کد خبر: 1386141
تاریخ انتشار : ۲۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۹
سیدافقهی عنوان کرد:

تکفیرگرایی؛ پدیده‌ای غیرمذهبی/ استعمار به‌دنبال انتقال خاکریز تقابل به درون جهان اسلام

گروه سیاسی: کارشناس مسائل خاورمیانه با تأکید بر اینکه ‌پدیده تکفیرگرایی، پدیده‌ای مذهبی نیست، گفت: تکفیرگرایی نقشه استعمار برای انتقال خاکریز تقابل با جهان اسلام به درون سرزمین‌های اسلامی است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) اولین نشست جبهه معارض انقلاب اسلامی با موضوع جریان‌های تکفیری سه‌شنبه، 20 اسفند در مجموعه فرهنگی انقلاب اسلامی برگزار شد.

در این نشست، «عصام یحیی عماد» وهابی گرویده به مذهب تشیع در سخنان خود به تاریخچه وهابیت ‌پرداخت و گفت: محمد عبدالوهاب مؤسس اصلی وهابیت است که از بزرگ‌ترین رهبران اهل سنت در جهان بود که هم‌اکنون کتب بسیاری از او در دانشگاه‌های مختلف تدریس می‌شود.

اساس فرقه تکفیری، برداشت غلط از قرآن و سخنان رسول اکرم(ص) است

وی با ذکر این نکته که مسئله شیعه‌کشی بعد از مرگ محمد بن‌عبدالوهاب مطرح شد، بیان کرد: اساس فرقه تکفیری، برداشت غلط از قرآن و سخنان رسول اکرم(ص) است، که سبب شد تعدادی از یاران امام علی(ع) از ایشان جدا شده و گروه خوارج را تشکیل دهند.
یحیی عماد به مفهوم ارتداد در میان اندیشمندان اهل سنت اشاره کرد و گفت: یکی از رهبران برجسته اهل سنت، ابوحامد محمد غزالی که در زمان او هیچ‌کس کشته نشد، زیرا بنای عملکرد او، ترویج صحیح دین و آموختن بود، اما یکی از برنامه‌های تکفیری‌ها، برخورد با همین اندیشه‌های غزالی است.

وی با تأکید بر اینکه بیشتر دشمنی‌ها و کشتار تکفیری‌ها از روی غرض‌ورزی شخصی است، نه کشف حقیقت و مستند به آیات الهی تصریح کرد: سران تکفیری قصد دارند، ابتدا مقام بزرگان اهل سنت را تخریب کرده و سپس نابودی اهل شیعه و بزرگان آن در دستور کار آن‌هاست.

ناآشنایی به اصول فقهی؛ از عمده‌ترین مشکلات تکفیری‌ها

این دانشمند گرویده به مذهب تشیع گفت: اصول فقه، روش و نحوه درک کلام خدا را بیان می‌کند؛ فقه، علم درک قرآن است و ناآشنایی به علوم و اصول فقهی و درک نادرست کلام خدا از عمده‌ترین مشکلات تکفیری‌هاست، البته ممکن است کسی اصول فقه را بخواند ولی  باز هم تکفیری بماند؛ اما من با خواندن این اصول بود که از تکفیری‌ها جدا شدم.

سپس سیدهادی سیدافقهی، کارشناس مسائل خاورمیانه در ریشه‌شناسی جریان وهابیت گفت: در میان صاحبان مذاهب اربعه، احمد بن‌حنبل مخالفت خاصی با اجتهاد دارد، که در این راستا شاگردان او به‌ویژه ابن تیمیه این تفکر را رادیکالیزه کرد.

وی با تأکید بر اینکه ‌پدیده تکفیر، نیاز به یک بازتعریف دارد؛ چرا که در حال تکفیر سایر مذاهب اسلامی است، اظهار کرد: رهبران دیگر مذاهب اسلامی در طول تاریخ، نسبت به تکفیر خود و دیگر فرقه‌های مسلمان از سوی وهابیت واکنش نشان داده‌‌اند، زیرا تکفیر مذاهب منجر به‌نوعی روان‌پریشی شده است.

سیدافقهی با اشاره به ‌پیدایش وهابیت در اوایل سده 13 هجری قمری گفت: این فرقه ساخته و پرداخته انگلیس است و هنوز هم توسط این کشور که ید طولایی در ساختن فرقه‌های انحرافی دارد، حمایت می‌شود.

ایجاد آشوب در میان صفوف مسلمین؛ از اهداف انگلستان

وی ایجاد آشوب در میان صفوف مسلمین را یکی از اهداف انگلستان از به‌وجود آوردن وهابیت عنوان کرد و گفت: وهابیت، عصمت پیامبر اسلام(ص) را زیر سؤال می‌برد، به‌علاوه قیام سیدالشهدا(ع) را نیز محکوم می‌کند؛ ابن تیمیه در کتاب «منهاج السنه» که در پاسخ به کتاب «اثبات الامامه» علامه حلی(ره) نوشته است، می‌گوید که قیام اباعبدالله(ع) در برابر یزید، موجب فساد در جامعه مسلمین شد و امروز هم شیخ عبدالعزیز ـ مفتی وهابی ـ اظهار می‌دارد که حق با یزید بود، زیرا معاویه در حضور همه برای او بیعت گرفت و این امام حسین(ع) بود که به‌واسطه دعوت مردم کوفه و دیگر شهرها فریفته شد و قیام کرد.

کارشناس مسائل خاورمیانه اضافه کرد: من یک فایل صوتی در اختیار دارم که در آن یک وهابی جوان اعلام می‌دارد: اگر من در روز عاشورا بودم خود، سر حسین[ع] را از تن جدا می‌کردم.
وی هشدار مقام معظم رهبری در مورد خطر تکفیرگرایی را یادآور شد و گفت: ایشان می‌فرمایند تکفیرگرایی فقط تهدیدی برای شیعه نیست، بلکه خطری برای همه مذاهب است.

سیدافقهی افزود: تکفیرگرایی، مسئله‌ای فراتر از اختلافات مذهبی است، چرا که علاوه بر کافر دانستن دیگر مذاهب اسلامی، خود را مکلف می‌داند حکم تکفیر را هم اجرا کند و به‌عنوان مثال، با خودروی بمب‌گذاری شده عزاداران حسینی را تکه تکه کند و یا اگر با عملیات انتحاری، خود نیز در این میان کشته شد، امیدوار است که به آغوش رسول خدا(ص) می‌رود.

وی با تأکید مجدد بر اینکه ‌پدیده تکفیرگرایی، پدیده‌ای مذهبی نیست، گفت: مگر مردم تونس، سوریه، مصر و ... که آماج حملات تکفیری‌ها قرار می‌‌گیرند، همه، شیعه هستند؟ پس این نقشه استعمار برای انتقال خاکریز تقابل با جهان اسلام از خاک اروپا و آمریکا به درون سرزمین‌های اسلامی است.

این کارشناس مسائل خاورمیانه تأکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر تمام نشدن بیداری اسلامی را یادآور شد و تصریح کرد: کشورهای مسلمان باید یک بازتعریفی از تمدن اسلامی داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه تکفیری‌ها بزرگترین خدمت را به غرب و بزرگ‌ترین خیانت را به دنیای اسلام کردند، گفت: ابن تیمیه معتقد است، «عبدالله بن‌سبأ» مؤسس مکتب تشیع است؛ او حتی رسول خدا(ص) را هم جایزالخطا می‌داند.

سیدافقهی از خیانت بزرگ ابن تیمیه به اسلام به‌واسطه بستن باب بحث و اجتهاد سخن گفت و بیان کرد: یکی از ویژگی‌های بارز تکفیری‌ها خودشیفتگی و خودبرتر بینی است.

وی در نقد عقاید وهابیت در ضرورت تبعیت از هر کسی که در مسند خلافت اسلامی می‌نشیند، گفت: به گفته مورخان اهل سنت، یزید در واقعه «حره» مدینه جنایاتی مرتکب شد که دیگر به ذکر جزئیات آن نمی‌پردازند و اصطلاحاً می‌گویند: « ... کرد آن چه کرد ... »؛ از جمله لشکریانش به هزار دختر باکره تجاوز کردند؛ حال، این یزید باید بنشیند بر منبر رسول خدا(ص)؟

این کارشناس مسائل خاورمیانه تصریح کرد: امروز هم آل‌سعود همان روش را در قالب تهیه و پخش برنامه‌های مبتذل ادامه می‌دهند، به‌طوری که حتی اروپاییان را منزجر کرده‌اند.

وی در ادامه گفت: غرب با اشاعه تفکر لیبرال‌دموکراسی نتوانست منطق جهان اسلام را به عقب براند، لذا آمد از درون خود مسلمانان، اختلافات و پارادوکس‌ها را بازتولید کرد و فرقه‌ای را گسترش داد که صرفاً خود را نیروی انقلابی می‌داند.

بازگشت به خلافت اسلامی؛ هدف وهابیت

سیدافقهی بازگشت به خلافت اسلامی را هدف وهابیت خواند و اضافه کرد: ممیزه آن‌ها متن‌گرایی و ضدیت با اجتهاد است و هر نقطه‌ای در سوریه مانند ادلب، درعا و حلب را که تصرف می‌کنند، از همان ابتدا اعلام می‌کنند باید احکام اسلامی اجرا شود و هر شهروندی که مخالفت کند، به قتل می‌رسانند.

وی در‌باره جنایات تکفیری‌ها در سوریه گفت: آن‌‌ها حتی به راهبه‌های مسیحی هم رحم نمی‌کنند و آن‌ها را می‌ربایند؛ به مناطق مسیحی‌نشین ضرب‌العجل می‌دهند که یا اسلام بیاورند، یا به میزان معینی طلا به‌عنوان جریمه بدهند و یا اینکه از این سرزمین خارج شوند و اگر اطاعت نکردند، مجازاتشان مرگ است.

یادآور می‌شود در حاشیه این نشست، نمایشگاهی از تصاویر جنایات گروه‌های تکفیری‌ علیه ملت سوریه که حاوی صحنه‌هایی رقت‌انگیز از اعدام و بدن‌های مثله‌شده مردم بی‌گناه و غیرنظامی بود، بر‌پا شده بود که با استقبال حاضران در نشست مواجه شد.

captcha