سیدعلی موسویان، نویسنده و کارگردان تئاتر در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: رویکرد مسئولان و هنرمندان تئاتر به موضوعات دینی مقطعی و مناسبتی است و در طول سال در این زمینه برنامه جامع و کاملی وجود ندارد و زمانی که فلان مناسبت مذهبی پیش روست تازه به یاد میآوریم که باید نمایشی در مورد آن تولید و روی صحنه برد.
وی ادامه داد: دلیل این امر آن است که در طی این سالها وقتی صحبت از نمایش دینی به میان آمده، فوراً ذهن به این سو معطوف شده است که باید تئاتر کلیشهای حاوی روایت مذهبی از برهه از تاریخ دینی ساخته شود که در اصل اثر ویژهای روی مخاطب نداشته است.
این بازیگر تئاتر تصریح کرد: بعضی مواقع از سوی برخی هنرمندان خلاق تئاتر که اتفاقاً دغدغه نمایش دینی دارند شاهد آثاری اجتماعی هستیم که موضوعی روز محور آنهاست اما در آن به مسائل دینی، شخصیتها و بزرگان دینی نیز اشاره شده است و ناخودآگاه با وجود آنکه این نمایش تمی اجتماعی دارد، وجه غالب آن دینی است.
موسویان در ادامه گفت: به نظر من این مسئله خود میتواند الگویی مناسب در تولیدات دینی باشد و هنرمندان تئاتر دینی به جای پرداختن به نمایشهایی که بارها و بارها شاهد روایت آنها در صحنه بودیم، در نمایشنامههای خود به موضوعاتی که مردم در دنیا و شرایط کنونی بدان مبتلا هستند پرداخته و این موضوعات را مرتبط به داستان زندگی بزرگان دینی، مناقب و شخصیت آنها بکنند.
وی در پایان افزود: با چنین رویکردی میتوان به جریان ساری و جاری نمایش دینی در طول سال و نه مقطعی محدود از آن امیدوار بود و با استمرار این تولیدات شاهد رونق تئاتر دینی و فعالیت مؤثر هنرمندان این عرصه باشیم که خود موجب حضور پر رنگ تولیداتی از این دست در قالب جشنواره ها و رویدادهای تئاتری میشود.