کد خبر: 1384249
تاریخ انتشار : ۱۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۸
پورزرگری:

رسانه‌ها از انتقاد به مسائل فرهنگی و قرآنی پرهیز می‌کنند

گروه فعالیت‌های قرآنی: قاری بین‌المللی قرآن اظهار کرد: مسئولان و صاحبان رسانه از انتقاد به مسائل فرهنگی و قرآنی و اینکه افراد شاخص را مورد نقد قرار دهند، پرهیز می‌کنند؛ در حالی که مسئولان قرآنی نقدها را به جان می‌خرند.

محمدرضا پورزرگری، قاری بین‌المللی قرآن در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به اهمیت انتقاد و انتقادپذیری برای پیشبرد فعالیت‌های فرهنگی و قرآنی در کشور، اظهار کرد: انسان اگر مورد نقد قرار نگیرد، فکر می‌کند هر کاری که انجام می‌دهد درست است؛ باید بحث انتقاد در فعالیت‌های فرهنگی و قرآنی وجود داشته باشد تا در نهایت منجر به پیشرفت و پیشبرد کار فرهنگی و قرآنی در کشور شود.

مسئولان قرآنی و فرهنگی ما نقدپذیر هستند
وی افزود: به طور یقین افکار، طرح‌ها و نظرات مختلف برای پیشبرد و پیشرفت کار فرهنگی در جامعه لازم است؛ البته مسئولان قرآنی و فرهنگی ما نقدپذیر هستند، اما متأسفانه تاکنون فضای انتقاد در جامعه قرآنی وجود نداشته است و مسئولانی که رسانه در اختیار دارند در حوزه مسائل فرهنگی و قرآنی از نقد پرهیز می‌کنند.

جامعه قرآنی به دلیل روح بزرگی که دارند نقدها را به جان می‌خرند
پورزرگی با بیان اینکه مسئولان رسانه‌ها از اینکه افراد شاخص را مورد نقد قرار دهند پرهیز می‌کنند، عنوان کرد: این در حالی است که مسئولان و جامعه قرآنی آن قدر روح بزرگی دارند که نقدها را به جان می‌خرند و هر گونه انتقادی را موجب اعتلای فرهنگی خود می‌دانند.

ایجاد بستر صمیمی و دور از تخریب برای نقد
وی ادامه داد: باید یک بستر بسیار صمیمی و دور از تخریب وجود داشته باشد تا افراد به طور آزادانه به نقد منصفانه بپردازند که این کار در نهایت منجر به رشد در حرکت‌های فرهنگی و قرآنی خواهد شد.
این قاری بین‌المللی اظهار کرد: جایگاهی که هم‌اکنون در آن قرار گرفته‌ایم 30 سال پیش وجود نداشت، اما ما نباید به این شرایط اکتفا کنیم و البته لازم است این باور را داشته باشیم که می‌توانیم بسیار جلوتر از این‌ها باشیم و برای گسترش فرهنگ نقد و نقدپذیری در جامعه و ارتقای فعالیت‌های قرآنی به بررسی کارهایی که لازم است انجام شود، بپردازیم و ببینم که چه کارهایی تاکنون مورد غفلت قرار گرفته و این کارها را دنبال کنیم.

فرهنگ نقد و نقدپذیری توسط رسانه‌ها در جامعه ایجاد شود
وی با اشاره به نقش اثرگذاری رسانه در ایجاد ظرفیت نقد و نقدپذیری در جامعه، گفت: فرهنگ نقد و نقدپذیری باید توسط رسانه‌ها در جامعه ایجاد شود و رسانه‌ها با توجه به نقش اثرگذاری که دارند، باید در مرحله اول شرایط را برای انتقاد و انتقادپذیری بین جامعه قرآنی و مسئولان فراهم کنند و در مراحل بعدی به انتقادات منصفانه برای پیشبرد فعالیت‌های فرهنگی و قرآنی در کشور بپردازند.

رسانه‌ها انتقادات خود را منصفانه مطرح کنند
پورزرگری افزود: رسانه‌ها باید انتقادات خود را منصفانه مطرح کنند و این انتقادات نباید شکل تخریبی به خود بگیرند و نباید در انتقاد به نحوی پیش برویم که فرد منتقدشونده را به طور کامل تخریب کنیم و او را زیر سوال ببریم، زیرا این کار نه اسلامی است و نه انصاف است و برای ایجاد فضای نقد سازنده در جامعه باید منصف باشیم و البته اگر بر محور انصاف و عدالت رفتار کنیم، حرکت ما خداپسندانه خواهد بود.

captcha