کد خبر: 1383178
تاریخ انتشار : ۱۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۰
حمیدرضا عباسی:

«وَأُفَوِّضُ أَمْرِی إِلَی اللَّهِ» حرف دل بسیاری از متسابقان مسابقات قرآن است

گروه فعالیت‌های قرآنی: نفر سوم سی و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در شیراز گفت: با ایمان به «فَسَتَذْکُرُونَ مَا أَقُولُ لَکُمْ وَأُفَوِّضُ أَمْرِی إِلَی اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِیرٌ بِالْعِبَادِ» که حرف دل بسیاری از متسابقان مسابقات قرآن است، دست‌ یافتن یا نیافتن به رتبه تأثیری در روحیه شرکت‌کنندگان نمی‌گذارد.

حمیدرضا عباسی، نفر سوم سی و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در رشته قرائت در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه از هفت سالگی توفیق حضور در جوار حضرت علی ابن موسی‌الرضا(ع) را داشته است، گفت: متولد زنجان هستم، اما با توجه به سکونت در استان خراسان رضوی به عنوان نماینده این استان در مسابقات حضور می‌یابم، همچنین پدرم از اساتید برجسته شهر زنجان و اولین استاد من بود.
عباسی گفت: پس از یادگیری مقدمات اولیه در محضر پدرم از جلسات اساتید دیگری همچون «خوارزمی»، «حسن‌زاده»، «مجتبی سادات‌فاطمی»، «جواد مسگری»، «رجایی» و... بهره‌های بسیار زیادی بردم و تاکنون در مسابقات مختلفی نیز حضور داشته‌ام و رتبه‌هایی را در مسابقات سراسری قرآن دانش‌آموزی و دانشجویی به دست آورده‌ام. در دوران خدمت نیز رتبه اول نیروهای انتظامی کشور را کسب کردم، همچنین در مسابقات اوقاف و امور خیریه در سال 1389 در یزد موفق به کسب رتبه سوم شدم؛ البته در مسابقات بین‌المللی کشور مالزی در سال 1390 نیز رتبه چهارم را به دست آوردم.

تأکید بر سطح بالای مسابقات
نماینده خراسان رضوی در مسابقات سراسری قرآن کریم در مورد برگزاری سی و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در شیراز اظهار کرد: این دوره از مسابقات با توجه به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته از سطح خوبی برخوردار بود؛ اگر نگاهی به مسابقات داشته باشیم، متوجه خواهیم شد که سال به سال سطح مسابقات در مراحل شهرستانی، استانی و کشوری با ارتقاء همراه بوده است و تقریباً همه داوران و شرکت‌کنندگان در مسابقات به این امر اذعان دارند.
وی با بیان اینکه مسابقات سراسری قرآن، ترکیبی از باتجربه‌ها و جوانترها است، افزود: در مرحله کشوری از چند سال گذشته فینالیست‌ها دارای سهمیه جداگانه‌ای هستند و به طور مستقیم وارد مسابقات می‌شوند که این امر بحث تجربه و بالا رفتن سطح مسابقات را همراه خود دارد، ضمن اینکه حضور افرادی که برای اولین بار در مسابقات حضور می‌یابند و یا دارای تجربه حضور کمتری در مسابقات هستند نیز باعث ایجاد شادابی در مسابقات می‌شود. 

حضور داوران بین‌المللی از نقاط قوت مسابقات است
نفر سوم مسابقات سراسری قرآن در رشته قرائت بخش دیگری از نشانه‌های بالا بودن سطح این دوره از مسابقات را حضور داوران سطح بالا و بین‌المللی عنوان و تصریح کرد: حضور داوران برجسته بین‌المللی در عرصه مسابقات باعث می‌شود روحیه شرکت‌کنندگان برای حضور در مسابقات بیشتر از گذشته شود.
عباسی در ادامه در پاسخ به اینکه یک قاری قرآن برای کسب رتبه در مسابقات سراسری قرآن باید چه مسیری را پشت سر بگذارد و این مسیر دارای چه سختی‌هایی است، گفت: هر کار هدفمندی ضمن اینکه در کنار خود سختی‌هایی دارد، دارای شیرینی‌هایی نیز هست و مطمئناً در بحث قرآن سختی‌ها اگر هم وجود داشته باشد، بهتر و راحت‌تر تحمل می‌شود؛ کسی که می‌خواهد در مسابقاتی در سطح مسابقات اوقاف حضور یابد و به رتبه دست یابد، باید برخی زمینه‌ها را از قبل داشته باشد.

سختی‌های کسب رتبه در مسابقات سراسری قرآن
وی اظهار کرد: به طور طبیعی یک قاری برای کسب رتبه در این مسابقات باید دوره‌های آموزشی سطح بالایی را پشت سر گذاشته باشد. از اساتید خوب و مجرب نکات و آموزش‌های لازم را آموخته باشد و در مسابقات مختلف در رده‌های مختلف نیز خود را محک زده باشد تا بتواند حضور پررنگی در مسابقات اوقاف داشته باشد. شاید سختی رسیدن به کسب رتبه در هر رشته‌ای این باشد که آن شخص از خودش بگذرد و در محضر اساتید زانو زده و از رنگ و لعاب‌های زندگی دنیوی بگذرد تا بتواند طعم شیرین کسب رتبه را بچشد.

شرح ماجرای تغییر در نفرات فینالیست
این شرکت‌کننده مسابقات سراسری قرآن با بیان اینکه افراد مأنوس با قرآن به دنبال یک فضای سالم رقابتی هستند، به بازگو کردن جریان نبودن نامش در بین فینالیست‌ها در نتایج اولیه مسابقات پرداخت و گفت: حرف دل بسیاری از شرکت‌کنندگان مسابقات آیه شریفه «مَا أَقُولُ لَکُمْ وَأُفَوِّضُ أَمْرِی إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِیرٌ» است و هر چیزی که خیر ما هست، مطمئناً برای ما مقدر خواهد شد؛ اگر این تفکر در ذهن کسی باشد طبیعتاً کسب رتبه و از دست دادن رتبه نباید در روحیه کسی تأثیر بگذارد، بسیاری از اساتید بعد از اعلام نتایج اولیه مرحله نیمه‌نهایی بر این باور بودند که تلاوت خوبی انجام داده‌ بودم و اینکه در جایگاه 15 قرار گرفته بودم، موجب تعجب بسیاری شده بود.
عباسی افزود: من همان نتیجه را نیز پذیرفته بودم، اما همیشه از این دست اشتباهات به وجود می‌آید و شرکت‌کنندگان نیز حق دارند که از نمرات و نتایج به طور کامل آگاهی یابند. خوشبختانه پس از اعلام اسامی فینالیست‌ها و نبودن نام من در بین آنها هیچ اعتراضی انجام ندادم، اما در هتل محل اسکان با یکی از داوران به طور اتفاقی روبرو شدم و ایشان خودشان به سمت من آمدند و اشتباهی که باعث شده بود رتبه من تنزل یابد را گفت، همان جا و با توجه به اینکه یقین داشتم آن اشتباه را مرتکب نشده‌ام، تقاضای بازبینی مجدد تلاوتی که انجام داده بودم را ارائه دادم و پس از بررسی مجدد اشتباه صورت گرفته مرتفع شد و توانستم به فینال راه یابم و در نهایت نیز سوم شوم.

ارزیابی عملکرد نمایندگان خراسان رضوی در رشته قرائت
وی در ادامه به ارزیابی عملکرد نمایندگان استان خراسان رضوی در این دوره از مسابقات پرداخت و اظهار کرد: از 11 شرکت‌کننده‌ای که به فینال مسابقات راه یافته بودند، سه نفر از نمایندگان خراسان رضوی نیز حضور داشتند و حضور سه نفر در فینال مسابقات نشان‌دهنده ضعف عملکرد نمایندگان خراسان رضوی نیست؛ رقابت‌های این دوره بسیار نزدیک بود و صدم نمرات مشخص کننده فینالیست بودن افراد شده بود.
نماینده استان خراسان رضوی در سی و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم گفت: امسال قرعه‌های شرکت‌کنندگان نیز بسیار ناهمگون بود، به گونه‌ای که برخی قرعه‌ها بسیار سخت و بعضی دیگر نیز بسیار راحت بود و این باعث می‌شود که یک قاری در اوج آمادگی با روبرو شدن با یک قرعه سخت موفق به کسب رتبه و حضور در مراحل بالاتر نشود. آیات زمانی که راحت باشند هم تمرکز قاری بیشتر می‌شود و هم اینکه دقت در تلاوت نیز بالا می‌رود؛ عده‌ای از شرکت‌کنندگان مشهدی در مرحله نیمه‌نهایی با قرعه‌های نسبتاً سختی روبرو شدند و نتوانستند از تمام توان خود استفاده کنند.
عباسی با بیان اینکه پیش از این نیز سابقه حضور در فینال مسابقات سراسری قرآن کریم را داشته است، افزود: در دوره‌ای که استان یزد میزبان مسابقات بود در بخش قرائت بالاترین نمره را کسب کردم و قاعدتاً باید اول می‌شدم، اما چون در آن سال‌ها در رشته تلاوت از قاریان آزمون کتبی نیز به عمل می‌آوردند، نمره ضعیف آزمون کتبی باعث شد رتبه اول را از دست بدهم و در نهایت نیز سوم شدم، در این دوره نیز با توجه به سابقه‌ای که از قبل داشتم، انتظار کسب رتبه را نیز داشتم.
وی در پایان در مورد برنامه‌های آینده خود نیز گفت: شورای عالی قرآن و مسئولان برگزاری مسابقات اوقاف هر ساله جلسه و اردویی را با حضور نفرات برتر برگزار می‌کنند که در آن اردو در مورد اینکه  کدام رتبه‌ها در کدام مسابقات حضور یابند، تصمیم‌گیری می‌شود و هنوز برای من مشخص نیست که باید در کدام مسابقه بین‌المللی حضور یابم.

captcha