به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، لیاقت بلوچ، دبیرکل جماعت اسلامی پاکستان، امروز 21 اسفند، طی سخنانی در دومین روز از همایش بینالمللی «نقش دنیای اسلام در هندسه قدرت جهانی»، گفت: بعد از انقلاب سه بار با امام خمینی(ره) دیدار کردم و پس از درگذشت رهبر کبیر انقلاب نیز چند بار خدمت امام خامنهای رسیدم. انقلاب اسلامی ایران نمونه یک تحول بزرگ اجتماعی، سیاسی و مذهبی در جهان بود و نظام جهانی را به نفع اسلام تغییر داد. ایران اسلامی تبدیل به الگویی برای دیگر کشورهای اسلامی شد و بسیاری از ملتها به این باور رسیدند که میتوانند دنیا را تغییر دهند.
وی افزود: اگر ایران را به عنوان الگویی مشخص و عالی برای کشورهای اسلامی در نظر بگیریم میتوانیم به آیندهای روشن و درخشان برای جهان اسلام امیدوار باشیم؛ چراکه مسلمانان با الهام از این انقلاب میتوانند باور به خود و قدرت اسلام را یاد بگیرند و با نظام غرب که در صدد از میان بردن فرهنگ و تمدن اسلامی است مقابله کنند.
لیاقت بلوچ در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه کشورهایی چون افغانستان با حضور نیروهای خارجی نمیتوانند به صلح و ثبات برسند، بیان کرد: ما نسبت به آینده افغانستان نگرانیم چراکه معتقدیم این کشور با حضور نیروهای ناتو و آمریکا به هیچ وجه نمیتواند به ثبات و صلح دست پیدا کند. اگر افغانستان تحت سلطه آمریکا باشد بیثباتی گریبانگیر کشورهای همسایه نیز خواهد شد و خاورمیانه همچنان با مشکلات فراوانی مواجه خواهد بود.
دبیرکل جماعت اسلامی پاکستان اضافه کرد: مسئله کشمیر و فلسطین نیز از دیگر مسائلی است که نیازمند وحدت همه کشورهای مسلمان است. متاسفانه در سوریه رویدادها به جای اینکه به نفع مردم این کشور پیش بروند در راستای منافع غرب هستند. به جرئت میتوانم بگویم که تنها کشور با ثبات جهان، ایران اسلامی است چراکه رهبری فرزانه و باتقوا همچون آیتالله خامنهای دارد که مسائل را به درستی تبیین و تصمیمگیری میکند.
لزوم بررسی وضعیت مسلمانان جهان در وضعیت کنونی
وی تصریح کرد: وضعیت مسلمانان جهان باید به درستی مورد بررسی قرار گیرد چراکه این کشورها دارای منابع انسانی و مادی فراوانی هستند و اگر متحد شوند و به جایی برسند که بتوانند اختلافات را کنار گذاشته و همکاریهای اقتصادی و سیاسی را توسعه دهند، از خروج سرمایههای اسلامی به خارج از مرزهای اسلامی جلوگیری میشود.
وی همچنین به تبیین قدرت نظامی کشورهای اسلامی نیز پرداخت و بیان کرد: تعداد اندکی از کشورهای اسلامی همچون ایران و پاکستان به قدرت نظامی مناسب دست یافتهاند چراکه دیگر کشورهای اسلامی همواره ضمن وابستگی به غرب از پیشرفت در زمینههای علمی جا ماندهاند.
بلوچ توضیح داد: این وابستگی نوعی کمبود در بخش آموزشی در اغلب کشورهای اسلامی را نیز به دنبال دارد؛ مسلمانان به دلیل وابستگی در حوزه علمی به کشورهای غیراسلامی بودجه بسیار کمی را صرف بخش آموزش میکنند و این نقص بسیار بزرگی برای کشورهای اسلامی است.
به گفته دبیرکل جماعت اسلامی پاکستان، «اگر کشورهای اسلامی در بخشهایی چون آموزش، اقتصاد، بهداشت و سیاست به خود متکی باشند، میتوانند ارزشهای اسلامی را در جهان امروز ترویج کنند. متاسفانه در بخش آموزش به قدری دچار کمبود هستیم که بسیاری از کتابهای اندیشمندان مسلمان به هیچ زبان خارجی ترجمه نمیشود و تحقیقات اندیشمندان مسلمان در هیچجا معرفی نمیشود.»
وی در پایان تاکید کرد: انقلاب اسلامی ایران باعث شد که اتاق فکرهایی در کشورهای مختلف ایجاد شود و ملتهای مختلف به این فکر باشند که چرا هنوز نتوانستهاند در بخشهای مختلف به پیشرفتها و جاهایی برسند که ایران اسلامی به آن رسیده است. همچنین تفکر درباره اینکه چرا گروههای تکفیری و افراطی در کشورهای اسلامی به وجود آمدهاند یکی دیگر از موضوعاتی است که در این اتاق فکرها مورد بررسی قرار میگیرد چراکه ایران اسلامی جزء کشورهایی است که چنین گروههایی ندارد و همواره میانهروی در پیش گرفته است.