کد خبر: 1382603
تاریخ انتشار : ۱۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۸
یدالله جوانی تشریح کرد:

موانع عینی و ذهنی در راه تحقق حماسه اقتصادی

گروه سیاسی: مشاور سیاسی نماینده ولی فقیه در سپاه گفت: برای حماسه‌سازی در عرصه اقتصادی لازم است موانع داخلی در برابر اقتصاد مقاومتی را رصد کنیم؛ برخی از این موانع ذهنی و برخی نیز عینی هستند که باید مورد مطالعه قرار گیرند.

یدالله جوانی، مشاور سیاسی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، در ارزیابی عملکرد مردم و مسئولان به منظور تحقق شعار امسال اظهار کرد: شعار سال 92 مبتنی بر دو پایه بود که مربوط به دو حوزه سیاسی و اقتصادی می‌شد.
وی با بیان اینکه با همت والای مسئولان و مردم حماسه سیاسی خلق شد، افزود: انتخابات 24 خرداد 92 حماسه‌ای بود که دنیا را شگفت‌زده کرد و نظام اسلامی توانست انتخابات خوبی را با مشارکت بالای مردم داشته باشد.
جوانی با اشاره به تلاش دشمن برای سوءاستفاده از فضای انتخاباتی در کشور گفت: دشمنان نظام برای انتخابات سال 92 نقشه‌هایی در سر داشتند و تلاش می‌کردند کشور را همچون سال 88 به سمت ناآرامی و تنش سوق بدهند و یا مشارکت مردم را در انتخابات تحت تأثیر قرار دهند تا مشروعیت انتخابات را به چالش بکشند؛ اما با هدایت‌های رهبر معظم انقلاب مردم حضوری پرشور و با نشاط در انتخابات داشتند و پس از انتخابات نیز آرامش خاصی در کشور حاکم بود؛ لذا حماسه سیاسی به معنای دقیق کلمه در کشور شکل گرفت.
این کارشناس مسائل سیاسی در ادامه به مقوله حماسه اقتصادی پرداخت و افزود: برای پیاده‌سازی و عمل به شعار «حماسه اقتصادی» به نظر می‌رسد در ابتدای راه هستیم و آنگونه که شایسته بود و انتظار می‌رفت نتوانستیم در این سال به سمت حماسه‌سازی در عرصه اقتصادی برویم؛ گرچه مقدمات کار فراهم شده و زمینه‌ها آماده است، خصوصاً با ابلاغ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی که چندی پیش از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد، اما لازم است که همه دستگاه‌ها، مسئولان و آحاد مردم خود را برای ایجاد یک تحول اساسی و بنیادین در حوزه اقتصادی آماده و مهیا کنند.
جوانی با تأکید بر اینکه خلق حماسه اقتصادی با پیاده‌سازی اقتصاد مقاومتی میسر می‌شود، گفت: پیاده‌سازی اقتصاد مقاومتی مربوط به یک دستگاه و یا بخشی از جامعه نیست، بلکه نیازمند اراده ملی، حرکت فراگیر و عمومی و اقدامات همه‌جانبه است تا بتوانیم اقتصادمان را از وضعیت موجود فاصله بگیریم؛ وضعیتی که دشمن به آن امید بسته تا بتواند از طریق اعمال تحریم‌های بیشتر و فشار اقتصادی، جامعه و اقتصاد ما را با چالش مواجه کند.
مشاور سیاسی نماینده ولی فقیه در سپاه تصریح کرد: باید بتوانیم با خلق حماسه اقتصادی و پیاده‌سازی اقتصاد مقاومتی، اقتصاد کشورمان را به گونه‌ای مقاوم و محکم کنیم که در برابر هرگونه فشاری آسیب‌ناپذیر باشد که به نظر می‌رسد برای رسیدن به چنین نقطه‌ای در ابتدای راه هستیم و باید کارهای بسیاری انجام بگیرد.
وی در مورد موانع پیش روی خلق حماسه اقتصادی، بر این باور است که نمی‌توان موانع بیرونی را به حساب آورد، چرا که اساساً آنچه در خارج از مرزها وجود دارد، به دنبال آن است که اقتصاد ایران اسلامی را با چالش جدی مواجه کند؛ بنابراین برای حماسه‌سازی در عرصه اقتصادی لازم است موانع داخلی در برابر اقتصاد مقاومتی را رصد کنیم و از ظرفیت‌های موجود بهره ببریم.
جوانی ادامه داد: برخی از این موانع ذهنی و نوع نگاه‌های موجود هستند و برخی موانع نیز عینی هستند که باید مورد مطالعه قرار گیرند.
وی اظهار کرد: ما باید در پرتو یک اعتماد به نفس به این باور برسیم که در داخل کشور ظرفیت‌ها، قابلیت‌ها و امکان‌های فراوانی وجود دارد که با توجه به این ظرفیت‌ها و قابلیت‌ها می‌توانیم یک تحول اساسی در اقتصاد کشور به وجود بیاوریم اما به نظر می‌رسد در برخی مجموعه‌ها و در میان برخی مسئولان چنین نگاهی آنگونه که باید باشد، پدید نیامده است.
این کارشناس مسائل سیاسی افزود: اگر در فرمایشات رهبر معظم انقلاب دقت کنیم می‌بینیم که ایشان یک باور عمیق به ظرفیت‌های درونی دارند و معتقد هستند که ما می‌توانیم با فعال‌سازی این ظرفیت‌ها اقتصاد کشور را مستحکم کنیم و به سمت خلق حماسه اقتصادی حرکت کنیم؛ در حالی‌که برخی تصور می‌کنند برای پیشرفت و حل مشکلات اقتصادی باید به خارج از مرزها توجه کنیم و مفر راه این است که از طریق ارتباط و تعامل با برخی کشورها، این کار صورت گیرد.
وی با بیان اینکه در خلق حماسه اقتصادی استفاده از امکانات خارجی نفی نمی‌شود، گفت: ما باید از امکانات بیرون استفاده کنیم، اما نه اینکه تنها راه نجات را در آن ببینیم و امیدمان به این باشد که حتماً باید از امکانات بیرونی برای حل مشکلات داخلی استفاده کنیم؛ چرا که به هر حال در خارج از کشور محدویت‌هایی ایجاد شده و فشارهایی اعمال می‌شود.
جوانی اصلاح ساختار اقتصادی کشور را یکی از مهم‌ترین اقدامات برای تحقق خلق حماسه اقتصادی عنوان کرد و افزود: یکی از موانع عینی که در کشور به یک رویه تبدیل شده، نوعی وابستگی به برخی منابع درآمدی خاص است که باید در این وابستگی‌ها تغییر ایجاد شود.
این کارشنای مسائل سیاسی همچنین تحول در فرهنگ جامعه را نیز مهم ارزیابی کرد و گفت: لازم است اصلاحاتی در فرهنگ عمومی، فرهنگ تولید و فرهنگ مصرف ایجاد کنیم؛ آنچه در فرهنگ کار و مصرف نهادینه شده، نیازمند یک نوع تغییر و تحول اساسی است.

captcha