کد خبر: 1385583
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۸:۰۵
معاون وزیر به ایکنا خبر داد:

سامان‌دهی فعالیت‌های حوزه قرآن‌پژوهی و طب در دانشگاه‌های پزشکی

گروه سلامت: معاون وزیر بهداشت گفت: مقرر شده با تشکیل کمیته، معضلات و مشکلات سر راه حوزه قرآن‌پژوهی و طب را شناسایی و برنامه‌ای برای هر دانشگاه مشخص کنیم تا مراکز، تحقیقات مشخصی را با اهدافی مدون پیگیری کنند.

محمدحسین آیتی، معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به برگزاری نخستین نشست شورای راهبردی قرآن‌پژوهی و طب با حضور اساتید و صاحب نظران دانشگاهی و حوزوی عنوان کرد: سابق بر این نشست‌های یاد شده توسط معاونت‌های دیگر این وزارتخانه پیگیری می‌شد که پس از تشکیل مرکز قرآن و عترت و طبق توافقات صورت گرفته مبنی بر پیگیری تمامی فعالیت‌های قرآنی توسط این مجموعه مقرر شده است تا مباحث این نشست توسط این مرکز پیگیری شود؛ بدین منظور در پی برگزاری این نشست در تلاشیم تا فعالیت‌های قرآن‌پژوهی و طب دانشگاه‌ها را سامان‌دهی کنیم، هم اکنون بسیاری از دانشگاه‌ها در این حوزه در حال فعالیت هستند ولی برنامه های موازی نیز زیاد است.
آیتی با تأکید بر تشکیل کمیته امور مربوط به بررسی نحوه روش‌های تحقیق قرآن و طب، بیان کرد: طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته مقرر شده است تا با تشکیل کمیته معضلات و مشکلات در سر راه این حوزه شناسایی و سپس برنامه‌ای را برای هر دانشگاه مشخص کنیم تا مراکز، تحقیقات مشخصی را با اهدافی مدون پیگیری کنند.
معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه سخنان خود افزود: درصددیم حیطه تمامی بخش‌ها را مشخص و به دانشگاه‌های فعال در این بخش پروژه‌های مربوطه را ارائه کنیم، سپس در تلاشیم تا با انتخاب دبیر و اعضای کمیته بتوانیم هیئت تحریریه قوی را برای مجله قرآن و طب انتخاب کنیم.
وی با بیان اینکه اعضای این کمیته متخصصان قرآن‌پژوهی و طب کشور هستند، اظهار کرد: آموزه‌های قرآنی مرتبط با سلامت و علوم پزشکی را باید از این کتاب آسمانی استخراج و احصا کنیم، بدین منظور با توجه به اینکه اهتمام مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، پژوهش بر روی آموزه‌های قرآنی در باب سلامت است، اخیراً نیز مجله سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت و همچنین مجله قرآن و طب چاپ و عرضه شده است.
نبود روش تحقیق مناسب مهم ترین چالش مقوله قرآن‌پژوهی و طب
معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نبود روش تحقیق مناسب را به عنوان مهم ترین چالش مقوله قرآن‌پژوهی و طب برشمرد و افزود: با وجود گذشت سالیان متمادی از آغاز بررسی مباحث یاد شده، همچنان در نحوه چگونگی ورود و استخراج آموزه‌های قرآنی مرتبط با این حوزه دچار مشکل هستیم.
شناسایی راهکارهای توسعه پژوهش‌های قرآنی با محوریت سلامت
آیتی با تأکید بر اینکه در تلاشیم با استفاده از تجربیات اساتید مجرب در جهت رسیدن به یک روش‌شناسی مناسب گام برداریم، تصریح کرد: در صددیم تا راهکارهای ارتقا و توسعه پژوهش‌های قرآنی با محوریت سلامت در دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور شناسایی و افراد را به نحوی مناسب به این سمت هدایت کنیم.
برپایی جلسات ماهانه شورای راهبردی قرآ‌ن‌پژوهی و طب
وی بیان کرد: در سال آینده راهبردها و خروجی‌های مشخصی مدنظر مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت خواهد بود که با جدیت دنبال و به سرانجام خواهد رسید و طبق برنامه ریزی صورت گرفته مقرر شد تا جلسات شورای راهبردی نیز به صورت منظم و ماهیانه برگزار شود و جهت عملیاتی شدن امور، تقسیم وظایف میان گروه‌ها صورت پذیرد.

captcha