کد خبر: 1384721
تاریخ انتشار : ۱۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۳:۵۲

اسراف از پیامدهای مدپرستی است

گروه اجتماعی: مدرس حوزه و دانشگاه در خراسان شمالی با ذکر اینکه عمل رذیله اسراف از پیامدهای مدپرستی است، گفت: کسی که ایمان و اعتقاد به قرآن داشته باشد اسراف نمی‌کند.

طوبی ولی‌پور، مدرس حوزه و دانشگاه در خراسان شمالی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان شمالی، اظهار کرد: یکی از آفت‌های مدپرستی عدم توجه به نظر خویش است که موجب می‌شود افراد تابع هر مد و سلیقه‎ای باشند اگر چه آن مد ضدارزش و بی‌حجابی باشد.

وی افزود: با توجه به تغیرات سلیقه‌ای که در یک جامعه به‌وجود می‌آید، انسان طبق آن سلایق و نظرها روز به روز تغییر عقیده و سلیقه می‌دهد. در این برهه عده‌ای هویت خویش را از دست می‌دهند و با سلیقه و نظر دیگران زندگی می‌کنند و بانوان بیشترین استفاده را از مد دارند.

ولی‌پور اظهار کرد: مدگرایی با توجه به اینکه نشئت گرفته از سلایق و نظرات است، بیشتر در آن به ظاهر قضایا توجه می‌شود، از جمله ریشه‌های مدگرایی عدم آگاهی از مسائل دینی و نداشتن اعتقادات قلبی است.

وی گفت: یکی از مسائلی که موجب فساد و تباهی در جامعه می‌شود از بین بردن فرهنگ‌های اصیل آن جامعه است و متأسفانه در جامعه امروز ما، در زمینه‌هایی که فرهنگ غرب نفوذ کرده توانسته جایگزین فرهنگ دینی شود و این خود بزرگترین ضربه بر پیکره یک جامعه و تهدیدی جدی است.

مدگرایی نوعی ضد ارزش است

وی بیان کرد: ایمان و اعتقاد به خداوند بزرگترین و مهم‌ترین سلاح در مقابل مبارزه با هرگونه فساد و هرگونه ضد ارزش است و مدگرایی نیز نوعی ضد ارزش است. ایمان می‌تواند آن را تبدیل به ارزش کند.

ولی‌پور خگفت: یکی از مسائلی که در قشر بانوان رواج دارد چشم و هم‌چشمی است که می‌تواند مدگرایی را رواج دهد زیرا مدل‌های جدید و به‌روز درهر زمینه‌ای انسان‌ها را وسوسه می‌کند.

وی ادامه داد: هر جامعه‌ای باید به فرهنگ اصیل خود توجه کند و الگوهای خود را براساس فرهنگ خود تولید کند و بهترین الگویی که اسلام برای جامعه دینی ترسیم می‌کند الگویی است که رنگ و بوی دینی و خدایی داشته باشد و انسان را از مرتکب شدن به گناه باز دارد و آن بزرگترین خدمتی است که اسلام به جامعه بشری و دینی می‌کند.

این مدرس حوزه و دانشگاه تأکید کرد: وظیفه جوامع دینی تبلیغ بر اساس آموزه‌های دینی و آموزش مسائل و احکام دینی به مردم در راستای الگوهای دینی است و در جامعه ما برنامه‌های فرهنگی زیادی در این زمینه انجام شده و برای آینده نیز برنامه‌های زیادی تدوین شده است.

وی یادآور شد: جامعه غرب تمام تلاشش از بین بردن اعتقادات و ارزش‌های دینی است و جامعه دینی ما نیز باید در مقابل تهاجم تلاش بیشتری داشته باشد تا بتواند مقابله کند.

captcha