پرویز شیخ طادی، کارگردان سینما در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره مطالبات مقام معظم رهبری از جامعه فرهنگی و هنری اظهار کرد: دغدغههای مقام معظم رهبری در عرصه فرهنگ و هنر کاملا بهجا و منطقی است و بارها نیز دیدهایم که در موقعیتهای مختلف به آن اشاره کردهاند. این موارد هم تنها محدود به یک دولت خاص نبوده، بلکه در زمانهای مختلف شاهد این تذکرات بودهایم، البته باید به این مهم هم توجه داشت که بسیاری از مشکلات فرهنگی روی تمامی بخشهای جامعه تاثیر میگذارد، لذا مسائل مطرح شده را باید به عنوان یکی از ضروریات جامعه در نظر گرفت و به آن توجه کرد.
وی افزود: زمانی که میگویم فرهنگ روی تمامی بخشهای جامعه تاثیر میگذارد تنها یک ادعا نیست، بلکه اگر دقیق بررسی کنیم متوجه میشویم بسیاری از مشکلات اقتصادی نشئت گرفته از مسائل و مشکلات فرهنگی است که برخی از مردم نسبت به آن بیتفاوت هستند. این مسئله را به نوعی دیگر درباره سیاست هم میتوان مشاهد کرد، بنابراین زمانی که مقام معظم رهبری به عرصهای چون فرهنگ اشاره دارند به نوعی تمامی بخشهای جامعه مخاطب قرار میگیرند.
دغدغههای فرهنگی، نگرانی تمام جامعه است
این کارگردان در پاسخ به این سؤال که چه شرایطی به وجود آمده که سبب بروز این دل نگرانیها از سوی مقام معظم رهبری شده است؟ گفت: در هر دوره تاریخی، فرهنگ یکی از مهمترین ابزار بوده است، به نحوی که در یک مقطع فرهنگ باعث اعتلای جامعه شده است، البته به دلیل وسعت دیدی که مقام معظم رهبری دارند برخی از دل نگرانیهای ایشان مربوط به آینده میشود، بدین معناکه اگر به برخی مسائل توجه نشود در آیندهای نزدیک مشکلات خاصی به وجود خواهد آمد.
وی خطاب به فعالان فرهنگی تأکید کرد: تمام کسانی که در عرصه فرهنگ فعال هستند باید توجه داشته باشند که حاشیههای این عرصه قابل قیاس با دیگر بخشها نیست. پس رویکردهای نظامهای فرهنگی، مدیریتهای دولتی - غیر دولتی و هنرمندان باید عملکردشان بر پایه اصول شکل گیرد تا بتوانند در پرداختن به دغدغههای مردم موفق باشند.
نقش هنرمندان در تحقق منویات رهبر معظم انقلاب
کارگردان فیلم «روزهای زندگی» در پاسخ به سؤالی دیگر مبنی بر این که هنرمندان تا چه حد با عملکردشان میتوانند در جهت فرمایشات مقام معظم رهبری در عرصه فرهنگ قدم بردارند؟ گفت: معتقدم که برخی از مدیران فرهنگی و هنرمندان ما در رویکردهای فرهنگی خود دچار مشکل هستند، زیرا سیستم فرهنگی ما نگاه کارشناسی به محصولات فرهنگی ندارد. برای درک بهتر موضوع به برخی از رفتارهای فیلمسازان اشاره میکنم که با سیاهنمایی در کارهای خود به نوعی مشکلات فرهنگی به وجود میآورند. این ضعف رایج در کارهای اجتماعی نیز نشئت گرفته از این است که فیلمسازان ما در کارهای خود از وجود متخصصان و کارشناسان اجتماعی بهره نمیبرند. به همین دلیل هم منافع ملی و جهان اسلام کمتر در این کارها به چشم میخورد.
وی در پاسخ به سؤال پایانی مبنی بر این که توجه نکردن به توصیههای مقام معظم رهبری در عرصه فرهنگ چه پیامدهایی میتواند برای هنر در پی داشته باشد؟ بیان کرد: پر واضح است که قدم برداشتن در راستای فرامین معظم له میتواند بسیاری از مشکلات را برطرف کند، البته این مسئله زمانی روی میدهد که پایبندی به فرامین ایشان تنها کلامی نباشد، بلکه در عمل و کردار نیز چنین ادعایی را هم ببینیم.