کد خبر: 1384449
تاریخ انتشار : ۱۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۹
گزارش ایکنا از مؤسسه سدید/

جمعه‌ها و انتظاری از جنس قرآن/ اینجا خیابان ایران، نوای قول السدید + فیلم

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: خیابان ایران شاهد حضور و بروز فعالیت‌های قرآنی بسیاری است که جنس مردمی آن، شاید یکی از دلایل بروز معنوی آن است؛ ایکنا این بار از مؤسسه‌ای گزارش می‌دهد که در خیابان ایران و در ساختمانی کوچک نهضتی عظیم و سدید برانگیخته است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، صدای بهار با قرآن می‌آید، صدای کیست، چنین دلپذیر می‌آید؟ این بار آوای قرآن از یکی از جلسات قرآن که مزین به نام حضرت زهرا(س) است به گوش می‌رسد، در این جلسه از اقشار، اصناف و سنین مختلف، افرادی حضور دارند که همگی از بندگان با اخلاص خدا هستند.

کوچه‌ پس کوچه‌های خیابان ایران، شاهد حضور فعالیت‌های قرآنی بسیاری است؛ از مؤسسه دارتحفیظ گرفته تا جلسات قرآن که هنوز به صورت خانگی در خانه‌های به ظاهر خاموش، جریان دارد و نورانیتی که از قرآن در رگ و ریشه‌های کوچه پس‌کوچه‌های این شهر پر هیاهو تزریق می‌شود.

این بار مؤسسه‌ای دیگر که با نامی متبرک از حضرت زهرا(س) مزین شده است و هنوز تابلوی دارالقرآن حضرت زهرا(س) با وجود اینکه مؤسسه سال‌هاست با نام «سدید» فعالیت می‌کند، بر سر در مؤسسه می‌درخشد.

فعالیت این جلسات هر هفته روزهای جمعه به اوج خود می‌رسد و عاشقان حضرت بقیة‌الله(عج) در این روز گردهم می‌آیند، به تلاوت آیات کلام وحی می‌پردازند و با امام غایب راز دل می‌گویند.

شاید بهانه‌ای است برای غم انتظارشان که ساعاتی، به دور از تمامی نفس‌های سنگین مادیات، بنشینند و با تلاوت آیاتی از قرآن روحی تازه کرده و غمی بگشایند؛ غمی به بلندای روزهای انتظار و چه خوب انتخابی است، جلساتی که صبح‌های جمعه برگزار می‌شود.
این مرکز که از سال 1379 فعالیت آموزشی خود را آغاز کرده است، پس از کسب تجربیات فراوان در این عرصه، با عنوان مؤسسه سدید مجوز فعالیت خود را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرد.

تسهیل فراگیری آموزه‌های قرآنی برای سطوح مختلف جامعه

مؤسسه  قرآنی سدید در راستای تلاش مستمر برای قرآنی کردن جوانان به صورت بنیادی، گام‌های آسمانی خویش را با راه‌ اندازی این مؤسسه برداشت و تمام توان خود را در جهت تسهیل فراگیری آموزه‌های قرآنی برای سطوح مختلف به کار بسته است.

طی این مدت قاریان و حافظان زیادی در این مؤسسه تربیت شده‌اند که هم‌اکنون عده‌ای از این افراد در شمار اساتید و شخصیت‌های تأثیرگذار جامعه قرآنی به‌شمار می‌روند.

در حال حاضر این مؤسسه 9 پایگاه و جلسه در اطراف تهران (شمال، جنوب، مرکز، شرق و غرب) دارد و گاهی اوقات حتی این مؤسسه در یک روز سه جلسه در نقاط مختلف تهران برگزار می‌کند که همین امر نشان از فعالیت گسترده و بسط آموزه‌های این مرکز به عنوان دغدغه‌ای اجتماعی در راستای تزریق آموزه‌های ناب قرآن در سطوح اجتماعی و خانوادگی دارد.

تعمیق معرفت عمومی و تعمیم فهم قرآن‌؛ اهداف اصلی مؤسسه سدید

تمسک به تعالیم انسان‌ساز قرآن‌کریم و معارف اهل‌بیت(ع) و تلاش در جهت تقویت ایمان و اعتقاد افراد جامعه به قرآن و عترت،‌ تعمیق معرفت عمومی، تعمیم فهم، درک و تدبر قرآن‌ کریم، تلاش در جهت عملی شدن فرهنگ قرآن و عترت در ابعاد فردی و اجتماعی، اشاعه و ترویج آیات و مفاهیم قرآن کریم در حوزه‌ فرهنگ عمومی و تجلی آن در نماد‌سازی، محاوره‌‌های مردمی، تبلیغات رسانه‌ای و ...، معرفی و بازشناسی فرهنگ مهدویت و هدایت جامعه به سمت فرهنگ انتظار، از جمله اهداف این مؤسسه قرآنی است.

در راستای آشنایی بیشتر با فعالیت‌های این مؤسسه قرآنی با سعید حاجیان، مؤسس این مؤسسه قرآنی و یکی از فعالان گمنام و خاموش قرآنی کشور آشنا می‌شویم.

ضمن معرفی خود از آغاز فعالیت قرآنی خود بگویید؟

سعید حاجیان، متولد سال 1361 هستم؛ تلاوت قرآن را از سن 10 سالگی آغاز کردم؛ به‌همت والدینم، شوق قرائت قرآن از کودکی در وجودم مشتعل شد و پس از کسب تجربه در این زمینه به دنبال فراگیر کردن فرهنگ قرآنی و تشکیل جلسه برای نونهالان و نوجوانان برآمدم و از جلسات آموزشی محمدحسین سبزعلی بهره برده‌ام و با توجه به این که وی معلم مدرسه من بود، از طریق این استاد با بحث حفظ و قرائت قرآن آشنا شدم.

فعالیت این مؤسسه در گذشته به صورت جلسات خانگی دنبال می‌شد، با توجه به استقبال گسترده جامعه قرآن و با توجه به اینکه افراد بسیاری از این جلسات، استاد، حافظ و قاری قرآن شدند، این مؤسسه در سال 1390 در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ثبت رسید.

همکاری این مؤسسه با سایر نهادهای قرآنی به چه صورت است؟

در حال حاضر این مؤسسه با نهادهای مختلف از جمله سپاه، قرارگاه ثارالله، گروه صنعتی سدید که در چندین نقطه در سراسر کشور دارای شعبه است، همکاری‌های مشترکی دارد.

تربیت ده‌ها حافظ کل قرآن و صدها حافظ اجزاء قرآن را از افتخارات این مؤسسه قرآنی است؛ بسیاری از افرادی که در این مؤسسه آموزش دیده‌اند، در حال حاضر از اساتید قرآن هستند و در مسابقات قرآن رتبه‌های برتر را کسب می‌کنند.

آموزش حفظ و مفاهیم قرآن، محور فعالیت‌های مؤسسه سدید

این استاد قرآن، محور برنامه‌های این مؤسسه را آموزش حفظ، قرائت و مفاهیم قرآن بیان می‌کند و می‌گوید: تمامی این کلاس‌ها از مبتدی تا تخصصی برگزار می‌شود و با توجه به اینکه اینجانب دانشجوی دکترای علوم قرآن و تفسیر هستم، سعی می‌کنم آیاتی از قرآن را تفسیر کنم و حفظ قرآن در این مؤسسه براساس مفاهیم و تفسیر قرآن آموزش داده می‌شود.
وی عنوان کرد: بسیاری از شرکت‌کنندگان در این کلاس‌ها، سوای آموزش علوم قرآنی، افرادی هستند که از جمله آنها می‌توان به وحید غیاثی، محمود متقی‌پناه که جلسات قرائت چهارده گانه را برگزار می‌کند و حمید قاسمی، اشاره کرد که حافظ کل قرآن و قاری مسلط قرآن هستند و به‌عنوان مجری برگزاری جلسات قرآن در این مؤسسه فعالیت می‌کنند.

انتشار اخبار قرآنی با راه‌اندازی پایگاه اینترنتی
راه‌اندازی این پایگاه اینترنتی با همکاری یک تیم 6 نفره مختصص در حال پیگیری است و این پایگاه اینترنتی به اذعان فعالان قرآنی، یکی از پایگاه‌های پر محتوا و تأثیرگذار است و فاکتورهای جالبی را به خود اختصاص داده که از جمله آنها می‌توان به دانلود بالا در سطح هزاران تلاوت، مباحث آموزشی در سطح بالا و انتشار اخبار قرآنی اشاره کرد.

یکی دیگر از برنامه‌های این مؤسسه، برگزاری محافل انس با قرآن است که هر چند وقت یکبار از اساتید بین‌المللی قرآن دعوت به‌عمل می‌آید و تاکنون اساتید برجسته بسیاری در این محافل شرکت کرده‌اند که از جمله آنها می‌توان به حامد شاکرنژاد، سعید طوسی، سبزعلی و غیره اشاره کرد که فایل‌های صوتی و تصویری این محافل تبدیل به یک گنجینه قرآنی شده که در اختیار قرآن‌آموزان قرار می‌گیرد.

برگزاری جلسات مذهبی با محوریت اهل‌بیت(ع)
در بخش مکتوبات این مؤسسه سعی می‌شود، جزوات آموزشی توسط اساتید تهیه شود؛ تاکنون جزواتی در رابطه با آموزش صوت و لحن، بحث قرائات قرآن و غیره تهیه شده و حتی این مباحث صوتی و لحنی به صورت کلیپ‌های آموزشی در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌گیرد؛ بحث دیگر در این مکان، برگزاری جلسات مذهبی با محوریت اهل‌بیت(ع) است و در این مکان مراسم مختلف به مناسبت ماه رمضان، ایام محرم و مناسبت‌های مذهبی برگزار می‌شود.

دوره‌های ویژه و تخصصی این مؤسسه در چه قالب‌هایی برگزار می‌شود؟

در حال حاضر به‌همت این مؤسسه، دور‌ه‌های تربیت مربی قرآن ویژه کارکنان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برگزار می‌شود که شامل آشنایی افراد با شیوه تدریس روخوانی و روانخوانی، آشنایی با مفاهیم و آشنایی با شخصیت‌های قرآنی است که در قالب واحدهای درسی برای آنها عرضه شده و در پایان‌دوره گواهینامه که مربوط به مؤسسه است به برترین‌ها اعطاء می‌شود.
کتابی در دست چاپ دارم با عنوان «بررسی روایت ورش از نافع»، (جامع‌ترین اثر در رابطه با روایت ورش از نافع) که پاپان‌نامه اینجانب در دوره فوق لیسانس در دانشکده الهیات دانشگاه تهران بوده و بسیار خوب دفاع شد و مورد قبول اساتید قرار گرفت.

در ادامه حضور ما در این مؤسسه قرآنی، جلسه تفسیر قرآن مؤسسه سدید توسط سعید حاجیان، استاد تفسیر قرآن برگزار شد؛ در این جلسه در رابطه با نصایح، حکمت‌ها و پندهای لقمان حکیم نمونه‌هایی بیان شد که مختصری از بیانات این جلسه در ذیل آمده است.

بیان نمونه‌هایی از نصایح، حکمت‌ها و پندهای لقمان حکیم

یکی دیگر از شخصیت‌هایی که در قرآن به عظمت یاد شده، جناب لقمان حکیم است؛ قرآن‌ کریم در رابطه با این شخصی که به ظاهر سیاه‌پوست بوده، ولی نور ایمان داشته، می‌فرماید: «وَلَقَدْ آتَیْنَا لُقْمَانَ الْحِکْمَةَ أَنِ اشْکُرْ لِلَّهِ وَمَن یَشْکُرْ» به تحقیق که ما اعطاء کردیم به جناب لقمان، حکمت را، اولاً که خیلی از این مطالب اعطایی است و در کتاب‌ها پیدا نمی‌شود، اصطلاحات، علوم و فضایل هست ولی برخی اعطایی است و علم الهی، لدنی است و این طور نیست که کسی با کتاب خواندن بتواند آن را دارا شود.
حکمت، امری است الهی، شخصی خدمت موسی‌بن جعفر(ع) آمد و گفت: آقا این حکمتی که خداوند به لقمان اعطاء کرده، چیست؟ حضرت فرمودند: معرفت وی به امام زمانش بوده است، معرفت به امام زمان(عج)، نوعی حکمت است، قرآن کریم در سوره بقره می‌فرماید؛ یکی از مصادیق حکمت، معرفت به امام است و جناب لقمان حکیم می‌دانست که در کجا، چه بگوید و چه کار بکند، برخی از افراد هستند که بسیار توانمندند، ولی نمی‌دانند که بعضی از مراتب را در کجا باید رعایت کنند و اینکه آدم بداند که چه باید انجام دهد، امر مهمی است.

توفیق شکرگزاری از نعمت‌های خداوند

در سوره مبارکه ابراهیم(ع) نیز آمده است که «لَئِن شَکَرْتُمْ لأَزِیدَنَّکُمْ وَلَئِن کَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِی لَشَدِیدٌ»، اگر انسان شاکر نعمتی باشد، خداوند نعمتش را زیاد می‌کند، اگر کسی شکرگذار باشد، فایده‌اش عاید خودش می‌شود و کسی که کفران نعمت کند، زیانکار خواهد بود و امید است خداوند به همه ما توفیق شکرگزاری را چه زبان، چه قلباً و چه عملاً عنایت کند.

همچنین در راستای آشنایی با اساتید و فعالان قرآنی مؤسسه سدید در ادامه این گزارش به گفت‌وگو با چند تن از اساتید و حافظان و قاریان بین‌المللی این مؤسسه پرداخته‌ایم.

محمد متقی‌پناه؛ یکی از اساتید و قاریان مؤسسه سدید

محمد متقی‌پناه، خوشنویس و قاری ممتاز قرآن، متولد 1338 که به‌مدت 8 سال است در زمینه آموزش قرائت تخصصی قرآن در داخل و خارج از کشور فعالیت می‌کند تاکنون موفق به تربیت هزاران قاری قرآن شده است.

وی در گفت‌وگو با ایکنا با بیان این که فراگیری آموزه‌های قرآنی را از 16 سالگی آغاز کردم، می‌گوید: هم‌اکنون در چندین جلسه آموزش قرائت قرآن که در سطح شهر تهران برگزار می‌شود‌، به عنوان استاد قرآن حضور دارم که یکی از آنها هر هفته روزهای سه‌شنبه در مسجد حاج نایب واقع در چهارراه سرچشمه و جلسه دیگر، پنجشنبه‌ها در حسینه الزهرا(س)، نرسیده به سه راه امین‌ و همچنین جلسه‌ای در بازار تهران واقع در صنفع طلافروشان برگزار می‌شود.

انجام فعالیت‌های خوشنویسی با مضامین قرآنی
وی در رابطه با فعالیت‌های هنری و قرآنی خود، اظهار کرد: بنده فعالیت‌های خوشنویسی خود را با مضامین قرآنی زیر نظر استاد امیرخانی، دنبال می‌کنم و بعضاً نمایشگاه‌هایی که در خارج از ایران برگزار می‌شود از اینجانب دعوت به‌عمل می‌آید و در آنجا کارهای هنری خود را ارائه می‌‌کنم.
این قاری قرآن ضمن تأکید بر ترویج آموزه‌های قرآنی در تمامی جهان، بیان کرد: عمده فعالیت‌های اینجانب، نگارش آیات و احادیث به خط خوش است و این آثار تاکنون مورد توجه رایزن جمهوری اسلامی و سفارت قرار گرفته و از سوی بازدیدکنندگان نیز مورد استقبال گرفته است، تاکنون نیز در نمایشگا‌های مختلف در 18 کشور شرکت کرده و آثار خود را ارائه کرده‌ام.

برطرف کردن اشکالات قرائات قرآن در جلسات قرآنی
وی عنوان کرد: طی دو سال همکاری با مؤسسه سدید، ضمن بهره‌مندی از جلسات قرائت قرآن که هر هفته جمعه‌ها در این مؤسسه برگزار می‌شود، در این جلسات به برطرف کردن اشکالات قرائات قرآن می‌پردازم.

این استاد قرآن درباره فعالیت‌های آموزشی این مؤسسه قرآنی، افزود: این مؤسسه از روش‌های بسیار خوبی در زمینه آموزش قرآن استفاده می‌کند، مخصوصاً اینکه شرکت‌کنندگان در این جلسات همه نوجوانان و جوانان و از قاریان و حافظان برتر قرآن هستند و شایسته است که از این فعالیت‌ها تقدیر به‌عمل آید، البته این فعالیت‌ها در حالی است که این جلسات بدون هیچ پشتوانه‌ مالی دایر می‌شود و تاکنون نیز مورد استقبال گسترده قرآن‌آموزان قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: در جلسات آموزشی این مؤسسه، افرادی حضور دارند که با سن و سال کم، حافظ کل قرآن هستند و قرائت‌های بسیار زیبا دارند و اکثراً در مسابقات مقام کسب کرده‌اند، این افراد می‌توانند در ترویج آموزه‌های قرآنی در خارج از کشور نیز تأثیرگذار باشند.
متقی‌پناه عنوان کرد: قرائت قرآن زمانی که با حس و زیبا خوانده شود، بسیار تأثیرگذار خواهد بود و فردی که با قرآن مأنوس است، می‌تواند افراد بسیاری را جذب کند، در این راستا امید است در زمینه شناسایی فعالان قرآنی بیشتر اهمیت داده شود.

اهتمام برترین‌ها قرآنی به ترویج آموزه‌های کلام وحی در خارج از کشور

وی در رابطه با تأثیر آموزه‌های قرآنی در خارج از کشور، تصریح کرد: طبق آماری که بدست ما رسیده است، یکی از قاریان قرآن با تلاوت قرآن خارج از کشور، بیش از سه هزار نفر را در این جلسه جذب کرده ‌است.

در ادامه این گزارش با حمید قاسمی، از شاگردان سعید حاجیان که در مؤسسه سدید موفق به حفظ کل قرآن شده و از قاریان ممتاز قرآن است، به گفت‌وگو پرداختیم.

وی از مقطع دوم راهنمایی با جلسات آموزش قرآن مؤسسه سدید آشنا شده، سپس به صورت حرفه‌ای بحث قرائت و حفظ قرآن را ادامه داده و طی مدت چهال سال موفق به حفظ کل قرآن شده است.

قاسمی در رابطه با فعالیت‌های آموزشی خود، گفت: اینجانب دو جلسه حرفه‌ای قرائت قرآن در منطقه یوسف‌آباد تهران برگزار می‌کنم که بحث آموزش الحال را در مؤسسه قرآنی مسلم‌بن عقیل و آموزش حفظ قرآن را به‌صورت حرفه‌ای در مسجد سادات دنبال می‌کنم.
وی بیان کرد: مؤسسه قرآنی سدید از زمانی که راه اندازی شده به صورت مردمی حمایت می‌شود و خلوص این جلسات موجب جذب بسیاری از علاقه‌مندان به قرآن شده است.

حفظ کاربردی قرآن نیازمند حداقل سه سال حضور مستمر در کلاس‌های آموزشی
این استاد قرآن در رابطه با اجرای طرح‌های مختلف در زمینه آموزش حفظ قرآن، عنوان کرد: حفظ یک‌ساله قرآن، فرصت کمی است و با توجه به این که حفظ به دوره نیاز دارد، این فعالیت، کاربردی نخواهد بود و حفظ کاربردی قرآن حداقل سه سال به طول می‌انجامد، البته باید استعدادسنجی شود، زیرا افرادی هستند که جزء نخبگان بوده و می‌توانند حتی در کمتر از یک سال کل قرآن را حفظ کنند.

حجت‌الاسلام مهدی صفاییان، حافظ کل قرآن، از دیگر اساتید قرآن این مؤسسه است که به‌مدت یک سال و سه ماه موفق به حفظ کل قرآن شده است و در حال حاضر در دو مؤسسه قرآنی با عنوان جامعة‌القرآن الکریم و قرآن و عترت ناحیه بسیج امیرالمؤمنین به تدریس حفظ قرآن می‌پردازد.
وی در گفت‌وگو با ایکنا در رابطه با فعالیت‌های قرآنی خود، گفت: خانواده‌ و اساتید من همیشه در زمینه آموزش قرآن مشوق من بوده‌اند، استاد حاجیان نیز نقش گسترده‌ای در زمینه حفظ قرآن من داشته و تاکنون در سطح شهر تهران در مسابقات مختلف موفق به کسب رتبه‌های برتر شده‌ام.
حجت‌الاسلام صفاییان درمورد روش‌های مختلف حفظ قرآن، بیان کرد: روش‌های مختلفی برای حفظ قرآن وجود دارد که هر کدام مزایای خاصی دارد، طرح یک‌ساله حفظ قرآن نیز از 15 سال به بالا توصیه می‌شود و اینکه فرد باید کاملاً از درس و برنامه‌های دیگر منفک شود، البته پس از حفظ قرآن باید به مرور محفوظات خود بپردازند.
وی اظهار کرد: اینجانب هر ساله در مؤسسه 15 تا 20 حافظ قرآن تربیت می‌کنم که معمولاً 5 نفر از آنها از برترین‌ها هستند که موفق به حفظ کل قرآن می‌شوند و با توجه به اینکه استاد حاجیان از اساتید حوزه علمیه است و چندین جلسه قرآن دارد، اینجانب افتخار این را دارم که از اول طلبگی شاگرد وی که قاری خصوصی مرحوم حاج آقا مجتهدی بوده، هستم و مدتی است که به همراه خواهر زاده‌هایم که خردسال هستند در جلسات قرآن این استاد، شرکت می‌کنم.

انس با قرآن؛ راهکار حفظ نوجوانان و جوانان از انواع آسیب‌ها

این حافظ قرآن تصریح کرد: اگر پدر و مادرها، نوجوانان و جوانان خود را با قرآن مأنوس کنند، می‌توانند آنها را از رفتار بد و آسیب‌ها حفظ کنند و در جذب فرزندان خود می‌توانند از تشویق استفاده کنند.

در راستای آشنایی بیشتر با فعالان قرآنی مؤسسه سدید با وحید غیاثی، از قاریان برتر، حافظ سه جزء قرآن و مسئول روابط عمومی مؤسسه سدید که در دانشگاه آزاد اسلامی نیز به تدریس علوم قرآنی می‌پردازد، به گفت‌وگو پرداخته‌ایم.
وی بیش از 5 سال است که با مؤسسه قرآنی سدید همکاری می‌کند و در مساجد مختلف سطح شهر تهران به تدریس علوم قرآنی می‌پردازد، در زمینه آموزش قرآن نیز کلاس‌‌های آموزشی وی به آموزش روخوانی و صوت و لحن قرآن متمرکز است.
این قاری برتر قرآن تاکنون از محضر اساتید برجسته از جمله استاد سعید حاجیان، محمدیان و شادالویی بهره برده است و به مدت 6 سال است که به‌صورت تخصصی به آموزش قرآن می‌پردازد.
وی با اشاره به تأثیر آموزه‌های قرآنی در زندگی فردی و اجتماعی افراد، گفت: آموزه‌های قرآنی می‌توانند مسیر زندگی افراد را عوض کند و با آموزش قرآن در دانشگاه‌ها متوجه می‌شویم که نسل جوان تشنه فراگیری آموزه‌های کلام وحی هستند و این افراد می‌توانند در جامعه تأثیرگذار باشند.

حوزه آموزش آموزش قرآن نیازمند سرمایه‌گذاری صحیح

غیاثی عنوان کرد: باید در زمینه آموزش قرآن سرمایه‌گذاری شود، با اهدای یک جایزه کوچک می‌توان افراد را به شرکت در کلاس‌های آموزشی جذب کرد، اساتید قرآن نیز برای تمرکز در ارائه آموزه‌های قرآنی نیاز به فراغ بال دارند که این حمایت مسئولان را می‌طلبد.

از دیگر فعالان قرآنی این مؤسسه می‌توان به محمدمهدی بیگی، 13 ساله، قاری قرآن که فعالیت خود را از سن 6 سالگی آغاز کرده است و به‌مدت 7 سال است که در زمینه قرائت قرآن فعالیت می‌کند، اشاره کرد.

وی در گفت‌وگو با ایکنا در رابطه با اولین معلم قرآن خود، گفت: اولین معلم قرآن من، پدرم بود که مشوق من برای شرکت در جلسات آموزش قرآن بود و تاکنون از جلسات آموزش قرآن اساتیدی مانند استادها طوسی، حاجیان، پویا و سبزعلی بهره برده‌ام.
وی در رابطه با رتبه‌هایی که در زمینه علوم قرآنی کسب کرده است، اظهار کرد: در سال‌جاری موفق به کسب رتبه اول مسابقات قرآن سازمان اوقاف و امور خیریه در تهران شدم و سال گذشته در این مسابقات رتبه سوم را کسب کردم، به مسابقات کشوری راه یافتم و به عنوان نفر اول کشوری معرفی شدم.

الگوهای صحیح آموزش قرآن در مدارس رواج یابد
این قاری قرآن در رابطه با آموزش قرآن در مدارس، عنوان کرد: مسئولان باید بیشتر فعالیت‌های قرآنی را مورد حمایت قرار دهند و الگوهای صحیح آموزش قرآن در مدارس رواج یابد، متأسفانه در حال حاضر در مدارس از دانش‌آموزانی که هیچ زمینه‌ای ندارد، می‌خواهند که یک صفحه قرآن را بخوانند و این موجب تضعیف روحیه آنها می‌شود، به این ترتیب دانش‌آموزان از ادامه فعالیت‌های قرآنی رانده می‌شود.
محمدرضا زاهدی، 11 ساله، قاری و حافظ کل قرآن نیز از دیگر فعالان قرآنی این مؤسسه است که فعالیت در زمینه آموزش قرآن را با حفظ قرآن آغاز کرده و مشوق اصلی وی در این زمینه مادرش بوده است.
وی در گفت‌وگو با ایکنا در رابطه با آغاز فعالیت‌های قرآنی خود، گفت: از سال 1388 با استاد حاجیان آشنا شدم و آن وقت 5 جزء قرآن را حفظ بودم که تشویق‌های این استاد، موجب شد، حفظ قرآن را ادامه دهم و حافظ کل قرآن شدم.


استعدادیابی در مؤسسات و مدارس قرآن

این قاری قرآن که در سال 1392 در مسابقات قرآن سازمان تبلیغات اسلامی رتبه دوم کشوری را کسب کرده است، در رابطه با آموزش قرآن در مدارس، تصریح کرد: باید در مؤسسات، مدارس و مراکز قرآنی، استعدادیابی شود، آنچه هم‌اکنون مشاهده می‌شود، این است که بسیاری از دانش‌آموزان، نوجوانان و جوانان، استعداد خوبی در زمینه قرائت قرآن دارند، اما پی به استعدادهای خود نبرده‌اند و برای ترویج آموزه‌های قرآنی در سطح جامعه باید به نوجوانان و قاریان قرآن بها داده شود.

ایکنا در گامی دیگر به معرفی مؤسسه‌ای دیگر پرداخت که یکی از هزاران قطره فعالیت‌های قرآنی ـ مردمی در کشوری است که صدای کلام وحی و قول السدید در گوشه‌کنار آن به گوش می‌رسد؛ حال اینکه تنها باید شاهد بود و ناظر تا در دریای وسیع و عظیم نعمت خدای رحمان حتی ذره‌ای از آن را چشید تا تشنه‌تر و پویاتر حرکت کرد.

مؤسسه قول‌السدید یکی از هزاران هزار مرکز قرآنی ـ مردمی این کشور است که مانند بسیاری از این مراکز اولین قدم‌های خود را با جلسات خانگی آغاز کرد و امروز در جایگاهی قرار گرفته که بسیاری از حافظان و قاریان این مرکز از اساتید بزرگ قرآنی کشور به‌شمار می‌روند.

معصومه ن
|
-
|
۱۳۹۳/۰۱/۲۱ - ۰۱:۵۷
0
0
بسیار عالی خدا قوت خیلی دلم میخواهد یک روز من هم حافظ قران شؤم انشاء الله .
captcha