به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، محمد دلبری، شهردار قم در نشست خبری که در سالن اجتماعات شهرداری قم برگزار شد، بیان کرد: در مورد ایام فاطمیه برنامههای فراوانی در نظر گرفته شده و اِلمانهایی با رویکرد فاطمی در سطح شهر نصب شده است.
وی افزود: ستاد بهار فاطمی از اول بهمنماه آغاز به کار کرده و تا 15 فروردینماه سال آینده با شرکت حدود سه هزار نفر از کارکنان قم در قالب هشت ستاد فعالیت خواهد کرد.
شهردار قم تصریح کرد: با توجه به تأکید مراجع عظام در مورد اشاعه بیشتر فرهنگ و شهادت پنج نمایشگاه در ورودیهای شهر و بوستانهای اصلی با رویکرد ایثار و شهادت و با توجه به ایام فاطمیه برپا میشود.
وی برطرف شدن کمبودها نسبت به سال گذشته را یکی از نقاط قوت این مجموعه دانست و خاطرنشان کرد: سرویسهای بهداشتی از 746 عدد به 975 عدد رسیده است واین نشان از عزم جدی مسئولان شهرداری قم برای رفع مشکلات موجود دارد.
دلبری با اشاره به اینکه 12 بوستان سال گذشته استان قم که پذیرای زائران قمی بوده به 15 بوستان افزایش پیدا کرده، تأکید کرد: سرویسهایی برای رفت و آمد زائران از کمپهای مختلف در نظر گرفته شده است که سبب میشود زائران در اطراف حرم اسکان نداشته باشند.
شهردار قم به ایام فاطمیه و برنامههای شهرداری در مناطق مختلف شهری قم اشاره کرد و ادامه داد: امیدواریم با برنامهریزیهای صورت گرفته زائران، عطر بهار فاطمی را در قم استشمام کنند.
وی بیان کرد: با توجه به وجود 14 نمازخانه در سال گذشته این تعداد به 21 نمازخانه افزایش یافته و 14 نمازخانه گذشته نیز توسعه یافته است.
دلبری گفت: بیش از سه هزار نفر از کارکنان شهرداری قم برای استقبال شایسته از زائران و گردشگران نوروزی بسیج شدهاند که در قالب هشت ستاد در مناطق مختلف شهری فعالیت خواهند کرد.
شهردار قم با اشاره به افتتاح باغراه بهار گفت: این کار گامی در راستای اشاعه معماری اسلامی و احترام به عابران پیاده و به سبک مدیریت پیاده محور بود.
وی افزود: باید به سمتی برویم که پیادهمحوری در دستور کار معماری شهری قم قرار بگیرد چراکه امکان اینکه بتوانیم توسعه خیابانها را با تولید خودرو متوازن کنیم وجود ندارد ولی میتوان وضعیت ترافیک را مدیریت کرد.
دلبری به وضعیت حمل و نقل عمومی در قم اشاره کرد و گفت: 300 دستگاه اتوبوس، 230 خودرو و چهار هزار تاکسی در راستای ارائه خدمات مطلوب به شهروندان و زائران آماده فعالیت هستند.
وی با اشاره به اینکه تجهیز پارکینگهای اطراف حرم مطهر از برنامه اصلی شهرداری قم بوده است، خاطرنشان کرد: راهاندازی پارکینگ زائر، برای بهبود شرایط کشور بسیار مهم و اساسی است و میتواند سبب سبک شدن ترافیک اطراف حرم شود.
شهردار قم گفت: اجرای طرح احسان ماندگار یکی دیگر از رویکردهای اصلی شهرداری قم است که قرار است تا از این خانهتکانیهای مردم قم کمکی نیز به نیازمندان برسد. با تأکید استاندار قم مقرر شده همه دستگاهها با تجمیع فعالیتها در زمینه کنترل و نظارت نامحسوس، اتاق مانیتورینگ ترافیک شهرداری قم با همکاری پلیس، اورژانس، آتشنشانی و ... را به مرکز نظارت شهری تبدیل کنند.
وی افزایش ضریب ایمنی شهری در سال جاری را مورد توجه قرار داد و گفت: در این زمینه شاهد افزایش ایستگاههای آتشنشانی به تعداد چهار ایستگاه و 10 ایستگاه در حال ساخت و نیز افزایش 230 نفر نیرو و 66 دستگاه خودرو و 30 دستگاه موتورسیکلت به ناوگان آتشنشانی بودهایم.
دلبری در مورد طرح تفصیلی شهر خاطرنشان کرد: این طرح در درآمدهای شهری تأثیر مستقیم دارد، نباید به تراکمفروشی متکی باشیم زیرا ظلمی به نسل آینده خواهد بود، احیای بافت فرسوده به جای فروش تراکم در دستور کار مجموعه مدیریت شهری قم قرار دارد.
شهردار قم با بیان اینکه در بودجه سال آینده اتکایی به عوارض جرایم ماده 100 نشده است، گفت: تخلفات ساختمانی تضییع حقوق مردم است، استفتائی از مرکز فقهی در این زمینه داشتهایم و به زودی حکم ساخت و سازهای غیرمجاز را منتشر خواهیم کرد.
وی در مورد تخریب پل اراک و بِلااستفاده بودن خط آهن موجود در داخل شهر نیز بیان کرد: مقوله تراموا با ریل راهآهن متفاوت است و نمیتوان از خطوط آهن برای راهاندازی تراموا استفاده کرد.