به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حمید قبادی، دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور امروز دوشنبه 12 اسفندماه، در نشستی خبری با اعلام این خبر، ایجاد همکاری و مشارکت بخشهای غیردولتی و واگذاری جریان مدسازی به بخش غیردولتی را از اهداف مهم برگزاری این جشنواره اعلام و اظهار کرد: با توجه به نقدهایی که بر برگزاری دورههای قبل جشنواره صورت گرفته بود، فراخوان جشنواره به 25 مرکز مرتبط با مد و لباس ارسال و سپس منتشر شد.
بخش طراحی لباس و فروش مهمترین بخش جشنواره است
قبادی با اشاره به اینکه جشنواره سوم در هفت بخش برگزار میشود، گفت: مهمترین بخش این جشنواره بخش طراحی لباس و فروش است که در بخش طراحی بیش از پنج هزار طرح به دبیرخانه ارسال شده است، اظهار کرد: بخش مسابقه طراحی لباس در بخش مردان به صورت ویژه برگزار میشود و سایر بخشها نیز شامل بخش بانوان در زیرمجموعههای مانتوی مجلسی، مانتوی اجتماع، چادر و پوشش سر و بخش کودکان است.
وی در خصوص بخش فروش نیز اظهار کرد: این بخش به دنبال کاربردی کردن طرحهای ارائه شده در دورههای قبل است و شامل 70 غرفه فروش خواهد بود.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور جریانسازی عملی حوزه مد و لباس را وظیفه بخش علمی ـ دانشگاهی جشنواره اظهار کرد و گفت: در حال حاضر 70 مرکز علمی در خصوص طراحی لباس، دوخت و پارچه وجود دارد و حدود 100 مقاله به بخش علمی و دانشگاهی جشنواره راه یافته است.
برگزاری مسابقه لباس دانشجویی در جشنواره سوم
وی از برگزاری مسابقه لباس دانشجویی در جشنواره سوم مد و لباس فجر نیز خبر داد و گفت: در این مسابقه دانشجویان برای دانشجویان و عموم طراحان برای دانشجویان لباس طراحی میکنند.
قبادی در خصوص همکاری بخش صنعت با کارگروه ساماندهی مد و لباس نیز، گفت: به دنبال برقراری ارتباط فراگیر بین دستاندرکاران صنایع تولید پارچه با تولید کنندگان لباس، قبل از تولید هستیم. به دلیل نبود این ارتباط نگاه ما در تولید لباس بیشتر به پارچههای خارجی بود که باید اصلاح و از ظرفیت تولید داخل کشور استفاده شود.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور از راهاندازی دبیرخانه مد و لباس در ادارههای کل وزارت ارشاد استانها خبر داد و گفت: در جشنواره سوم میزبان 17 استان در حوزه مد و لباس خواهیم بود.
وی در خصوص محل برگزاری جشنواره نیز گفت: در ابتدا قرار بود مصلی تهران محل برگزاری جشنواره باشد که به دلیل تلاقی با نماز جمعه، لغو شد. سپس نمایشگاه بینالمللی تهران به عنوان محل برگزاری جشنواره در نظر گرفته شد که مسئولان این نمایشگاه با قسمت فروش جشنواره موافقت نکردند به همین دلیل تمام ظرفیت تالار وحدت تهران به مساحت 9 هزار متر مربع به عنوان محل برگزاری در نظر گرفته شد.
قبادی بخش مؤسسات فرهنگی ـ هنری و سازمانها و نیز بخش ناشران و کتابهای مد و لباس را دیگر بخشهای جشنواره اعلام کرد و گفت: 44 غرفه به بخش ناشران اختصاص یافته است.
هدف جشنواره ارزانفروشی نیست
وی در پاسخ به سؤالی در خصوص قیمت لباسهای بخش فروش، گفت: هدف جشنواره ارزانفروشی نیست، بلکه ارائه مدلهای مناسب است. البته گران فروشی نیز نداریم و قیمتها منطقی تعیین شده است و لباسها همان طرحهایی است که نشان شیما را دریافت کردهاند.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس در خصوص بخش بینالملل جشنواره نیز اعلام کرد: سه نفر از طراحان لباس بینالمللی طی برگزاری جشنواره کارگاه آموزشی برگزار و انجمنهای دوستی ایران و برخی از کشورها از جمله برزیل و کرهجنوبی نیز به جشنواره دعوت شدهاند.
حمایت کارگروه ساماندهی مد و لباس از مزونها و مؤسسات مولد
وی از حمایت کارگروه ساماندهی مد و لباس از مزونها و موسسات مولد و خالق طرحهای جدید خبر داد و گفت: با صالحبان مزونهای تهران نشستی برگزار و از آنها برای حضور در نمایشگاه دعوت به عمل آمده است.
اجرای نمایش زنده لباس مردان
قبادی همچنین اعلام کرد: برنامهریزی برای اجرای نمایش زنده لباس مردان نیز صورت گرفته اما برگزاری آن قطعی نیست و دلیل آن نبود فضای کافی و شلوغی تالار وحدت است که در صورت فراهم شدن فضا این نمایش اجرا خواهد شد.
وی ادامه داد: از این پس مجوز برگزاری نمایش زنده لباس توسط بخش خصوصی از سوی کارگروه ساماندهی ارائه و کارگروه به عنوان ناظر بر برگزاری این نمایشهای زنده نظارت خواهد کرد.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس از ناهمخوانی صنعت نساجی با بخش تولید لباس هم سخن گفت و عنوان کرد: لازم است صنعت نساجی بیش از گذشته تلاش و با بخش تولید همراهی کند.
فعالیت مؤسسه آموزشی مُدلینگ از سال آینده
وی از آغاز فعالیت مؤسسه آموزشی مُدلینگ از سال آینده خبر داد و گفت: بر اساس چارچوبهای اسلامی ـ ایرانی این موسسه به آموزش مدلینگ میپردازد. البته برخی از استاندارهای این مقوله مانند نور، طراحی و ... جنبه بینالمللی دارد اما فاکتورهایی مانند راهرفتن بومیسازی میشود و افراد آموزش دیده نیز کارت قابلیت دریافت میکنند.
قبادی از راهاندازی 30 مؤسسه تکمنظوره مد و لباس در کشور نیز سخن گفت و اعلام کرد: بنا داریم این مؤسسات را به 200 مؤسسهای که بتوانند مدسازی کنند، افزایش دهیم.
وی از روند همکاری سایر نهادهای عضو کارگروه ساماندهی مد و لباس انتقاد کرد و گفت: وزارت ارشاد در اصل به تنهایی این مقوله را پیگری میکند؛ البته با صدا و سیما در خصوص پوشش مجریان برنامهها و بازیگران سریالها همکاری را آغاز کردهایم اما تا معرفی و ترویج آثار منتخب کار زیادی داریم.
خبرگزاریها صفحه اختصاصی برای مد و لباس ایجاد کنند
قبادی از خبرگزاریها خواست تا صفحه اختصاصی برای مد و لباس ایجاد کنند و گفت: پس از کتاب، مد و لباس بیشترین اطلاعات را در بانک اطلاعاتی خود دارد به نحوی که همینک بیش از 20 هزار رکورد در این زمینه وجود دارد.
وی از تلاش برای برپایی نمایشگاه دائمی مد و لباس نیز خبر داد و گفت: برای سال 93 چند طرح در دستور کار قرار دارد که یکی راهاندازی نمایشگاه دائمی است. البته در ابتدا قصد داریم موزه مد و لباس را راهاندازی کرده و یکی از بخشهای آن را به نمایشگاه مد و لباس اختصاص دهیم.
قبادی در پایان گفت: هر تولید کنندهای که بخواهد بر اساس اصول اقدام به تولید ژورنال کند میتواند این کار را انجام دهد.
در این نشست خبری داورزنی، نماینده اتحادیه سراسری پوشاک کشور نیز حضور داشت. وی همکاری با وزارت ارشاد برای هویتبخشی به حوزه مد و لباس را آرزوی این اتحادیه عنوان و اظهار کرد: امیدواریم به عنوان یک ایرانی به جایگاه مناسب در حوزه مد و لباس برسیم.
70 درصد نوع پوشش خانمها تفاوت کرده است
وی ادامه داد: با نگاه به خروجیهای جشنوارههای برگزار شده، میتوان دید که 70 درصد نوع پوشش خانمها تفاوت کرده است، اما ما اول راه هستیم و کاستیهای زیادی در این خصوص داریم؛ ما خواهان بسته حمایتی، دستگاههای پیشرفته و ... از دولت هستیم، البته بخش نساجی قول داده است که هر آنچه تولید کنندگان لباس خواهان باشند را تولید کند.
مُد یک فکر است و باید وجود داشته باشد
داورزنی با تأکید بر اینکه اگر تاکنون در حوزه مد و لباس موفق نبودهایم به این دلیل بوده که در کنار هم نبودهایم، اظهار کرد: مُد یک فکر است و باید وجود داشته باشد. ما جوانان خوش فکری داریم که به صورت خودجوش وارد این حوزه شدهاند و باید از این ظرفیتها استفاده کرد.
وی افزود: نباید مد به مردم تحمیل شود بلکه باید با ارائه مدلهای متنوع و زیبا مردم را تشویق کرد.
لازم به ذکر است، مراسم افتتاحیه سومین جشنواره مد و لباس فجر ساعت 11:30 در تالار رودکی تالار وحدت برگزار میشود.