به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حسن نجفی سولاری، رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر امروز در همایش بررسی راهکارهای تولید محتوا در فضای مجازی با اشاره به وضعیت این حوزه اظهار کرد: ما در این زمینه کم داریم، وضعیتمان خوب نیست و عقب هستیم، بنابراین زمانی که مسئول جمهوری اسلامی به لسان بگوید که از این وضعیت برخورداریم، ببینید که وضعیت ما چقدر نامساعد است.
رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: اولین راهکار تولید محتوا برای فضای مجازی تعیین مسئله است؛ به این معنا که بدانیم مخاطب کیست چه ابزاری برای انتشار میخواهیم و ذینفع آن چه کسانی هستند؟ تا زمانی که برای هیچ فعالیتان طرح دقیق، روشن و واضح نداشته باشید هرگز گام دوم را بر ندارید؛ چرا که گرفتار خواهید شد.
وی بیان کرد: شرایطمان بسیار سخت است؛ چرا که از محدودیتهای مالی بسیاری روبرو هستیم در واقع شرایطی اجتماعی خاصی را میگذارانیم بنابراین برای تولید محتوا تامین منافع ملی امری ضروری است.
نجفی سولاری اظهار کرد: سومین راه حل که ما از آن غافل شدهایم افزایش کارآیی و اثر بخشی است به این معنا که ایده را چگونه به محصول در عالیترین تاثیر گذاری و با کمترین نیروی انسانی، هزینه و امکانات تبدیل کنیم و این همان افزایش کارآیی و اثر بخشی در تولیداتمان به شمار میرود.
وی این همنشینی را جلسه خودمانی دانست و گفت: در چنین جلساتی بیایم خودمان را به نقد بگذاریم و آن نقدها را هم بپذیریم که آیا واقعاً تولیداتمان همراه با ایده خلاقانه، منحصر به فرد و نوآورانه بوده یا کپی برداری است، البته زحمات دیگران را نفی نمیکنم اما در این جلسه خودمان را بررسی کنیم که تا چه اندازه در زمین دیگران بازی کردهایم و نام آن را به عنوان اثری انقلابی و مذهبی در اختیار مخاطبان قرار دادیم. مواظب ایدههایمان باشیم چرا که برخی از این ایدهها هیچ خلاقیتی در منفعت نظام ندارد؛ ایده خلاقانه مبتنی بر فرهنگ بومی نظام و ملت است.
وی بیان کرد: من نفی اقتباس نمیکنم و شما باید مراقب باشید تا در زمینی که دیگران ساختهاند وارد میدان نشوید.
نجفی سولاری اظهار کرد: اجازه دهید در این خیمه آنهایی که شایستهتر و خلاقیت بیشتری دارند زیر چتر نظام کار کنند تا تولید کنندگان مجبور نشوند به غربتی بروند و کار کنند و عشق و آرزویشان کار در کشورشان باشد.
وی افزود: باید بپذیریم که شرایطمان سخت است؛ چرا که منابع بی نهایت نداریم بنابراین تقاضا میکنم برنامههای رسانههای دیجیتال را در پانزده فصل و 65 عنوان در سایت سرآمد مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال مطالعه کنید تا براساس این سیاستها وارد میدان و تولید آثار بومی در کشور شوید.