دادند، قایق حامل پیکر وی، مورد هدف آرپی‌جی دشمن قرار گرفت و قطره ناب وجودش به دریا پیوست.

captcha