به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا)، در نشست «معرفتشناسی در اسلام و مقایسه آن با مسیحیت و یهود» که به همت بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد مسجد سلیمان با حضور هیئت رئیسه و تنی چند از استادان این واحد دانشگاهی برگزار شد، حجتالاسلام والمسلمین مصطفی عطار روشن، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در حوزه دانشجویی سپاه پاسداران خوزستان در خصوص معرفتشناسی در اسلام و مقایسه آن با مسحیت و یهود سخنرانی کرد.
حجتالاسلام عطار روشن در ابتدا به معرفتشناسی دینی و جایگاه معرفت در اسلام پرداخت و گفت: از نظر اسلام معرفت تنها به یک مفهوم اطلاق نمیشود بلکه معرفت مجموعه اندیشههای اسلامی را شامل میشود و ریشه در تمام مباحث اسلامی دارد.
وی اظهار کرد: در برخی از ادیان بعضا مشاهده میشود که به یک ویژگی انسانی مثل اخلاق بیشتر توجه میشود و به پیروان این ادیان مرتب توصیه میشود که تنها با رعایت اخلاق شرایط یک انسان مؤمن را کسب میکنند اما در دین اسلام بهخاطر اینکه یک مجموعه ذو ابعاد است تنها به یک موضوع توجه نمیشود و از نظر اسلام لازم است انسان برای رستگاری و قرار گرفتن در فهرست انسانهای مؤمن علاوه بر اخلاق نسبت به انجام فرایض واجب همچون فروع دین اهتمام ورزد.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در حوزه دانشجویی سپاه پاسداران خوزستان در بخشی دیگر گفت: در اواخر قرن بیستم نظریهای در رابطه با دین از سوی برخی مطرح شد که اعتقاد داشتند باید بین تمام کشورها دین واحد جهانی از ترکیب ادیان مختلف رایج شود که وضع یک چنین نظریهای کاملا غیر قابل قبول است، چون هرگز پیروان یک دین نمیتوانند دستورات دین دیگر را اجرا کنند.
حجتالاسلام عطار روشن در خصوص ماهیت ادیان مورد بررسی گفت: خمیرمایه دین یهود خشیت یعنی ترس از خدا است، ماهیت دین مسیحیت محبت و مهربانی است اما دین اسلام بر مبنای معرفتشناسی استوار شده است. البته نباید تصور شود که دین اسلام کاری به خشیت و مهربانی ندارد بلکه علاوه بر بشارت و انذار مفاهیمی والاتر را هم پوشش میدهد.
استاد حوزه و دانشگاه در بخش دیگر صحبت خود گفت: متأسفانه امروزه علت بسیاری از کجرویهای فردی این است که برخی درک خوبی ازمبحث توحید ندارند و به همین خاطر بسیاری از علما و استادان اعتقاد دارند برای فراگیر شدن شدن اخلاق در جامعه و کاهش کجرویها باید توحید را در جامعه ترویج داد.
حجتالاسلام عطار روشن تأکید کرد: حفظ شریعت در دین اسلام از جمله موضوعات ضروری است که هرگز نباید نسبت به این موضوع بیتوجهی شود، درصورتی که معرفتشناسی در جامعه فراگیر شود ضمن بالا رفتن ثواب اعمال انجام شده، نوع رفتار و کردار در جامعه تغییر کرده و پیشرفت و تعالی نصیب مردم و کشور خواهد شد.
در ابتدای جلسه، مسعود شهبازی، رئیس واحد دانشگاهی مسجدسلیمان ضمن خیرمقدم به کلیه استادان حاضر در جلسه با اشاره به شکل گرفتن وتوی فرهنگی، گفت: هدف پدیده وتوی فرهنگی رسوخ در اندیشهها و باورها است لذا وظیفه دانشگاهیان بهعنوان افسران جنگ نرم این است با راهاندازی اتاق فکر، فرهنگ هماندیشی و استفاده از خرد جمعی را برای مبارزه با این حرکت خزنده نهادینه کنند.