به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مراسم رونمایی از کتاب «زندان الرشید» خاطرات سردار علیاصغر گرجیزاده عصر امروز، 12 اسفندماه با حضور مهدی خاموشی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، محسن مؤمنیشریف، رئیس حوزه هنری، مرتضی سرهنگی، مدیر دفتر ادبیات مقاومت حوزه هنری، خانواده شهید هاشمی، سردار احمد غلام پور، سردار گرجیزاده و حجتالاسلام محمدمهدی بهداروند، نویسنده کتاب در سالن مهر حوزه هنری برگزار شد.
محسن رضایی، در این مراسم با اشاره به فعالیتهای انتشارات سوره مهر در زمینه نشر آثار و ارزشهای دفاع مقدس گفت: حدود 50 صفحه اول کتاب «زندان الرشید» را خواندهام و وقتی آن را مطالعه میکردم احساسم این بود که در کنار سردار گرجیزاده هستم و با همان ادبیات خاص خودش با من صحبت میکند و این اثر نشان میدهد حجتالاسلام بهداروند در نگارش و تنظیم آن زحمات زیادی کشیدهاند.
وی افزود: اگر همه کسانی که آن روزها در جزیره بودند، میتوانستند مانند گرجیزاده آنچه را بر رزمندگان گذشته، تبیین کنند مردم میفهمیدند که چرا قطعنامه پذیرفته شد، از سوی دیگر صدام در روزهای آخر جنگ، از هر گونه سلاح شیمیایی که داشت استفاده کرده بود و در اواخر از گاز اعصاب نیز استفاده کرد و در این راستا هیچ قاعدهای وجود نداشت و به بدترین شکل حمله میکرد و بسیار تکاندهنده بود.
رضایی سختیها و تلخیهایی را که سردار گرجیزاده در دوران اسارت متحمل شده، مورد اشاره قرار داد و اظهار کرد: نبرد در اردوگاهها از نظر روانی و روحی کمتر از نبرد در جبههها نبود و به دلیل استقامت و ایمانی که آزادگان ما داشتند، عراقیها میترسیدند خبرنگاران را بیاورند تا با آنها مصاحبه کنند. چرا که آنها به دنبال ایجاد خوراک خبری برای رسانههای جهان علیه ایران بودند.
وی ادامه داد: سردار گرجیزاده فرمانده پاسدار بود و خداوند به او توان معنوی داد و با سربلندی توانست عراقیها را شکست دهد. روح بزرگی که گرجیزاده و دیگران پیدا کردند، برای ملت ما سرمایه بزرگی است. طی 300 سال گذشته 25 جنگ در ایران رخ داده و در هر جنگی که به ایران میشد، شکست میخورد و بخشی از خاک کشورمان را از دست میداد، اما این بار در جنگ تحمیلی با عراق حتی یک تپه را هم به عراقیها ندادیم و به پیروزی رسیدیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه بیان کرد: نمیدانم جوانان ایرانی که این کتاب را میخوانند، چند نفرشان وقایع نقل شده در آن را باور میکنند، فکر میکنم باورش سخت است و با فضای امروزی شاید بگویند رزمندهها و فرماندهان جنگ، داستانسرایی میکنند، در حالی که این خاطرات همه واقعیت است.
وی با اشاره به برکات انقلاب اسلامی گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس خودمان را پیدا کردیم و حقیقت ایران، اسلام و ایمان رزمندگان بروز و ظهور یافت، بسیاری از واژهها که بیمفهوم بودند و خیلی از ارزشها که معنایی نداشتند، با پیروزی انقلاب به ارزشها روح و جان داده شده و انقلاب به بسیاری از آنها معنای دوباره بخشید و در این کتاب چنین مفاهیمی روشن است.
رضایی با اشاره به نکات جالب کتاب درباره قرارگاه نصرت افزود: ما در جنگ در سه نقطه به بنبست رسیدیم، نخست سال اول جنگ بود که هرچه حمله میکردیم با شکست مواجه میشدیم و سال دوم به پیروزیهای شگفتانگیزی رسیدیم و سال سوم نیز در عملیاتهای والفجر مقدماتی و رمضان به بنبست رسیدیم اما حمله خیبر افتخار بزرگی بوده است و ما برای این حمله ماهها نشستیم، فکر کردیم و انواع قایقها و شناورها را امتحان کردیم، چون میخواستیم یک جزیره را فتح کنیم و تمام نکات امنیتی و سری را در این حمله رعایت کردیم.
وی افزود: اگر این حمله لو میرفت 40 یا 50 هزار نفر اسیر میدادیم و برای شناسایی و آمادگی برای این حمله خودم نیز دشداشه میپوشیدم و سایرین نیز با لباس مبدل حاضر میشدند و در طول این شناسایی دو یا سه نفر از بچهها به طور مخفیانه به کربلا رفتند و برای ما مهر و تسبیح آورده بودند که ما نمیدانستیم چگونه به این دوستان واکنش نشان دهیم، البته برخوردی هم با آنها صورت گرفت.