به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، اعضای مجلس خبرگان رهبری شامگاه سهشنبه، 13 اسفندماه میهمان ضیافت شام آیتالله مهدوی کنی، ریاست مجلس خبرگان رهبری بودند.
در این جلسه تنی چند از نمایندگان این مجلس مطالبی را بیان داشتند.
حجتالاسلام والمسلمین کازرونی نخستین نمایندهای بود که به ایراد سخن پرداخت.
وی به ساماندهی نطقهای پیش از دستور نکاتی را برشمرد و خواهان ترتیب شرایطی شد تا تمامی اعضای مجلس خبرگان در طول دوره، به تناوب مجال سخن داشته باشند.
آیتالله میرمحمدی با ذکر نکاتی، به بررسی روایت مقبوله عمر بن حنظله و تطبیق ولایت فقیه بر آن پرداخت و بر این اساس به اصل پنجم قانون اساسی اشاراتی داشت.
آیتالله قرشی، نماینده استان آذربایجان غربی با توجه به خطبه 59 نهجالبلاغه و شورش خوارج علیه امیرالمؤمنین و نیز خبرهای غیبی حضرت علی(ع) دراین خطبه پیرامون سرنوشت این جماعت باغی مطالبی را بیان کرد.
آیتالله وافی، نماینده مردم یزد در مجلس خبرگان با اشاره به مسائل اقتصادی از دولت خواست همانگونه که قول داده است درباره نگرانی خبرگان و دلسوزان پیرامون تورم و گرانی در سطح کشور اهتمام ویژهای داشته باشد تا جلوی فشار مضاعف بر مردم گرفته شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به مسئله فرهنگ و بروز برخی ناهنجاریها در سطح جامعه پرداخت و در مورد برگزاری جشنوارههایی که حریم احکام اسلامی در آنها رعایت نمیشود هشدار داد.
آیتالله طبرسی، عضو مجلس خبرگان و امام جمعه ساری نیز در تکمیل صحبتهای حجتالاسلام والمسلمین کازرونی پرداختن به فقه سیاسی و تبیین مسائل پیرامون آن را از سوی خبرگان خواستار شد.
حجتالاسلام والمسلمین دیرباز، نماینده استان آذربایجان غربی در مجلس خبرگان هم مطالبی را در مورد پرداختن مجلس خبرگان به مسائل جاری کشور و پیگیری آنها از سوی ایشان خواستار شد.
وی با اشاره به جایگاه این مجلس از نقش علما و روحانیون شیعه در طول ادوار گذشته وظیفه نمایندگان مجلس خبرگان رهبری را بسیار مهم و خطیر ارزیابی کرد و افزود: داشتن عکسالعمل صرفاً تدافعی نسبت به مسائل کشور مطلوب نخواهد بود.
حجتالاسلام والمسلمین علی اسلامی دیگر عضو مجلس خبرگان نیز در این نشست با اشاره به مبارزه علیه افکار انحرافی در طول تاریخ از عصر پیامبر (ص) و حضرت علی (ع) تا عصر حاضر استفاده از تجربه گذشتگان برای جلوگیری از ترویج فرهنگ مهاجم غربی و تفکرات منحرف را خواستار شد و افزود: وظیفه و سهم نمایندگان مجلس خبرگان دراین زمینه دارای اهمیت فوقالعادهای است.
آیتالله نورمفیدی نیز بر معرفی هرچه بیشتر مجلس خبرگان در سطح جامعه و برای مردم تأکید و تصریح کرد: باید آگاهی توده مردم را نسبت به این مجلس مهم و نقش آن در نظام بالا برد؛ چرا که مردم باید بدانند این مجلس از جایگاه والایی برخوردار است که وظیفه تصمیمسازی در سطح کلان نظام را بر عهده دارد.
آیتالله نعیمآبادی هم با اشاره به سخنان آیتالله مهدوی کنی، رئیس مجلس خبرگان رهبری در مورد پرهیز از اسراف در نهادها، دوایر دولتی و عموم جامعه این مسئله را مطابق آموزههای دینی و دستورات اسلام عزیز دانست و پیشنهاد داد این امر هر چه سریعتر با بهترین شیوه در سطح کشور نهادینه شود.
حجتالاسلام والمسلمین نمازی، عضو دیگر مجلس خبرگان بود که در جلسه ضیافت شام ریاست مجلس خبرگان نکاتی را بیان کرد.
وی بر ارتباط بیشتر نمایندگان مجلس خبرگان و دولت برای حل برخی مشکلات کشور تأکید کرد.
حجتالاسلام والمسلمین عباسعلی سلیمانی، عضو مجلس خبرگان و امام جمعه زاهدان نیز با اشاره به خلق حماسه سیاسی در انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری از سوی مردم و مسئولان نظام، برکات این حماسه را مدیون منویات رهبر معظم انقلاب دانست و افزود: حضور پر شعور آحاد مردم از برادران شیعه و اهل سنت در راهپیمایی 22 بهمن امسال از نشانهها و برکات این حماسه سیاسی است.
حجتالاسلام والمسلمین سیداحمد خاتمی دیگر نماینده مجلس خبرگان رهبری نیز مطالبی را پیرامون وظایف مجلس خبرگان رهبری بیان کرد.
حجتالاسلام والمسلمین سید عبدالهادی حسینی شاهرودی نیز بر وحدت هر چه بیشتر بین مسئولان و مردم برای پیشبرد اهداف نظام تأکید کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به مقوله فرهنگ اشاره و بر رعایت قوانین و اجرای طرح حجاب و عفاف در جامعه و حرکت دولت و تمام دستگاههای دولتی از جمله وزارت ارشاد و آموزش عالی در راستای اجرای این طرح تأکید کرد.
آیتالله احمد بهشتی هم درباره برخی تهدیداتی که ممکن است جامعه را تهدید نماید سخنانی ایراد کرد.
وی نسبت به برخی مسائل مربوط به بنیان خانواده ایرانی و خطراتی که آن را تهدید می کند هشدار داد. همچنین در مورد بروز برخی ناهنجاریهای فرهنگی در سطح جامعه بهویژه در بین جوانان را خطری جدی در مسیر فرهنگ دینی نظام اسلامی ارزیابی کرد.
در پایان این نشست که طبق روال اجلاس گذشته در حاشیه اجلاسیه برگزار میشود، آیتالله مهدوی کنی، رئیس مجلس خبرگان رهبری، ضمن سخنانی بر وظیفه مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد و افزود: وجود این مجلس در ساختار نظام جمهوری اسلامی و تدبیر حضرت امام (ره) برای تشکیل این مجلس با عظمت در راستای تقویت جایگاه رهبری و پشتوانه قوی رهبری نظام است.
رئیس مجلس خبرگان همچنین بر وحدت و همدلی هر چه بیشتر مسئولان در دستگاههای مختلف و روحانیت تأکید کرد و از دولت خواست با تعامل بیشتر با نمایندگان مردم در مجلس خبرگان رهبری از رهنمودهای دلسوزانه نمایندگان این مجلس برای پیشبرد بهتر اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی استفاده بیشتری کند.