به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی جهاد دانشگاهی، متن این بیانیه به شرح زیر است:
جامعه ما در روزهای اخیر با رویداد مهم و سترگی در عرصه جهتگیریهای اقتصادی و اجتماعی خود، مواجه شده است؛ این رویداد قابل توجه و مهم، ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب بوده است. کارکرد مهم این سیاستها تعیین جهت و بردار سیاستهای اقتصادی کشور، متناسب با شرایط و اقتضائات داخلی و محیطی امروز و فردای جمهوری اسلامی ایران است.
اعلام این سیاستها در صورتی که مورد توجه جدی برنامهریزان، مدیران و صاحبنظران علمی – اجرایی، فنی و مدیریتی کشور قرار گیرد میتواند باعث وقوع تحولات مهم و سرنوشتسازی در حیات اقتصادی، فنی و اجتماعی کشور باشد؛ لذا تبیین همه جانبه این مجموعه سیاستها، برنامهریزی برای اجرا و فرهنگ سازی برای تحقق آن در سطوح مختلف جامعه، امری ضروری و لازم است.
در این سیاستها به اصول و چارچوبهای مهمی نظیر تحقق اقتصاد دانش بنیان، اهتمام به اجرای نقشه جامع علمی کشور، ساماندهی نظام ملی نوآوری(NIS)، محور قراردادن رشد بهرهوری در اقتصاد ملی، مرتبط کردن هدفمندی یارانهها با افزایش تولید، اهتمام به ایجاد و افزایش اشتغال، بهرهوری و ارتقای شاخصهای عدالت اجتماعی، کاهش وابستگی به خارج، تأمین امنیت غذا و درمان، اصلاح الگوی مصرف کشور و ترویج مصرف کالاهای داخلی، ایجاد ثبات اقتصاد ملی، حمایت از صادرات کالاها و خدمات، انتقال فناوریهای پیشرفته، اصلاح نظام ارتباطات بینالمللی، کاهش وابستگی به درآمدهای حاصل از صادرات نفت و گاز، تاکید بر ارتقای ارزش افزوده زنجیره ارزش صنایع نفت و گاز، متناسب سازی اندازه دولت، اصلاح نظام درآمدی و افزایش سهم مالیاتها، تقویت صندوق توسعه ملی، شفاف سازی و سالم سازی اقتصاد و اصلاح زمینههای فسادزا در آن، تقویت فرهنگ جهادی و توسعه ملی، تبدیل گفتمان اقتصاد مقاومتی به گفتمان فراگیر و رایج ملی اشاره شده است.
لذا نظر به اهمیت یکایک این بندها، بر مسئولان برنامهریزی، اجرا، نظارت و ارزشیابی کشور است که در قالب و چارچوب این سیاستها، برنامههای عملی و زمانمند بخشهای مختلف را تهیه و تنظیم نموده و پس از تصویب در مراجع ذیربط به اجرا گذارند.
به نظر میرسد در نظر گرفتن ایجاد مجموعه یا ستادی برای نظارت بر اقدامات، برنامهها، سیاستها و هدف گذاریهای بخشهای مختلف کشور در مورد این سیاستها ضروری است. حضور نمایندگانی از سوی قوای سه گانه، نهادهای صنعتی و مدنی، بخش خصوصی و بخش عمومی غیر دولتی حضور و رصد گزارشهای ادواری مناسب از پیشرفت ضروری و مؤثر خواهد بود تا با استعانت از خدای متعال این سیاست بهتر و سریعتر از موارد مشابهی چون سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی اجرا و عملی گردد.
جهاددانشگاهی از بدو پیدایش خود در سال 1359 تاکنون همواره تلاش کرده و شاخصهای عملکردی آن نیز نشان میدهد که همیشه همراستای با سیاستهای درونگرا، توسعه خواه، متعادل، دانش بنیان و در یک کلام مقاومتی عمل کرده است. انجام تحقیقات کاربردی و توسعهای با هدف رفع نیازهای بخشهای مختلف فنی، اجرایی و اجتماعی کشور، ترویج و توسعه گفتمان فرهنگ انقلاب اسلامی، عمل کردن شعار انقلاب مبنی بر «ما میتوانیم» و نگاه توسعهای به فرایندهای کاری و فعالیت توسط این نهاد نشانهای آشکار از تلاش و فعالیت در این راه مقدس است.
اینک با اعلام سیاستهای اقتصاد مقاومتی توسط رهبر معظم انقلاب، فرصتی طلایی بوجود آمده تا ظرفیتهای بیشمار درونی نظام مورد توجه همگان قرار گیرد و بنای باشکوه و مستحکم اقتصاد اسلامی - ایرانی دانش بنیان، حکیمانه و عزتمندانه ساخته شود.
بیشک تابلوی راهنمای این مسیر پرمخاطره، رابطه با خدا و اعتقاد راسخ داشتن به این اصل اساسی است که اگر کار برای او انجام شود، کمک و امداد او شامل حال ملت سرافراز ایران خواهد شد.
جهادگران دانشگاهی با خوشحالی و مسرت، همبستگی و حمایت همه جانبه خود را از این سیاست ها اعلام کرده و آمادگی دارند نهایت تلاش خود را در راه تحقق این سیاست توسعهای اساسی مبذول دارند.
مأموریت دادن به برجستهترین نیروهای متعهد و متخصص
این نهاد با مأموریت دادن به برجستهترین نیروهای متعهد و متخصص خود و بسیج همه امکانات ضمن ارایه طرحها، پیشنهادها و تجارب عملی گذشته برای تحقق این سیاست ها، با عزم جهادی و بکارگیری تمامی توش و توان، وارد این کارزار شده و با تشکیل کارگروه ویژه، به ارزیابی مداوم فعالیتها پرداخته و هرگام را با تدبیر برخواهد داشت.
امید است سیاستهای اقتصاد مقاومتی بتواند با عزمی ملی و جهادی همه جانبه، راهگشای توسعه و پیشرفت جامع جمهوری اسلامی ایران شود و الگویی ملی و بومی از پیشرفت ایران اسلامی را محقق نماید.